Af • 10 May, 2024

Kan du mærke, at dit hår bliver tyndere og at din tindinger nærmest bliver højere dag for dag? Så er du ikke alene – tusindvis af mænd som dig lider af hårtab verden over!

Hårtab kan være frustrerende som mand, men det er desværre et udbredt problem, der rammer de fleste mænd før eller siden. Vi har derfor sat os for at hjælpe dig og alle andre mænd, der døjer med tyndt hår eller hårtab. I artiklen finder du en række tips og en række udvalgte produkter der kan hjælpe dig med at bekæmpe dit hårtab. 

3 grunde til hårtab hos mænd

Der kan være mange grunde til at håret begynder at tynde ud og at hårgrænsen begynder at afvige. Men hvad er egentlig de største grunde til at du begynder at tabe håret? 

Genetik og hårtab hos mænd

I de fleste tilfælde kan man skyde skylden på sin genetik, da hårtab i størstedelen af tilfældene er arveligt. Det skyldes at man arver en overfølsomhed for det mandlige kønshormon testosteron, som kroppen så udvikler til dihydrotestosteron, bedre kendt som DHT, som er et hormon i hovedbunden der hæmmer din hårvækst. Så hvis hårtab har været et problem hos mændene i din familie, er det nok bare et spørgsmål om tid, før dit eget hår begynder at tynde ud.

Men hårtab er ikke altid genetisk, der kan også være andre gode grunde til dit hårtab.

Stress påvirker hårets vækst

Ja, stress kan være en af grundene til at du oplever at dit hår ikke ser helt så fyldigt ud, som det måske gjorde engang. Kroppen omdanner nemlig også dit testosteron til DHT når du er stresset. Det er en af grundene til at stress spiller en stor rolle i mange mænds hårtab.

Du bliver ældre

Omtrent 40% af mænd i 40-års alderen oplever hårtab, samt omtrent 50% i 50-års alderen, og 60% i 60 års alderen. Så for det fleste mænd er hårtab blot et kapløb mod tiden. Men der er alligevel mange ting man kan gøre for at bremse hårtabet – og muligvis også forebygge hvis man starter i god tid. 

Bedste produkter mod hårtab

Mikrofibre til tyndt hår

Mikrofiber er til dig der har hår, men hvor det er begyndt at tynde lidt ud. Måske er det tynd alle steder, måske er det månen eller også noget helt tredje. De små fibrer, som fås i forskellige farver, binder sig til dine hårstrå. Hvert enkelt af dine hårstrå vil syne op til 4 gange tykkere. Det drysser ikke, og kan ikke ses med det blotte øje. Lad mig introducere vores brands indenfor mikrofiber.

Toppik – Mikrofibre der bekæmper hårtab

Toppik er perfekt til dig der lider af tyndt hår eller hårtab. Toppik er bygget op af små organiske mikrofibre af proteinet keratin. Alle mikrofibrene er statisk ladet, hvilket betyder at de binder sig til dine hår i hovedbunden, så dit hår kommer til at se mere fyldigt og naturligt ud.

På denne måde kan du dække dit hårtab utroligt let og effektivt, samtidig med at du beholder et super naturligt look. Toppik fåes i mange forskellige farver, så du kan få lige præcis den der passer til din hårfarve.

NJORD Hair Fibers – Danske Hårfibre

Dette danske brand, har formået at lave hårfibre der kan konkurrerer med de store udenlandske giganter. Samme avancerede teknologi, gør at fibrene binder sig til håret og får det til at synes tykkere.

Mane – Få den gamle manke til at spille igen

Mane er ligesom Toppik et brand der fokuserer sine kræfter på, at du skal kunne vise din manke frem med stolthed. Det gælder også hvis du lider af tyndt hår eller hårtab. Er du usikker på din begyndende isse eller høje tindinger, kan Manes fibre redde dig.

Shampoo mod hårtab

Watermans shampoo

Watermans producerer prisvindende produkter mod hårtab. De har en loyal skare af brugere, som aktivt interagere på deres sociale medier. Hvorfor? Produkterne er geniale. Ingredienser af høj kvalitet præger alle deres produkter, og virkningen er ikke til at tage fejl af.

Dette sæt er noget nær det bedste du kan komme i nærheden af, når det kommer til at modvirke hårtab og fremme hårvækst.

Watermans Grow Me Duo

Sættet består Watermans Grow Me Shampoo der er en prisvindene shampoo, der modvirker hårtab ved hjælp af den unikke formel som shampooen er bygget op af, som aktivt går ind og fremmer hårvæksten, samtidig med at den fugter og plejer håret og hovedbunden.

Waterman’s Condition Me balsam er den anden del af sættet. Den er bygget op af samme formel som shampooen, også går den ind og tilfører din hovedbund og hår en masse fugt, så det kan holde sig sundt og stærkt. Den fremmer også volumen i håret, så dit hår kommer til at se mere fyldigt ud.

