Af • 27 March, 2020

Kan du mærke, at dit hår bliver tyndere og at din tindinger nærmest bliver højere dag for dag? Så er du ikke alene – tusindvis af mænd som dig lider af hårtab verden over.

Hårtab kan være frustrerende som mand, men det er desværre et udbredt problem, der rammer de fleste mænd før eller siden. Vi har derfor sat os for at hjælpe dig og alle andre mænd, der døjer med tyndt hår eller hårtab. I artiklen finder du en række tips og produkter der kan hjælpe dig med at bekæmpe dit hårtab. 

Derfor taber du håret

Der kan være mange grunde til at håret begynder at tynde ud og at hårgrænsen begynder at afvige. Men hvad er egentlig de største grunde til at du begynder at tabe håret? 

Genetik

I de fleste tilfælde kan man skyde skylden på sin genetik, da hårtab i størstedelen af tilfældene er arveligt. Det skyldes at man arver en overfølsomhed for det mandlige kønshormon testosteron, som kroppen så udvikler til dihydrotestosteron, bedre kendt som DHT, som er et hormon i hovedbunden der hæmmer din hårvækst. Så hvis hårtab har været et problem hos mændene i din familie, er det nok bare et spørgsmål om tid, før dit eget hår begynder at tynde ud.

Men hårtab er ikke altid genetisk, der kan også være andre gode grunde til dit hårtab.

Du er stresset

Ja, stress kan være en af grundene til at du oplever at dit hår ikke ser helt så fyldigt ud, som det måske gjorde engang. Kroppen omdanner nemlig også dit testosteron til DHT når du er stresset. Det er en af grundene til at stress spiller en stor rolle i mange mænds hårtab.

Du bliver ældre

Omtrent 40% af mænd i 40-års alderen oplever hårtab, samt omtrent 50% i 50-års alderen, og 60% i 60 års alderen. Så for det fleste mænd er hårtab blot et kapløb mod tiden. Men der er alligevel mange ting man kan gøre for at bremse hårtabet – og muligvis også forebygge hvis man starter i god tid. 

Bedste 5 produkter mod hårtab

Mikrofibre

Toppik – Mikrofibre der bekæmper hårtab

Toppik er perfekt til dig der lider af tyndt hår eller hårtab. Toppik er bygget op af små organiske mikrofibre af proteinet keratin. Alle mikrofibrene er statisk ladet, hvilket betyder at de binder sig til dine hår i hovedbunden, så dit hår kommer til at se mere fyldigt og naturligt ud.

På denne måde kan du dække dit hårtab utroligt let og effektivt, samtidig med at du beholder et super naturligt look. Toppik fåes i mange forskellige farver, så du kan få lige præcis den der passer til din hårfarve.

Shampoo og balsam

Watermans – Grow Me Shampoo & Conditioner Set

Dette sæt er noget nær det bedste du kan komme i nærheden af, når det kommer til at modvirke hårtab og fremme hårvækst.

Sættet består Watermans Grow Me Shampoo der er en prisvindene shampoo, der modvirker hårtab ved hjælp af den unikke formel som shampooen er bygget op af, som aktivt går ind og fremmer hårvæksten, samtidig med at den fugter og plejer håret og hovedbunden.

Waterman’s Condition Me balsam er den anden del af sættet. Den er bygget op af samme formel som shampooen, også går den ind og tilfører din hovedbund og hår en masse fugt, så det kan holde sig sundt og stærkt. Den fremmer også volumen i håret, så dit hår kommer til at se mere fyldigt ud.

Vitaminer og supplementer

Njord Hair Vitamins (60 gummies)

Njord Hair Vitamins er lækre velsmagende vitaminer, der med sit høje indhold af bl.a. Biotin, Folsyre, B6 & B12 kan være essentielle for at styrke dit hår og fremme din hårvækst. Vitaminerne og mineralerne i vingummierne går aktivt ind og reparerer dit beskadigede hår, samt gør dit hår mere sundt og fyldigt.

Alle vitaminer og mineraler i Njord Hair Vitamins har en vigtig rolle i at bekæmpe dit hårtab og give dig din lækre manke tilbage! Zink’en hjælper på din hårvækst, mens Biotin, Folsyre, B6 & B12 er en perfekt kombination til at hjælpe dig med at vedligeholde håret.

TRX2 – Molecular Food Supplement for Hair

Med TRX2 er der stadig masser af håb. TRX2 er europas bedst sælgende kosttilskud, når det kommer til fokus på hårvækst. Dette klinisk testede og lægeanbefalede kosttilskud, giver dig de absolut bedste forudsætninger for at holde hårtabet for døren. Ingredienserne i produktet gør meget mere end bare at fremme din hårvækst, de går ind og reparerer dit hår og efterlader dig med et sundere, tykkere og mere fyldigt hår.

Med en succesrate på 87%, kan du med TRX2 være heldig at se forbedringer i din hårvækst efter kun 12 ugers brug. De fleste ser markante forbedringer efter 5 måneder.

Hvad kan du ellers gøre?

Spis sundt og husk dine vitaminer

Selvom hårtab hos mænd i de fleste tilfælde er arveligt, så kan en sund kost faktisk være det der forebygger eller bremser dit hårtab! Ja, det kan sågar være med til at give dig en sundere, tykkere og mere fyldig manke. 

Det er derfor super vigtigt for dig som mand at spise en sund og varieret kost, med en masse vitaminrige grøntsager og proteiner. Særligt vitaminerne er vigtige når det kommer til håret. B- og C-vitaminer er specielt vigtige når det kommer til din hårvækst og det er især B-vitaminet, Biotin, der er essentielt når det kommer til at bekæmpe sit hårtab.

Hvis du er i tvivl om du får nok vitaminer gennem kosten, så har Njord lavet et fremragende produkt der kan hjælpe dig med at bekæmpe dit hårtab! Njord Hair Vitamins indeholder alle de vitaminer og mineraler der er vigtige i forhold til at vedligeholde dit hår. Så har de forresten en smag af jordbær og kirsebær – så bliver det ikke mere lækkert at holde håret sundt.