Njord Activating shampoo

Njord producerer en lang række effektive produkter – kun udviklet til mænds behov. Deres shampoo mod hårtab er ingen undtagelse. Ved hjælp af overfladeaktive stoffer aktiveres og stimuleres håret fra rødderne. Njord Activating shampoo regenererer og stimulerer nye hår, booster din hårvækst og tilfører fugt til dit hår. Og så er shampoo’en dermatologisk testet, så du kan regne med produktet.

Njord activating shampoo indeholder koffein, som aktiverer hårrødderne, samt ekstrakt af fransk eg, som beskytter hårsækkene. Derudover indeholder shampoo’en Cressatine®, som bidrager til at håret vokser sig stærkere fra rødderne. Sidst, men ikke mindst, har shampoo’en en fantastisk maskulin duft, så du går ud af badet med en lækker fornemmelse.

Alpecin shampoo

Alpecin er en gammel kending på markedet. Deres potente koffeinshampooer samt deres hårtabsserumer, er ikke populære uden grund. Du får virkelig en top tunet produkt, til en lav pris. Deres produkter er skræddersyede til den moderne mand.

Alpecin Original Shampoo

Shampooen er megapopulære grundet dens dobbelte effekt. Ikke nok med at den bekæmper dit hårtab, så sætter den også en stopper for skæl. Smart ikke? Alpecin findes i fire varianter; tre forskellige shampoo’er samt Koffein Liquid, som skal bruges efter hårvasken. Det velkendte mærke producerer hårprodukter, der har til formål at hjælpe mænd med de mest typiske hårproblemer.

Det inkluderer bl.a. skæl, hårtab samt grå hår. De koffeinholdige formler er med til at gøre Alpecin til et unikt produkt med en utrolig god virkning. Så god at det kan dokumenteres, at den unikke koffeinformel kan bekæmpe arveligt hårtab, fordi det går ind og arbejder ved hårrødderne.

Alpecin producerer hårprodukter der har til formål at hjælpe mænd med de typiske hårproblemer som skæl, hårtab og grå hår. Med dr. Kurt Wolff i spidsen har de dannet koffeinholdige formler der giver deres produkter en utrolig god virkning. Det kan sågar dokumenteres at koffeinformlen kan bekæmpe arveligt hårtab ved at arbejde helt inde ved hårrødderne.

Teorien bag Alpecins produkter er baseret på en række undersøgelser lavet af Jena Universitetet i Tyskland. Her fandt man ud af, at koffein rent faktisk stimulerede de svage hårrødder.

Øvrige mærker
Der findes rigtig mange andre effektive hårshampoo mod netop hårtab i vores sortiment, vi har valgt de bedst sælgende ovenfor. Det er ikke et brand der nødvendigvis er bedre end de andre, det hele handler om personlige præferencer. Det gør det, da mange af de shampoo der ligger i samme prisklasse, har de samme aktive ingredienser.

Hvad er forskellen på Alpecin og Toppik?

Alpecin giver dig håret tilbage ved hjælp af deres koffeinholdige formler, og det vil Toppik ikke gøre. Toppik’s produkter er lavet på baggrund af en masse gode fibre, der får dit hår til at se tykkere og mere fyldigt ud.

Valget er dit

Begge produkter er med til, at bekæmpe dit problem yderst effektivt. Spørgsmålet er bare, hvad er dit behov? Er det i enkelte situationer du døjer med, at du er blevet tyndhåret – det kan både ske for mænd og kvinder. Eller er det permanent, som ingen ende vil tage, som ofte sker for mænd.

Hvis svaret er i enkelte situationer, vil jeg anbefale dig Toppik. Men Hvis det er hele tiden, vil jeg anbefale dig, at benytte Alpecin dagligt. Du kan også anvende begge produkter. På den måde vil du se resultater fra den første dag, som vil arbejde hen imod dit hårtab. Med tiden kan du undværer Toppik og kun bruge Alpecin.

Bør du klippe dig skaldet?

Står håret ikke til at redde, er det fristende at hente lidt hår fra siderne og redde det ind over de tynde områder, men det er altså iflg. Made4men’s eksperter et absolut no-go. Du bør i stedet vælge det skaldede look og vende din bagdel til din fordel. Bruce Willis og Vin Diesel har absolut ikke levet forgæves. Det er in at være skaldet!

Vores bedste trimmere

Klip dit hår med en god hårtrimmer og sørg for, at det aldrig bliver over 3 – 4 mm. Hvis du er den kompromisløse type, kan du også vælge at barbere dig helt tæt med en skraber og skjule alle tegn på dit hårtab.

Hvis du vil have det helt glatte look, så skal du klippe håret så langt ned du kan med en trimmer og derefter bruge skraber og skum. Bør gøres et par gange pr. uge.

Vores bedste barberskum og aftershaves

Made4men anbefaler at benytte en barberskum til issen, da man ellers nemt kan få røde knopper og hudirritation. Efter barberingen bør du bruge en god aftershave, som hjælper med at reducere netop disse røde knopper og indgroede hår.

Hårtransplantation er sidste udvej

Hvis du virkelig ikke føler, at du kan leve med dit hårtab, er hårtransplantation din sidste mulighed. Behandlingen udføres ved at flytte hårsække en efter en, hvorefter hårsækkene indsættes på det ønskede område. Behandlingen foregår uden skalpel men er stadigvæk smertefuld og fremfor alt en bekostelig affære. Hårtransplantation er nok den mest populære behandling mod hårtab.

Vi anbefaler derfor klart, at du tager imod vores råd og plejer de hår der er, eller afprøver vores mirakelmidler, som kan camouflere dine bare pletter på hovedet. Du vil gøre dig selv en tjeneste!

Vitaminer og kosttilskud mod hårtab

Kosttilskud mod hårtab
Hårtab kan i mange tilfælde holdes på et minimum med plejeprodukter såsom shampoo og balsam. Men hvis dit hårtab ikke er genetisk, men derimod grundet miljø eller stress, er pleje indefra der du skal lægge dine kræfter.

Kosttilskud med især biotin, som er bevist at styrke håret, er essentielle for dig der gerne vil genopbygge en normal hårpragt.

Njord Hair Vitamins (60 gummies)
Njord Hair Vitamins er lækre velsmagende vitaminer, der med sit høje indhold af bl.a. Biotin, Folsyre, B6 & B12 kan være essentielle for at styrke dit hår og fremme din hårvækst. Vitaminerne og mineralerne i vingummierne går aktivt ind og reparerer dit beskadigede hår, samt gør dit hår mere sundt og fyldigt.

Alle vitaminer og mineraler i Njord Hair Vitamins har en vigtig rolle i at bekæmpe dit hårtab og give dig din lækre manke tilbage! Zink’en hjælper på din hårvækst, mens Biotin, Folsyre, B6 & B12 er en perfekt kombination til at hjælpe dig med at vedligeholde håret.


TRX2 – Molecular Food Supplement for Hair

Med TRX2 er der stadig masser af håb. TRX2 er europas bedst sælgende kosttilskud, når det kommer til fokus på hårvækst. Dette klinisk testede og lægeanbefalede kosttilskud, giver dig de absolut bedste forudsætninger for at holde hårtabet for døren.

Ingredienserne i produktet gør meget mere end bare at fremme din hårvækst, de går ind og reparerer dit hår og efterlader dig med et sundere, tykkere og mere fyldigt hår.

Med en succesrate på 87%, kan du med TRX2 være heldig at se forbedringer i din hårvækst efter kun 12 ugers brug. De fleste ser markante forbedringer efter 5 måneder.

Spis sundt og husk dine vitaminer

Selvom hårtab hos mænd i de fleste tilfælde er arveligt, så kan en sund kost faktisk være det der forebygger eller bremser dit hårtab! Ja, det kan sågar være med til at give dig en sundere, tykkere og mere fyldig manke. 

Det er derfor super vigtigt for dig som mand at spise en sund og varieret kost, med en masse vitaminrige grøntsager og proteiner. Særligt vitaminerne er vigtige når det kommer til håret. B- og C-vitaminer er specielt vigtige når det kommer til din hårvækst og det er især B-vitaminet, Biotin, der er essentielt når det kommer til at bekæmpe sit hårtab.

Hvis du er i tvivl om du får nok vitaminer gennem kosten, så har Njord lavet et fremragende produkt der kan hjælpe dig med at bekæmpe dit hårtab! Njord Hair Vitamins indeholder alle de vitaminer og mineraler der er vigtige i forhold til at vedligeholde dit hår. Så har de forresten en smag af jordbær og kirsebær – så bliver det ikke mere lækkert at holde håret sundt.

Ofte stillede spørgsmål hårtab hos mænd

Hvad skyldes hårtab hos mænd?

Hårtab kan skyldes mange ting. De to mest almindelige er det arvelige hårtab og hårtab forårsaget af stress.

Hvad gør man ved hårtab hos mænd?

De fleste mænd vælger at leve med hårtab. Men man kan gøre mange ting for at skjule det, forsinke det eller helt stoppe det. En hårtransplantation er den ultimative løsning, men det har de færreste råd til. Mikrofibre hjælper dig med at skjule månen eller tyndt hår. Kosttilskud, shampoo og balsam kan give dit hår de bedste vækstbetingelser. Du kan også bare klippe det hele af, og omfavne skaldetheden.

Hvilke kosttilskud mod hårtab?

Hårtab kan skyldes mangel på visse vitaminer og mineraler.
De mest kendte vitaminer mod hårtab er Biotin, som hjælper dig med at opretholde et normal hår. Der er flere forskellige vitaminer og mineraler som anbefales til et sundt hår, og de kan komme i form af piller, kapsler eller gummies.