Af • 3 January, 2023

Er det tid til en forandring? Eller er du bare interesseret i hvilke herrefrisurer vi kommer til at se i år? Vi har alle en tendens til at holde fast i den samme frisure i lidt for lang tid, så hvis du har brug for lidt inspiration til din næste frisure, så skal du læse med her.

Vi giver vores bud på de 5 mest populære herrefrisurer i 2022. Ikke nok med det, så giver vi dig også en lille gennemgang om hvilken klipning der er optimal til hver frisure, hvilke hårprodukter du skal bruge og hvordan du får stylet det perfekte look. 

Undercut Quiff

Det her er uden tvivl en af de mest populære herrefrisurer de seneste år. Det er en frisure vi har set meget, og vi vil også komme til at se den meget i år.

Hvor frisuren de seneste par år gerne har skullet sidde snorlige, så vil man i år se en mere rodet variation af herrefrisuren. Frisuren vil have mere fylde og volume end der har været tidligere. Dette er en tendens, der går igen ved flere af årets mest populære herrefrisurer.

Hvordan får du denne herrefrisure?

Det hele starter ved din frisør. Du skal få din frisør til at lave en disconnection (en brat overgang fra helt kort hår i siderne og nakken til langt hår på toppen). Herefter kan du få din frisør til at lave en tape fit i siderne og nakken, hvor håret på toppen forbliver i den ønskede længde.

Du har været til frisør og fået den perfekte klipning, så nu er det tid til at style det rigtigt. Vi skal først have valgt den rigtige saltvandsspray. Til denne frisure anbefaler vi Saltvandsspray, der tilføjer struktur og volume til dit hår, hvilket denne frisure har brug for.

Gør dit hår vådt og tør det med et håndklæde. Påfør en saltvandssprayen i dine hårrødder og føntør dit hår, hvor du bruger en rund børste, så du kan skabe endnu mere struktur og volume.

Nu er det tid til det finishing touch. Her har du brug for en hårvoks, som giver dit hår et medium hold og efterlader det med et matt look. Vi anbefaler V76 By Vaughn Styling Cream med Medium Hold, da den besidder netop de egenskaber denne frisure har behov for. Varm en lille klat voks i hånden og skab struktur med dine fingre.

“Bedhead” looket

En frisure du helt sikkert vil skabe opmærksomhed med, er en textured crop. Det er en meget naturlig herrefrisure, der udviser en eller anden form for ligegyldighed. Det ligner, at man lige er stået ud af sengen – på den fede måde.

Hvis du har tykt hår med en naturlig struktur i håret, og du trænger til at skille dig lidt ud, så er denne herrefrisure lige noget for dig!

Herrefrisure

Hvordan får du denne herrefrisure?

Igen, så starter denne frisure ved din frisør. Du skal bede din frisør om at klippe dine sider og nakke helt kort op til toppen. Dit hår på toppen skal forblive i den ønskede længde – gerne lidt langt. Derudover skal det klippes, så det skaber en kraftig og nærmest firkantet struktur, som det ses på billedet.

Når du har fået den helt rette klipning, så er selve frisuren ikke særlig svært at style. Normalt når man styler håret, så modarbejder man hårene, fordi man typisk løfter håret. Ved denne herrefrisure lader du hårene arbejde for dig. Du kunne i princippet lade være med at bruge hårprodukter til denne frisure for at give det et endnu mere naturligt look.

Vi anbefaler dog at bruge en hårvoks. Her er Njord Hair Wax et super godt valg , da den giver et medium hold og et mat look, så det naturlige look er intakt. Derfor sikrer du at håret sidder som det skal hele dagen, men at du også kan lave nogle teksturændringer i løbet af dagen, hvis du vil ændre looket lidt.

Vil du gerne have et lidt mere slick og glansfuldt look? Så dropper du den matte hårvoks, og tager en pomade istedet. Det kunne være Dapper Dan Heavy Hold Pomade, der giver dit hår et lækkert shine og et godt hold. Gør dit hår lidt fugtigt og fordel en lille smule pomade i dit hår indtil det ønskede look er nået, hvis du gerne vil have meget glans, så fordeler du noget mere pomade i håret.

The Tapered High & Tight

Denne frisure er lidt ala “Bedhead” looket på den måde, at stylingen er minimal. Så hvis du ikke orker at style dit hår hver dag, så er denne her frisure noget for dig. Du kan variere denne frisure alt efter længden på toppen af hovedet og hvilken retning du vil style håret i.

Hvis du ikke gider bruge tid på at style frisuren, så er det her frisuren til dig. Du skal dog være sikker på at få den helt rigtige klipning!

Herrefrisure

Hvordan får du denne herrefrisure?

Det vigtigste ved denne frisure er selve klipningen. Du skal bede om at få klippet håret på siderne og nakken helt kort, og så få efterladt en kompakt mængde hår på toppen. Længden på toppen skal være fra kort til medium længde, hvis du gerne vil køre den klassiske.

Nu kommer vi til selve stylingen, som er klaret på 30 sekunder med denne frisure.  Du har brug for en fiber paste, der giver dit hår et godt hold samt en naturlig struktur og finish. Her er fx American Crew Fiber helt perfekt, da den gør netop dette. Varm en passende mængde i din hånd og fordel i håndklædetørt hår, og arbejd frem mod dit pandehår for at skabe struktur.

The Natural Messy look

Igen har vi med en frisure, der ikke kræver den helt store styling. I år ser man ikke en tendens til overstyling, det hele skal se naturligt ud. Kig bare på Jon Snow, der har perfektioneret dette look. Ved denne herrefrisure er det vigtigt, at man ikke “overstyler” og gør for meget ud af frisuren, lad din naturlige struktur shine.

Hvis du har hår til skulderen eller lidt kortere, så er denne frisure lige noget for dig!

Herrefrisurer

Hvordan får du denne herrefrisure?

Har du nogensinde hørt om at få klippet hår i etager? Din mor, søster eller kæreste har sikkert snakket om det før. Nu kan du hoppe med i snakken, for du skal også have klippet dit hår i etager. Få dit hår klippet så det komplimenter hårets struktur og formen på dit hoved.

Vi anbefaler derfor at du går til en salon til både mænd og kvinder, hvis du gerne vil have denne herrefrisure. Denne frisure kræver teknikker som man oftest ser i kvindeklipning, derfor vil det være mere sikkert at skippe din sædvanlige barber i denne her omgang – medmindre han er virkelig dygtig og har erfaring med at klippe i langt hår.

Selve stylingen er ikke særlig svær. Sørg for at du lader dit hår tørre naturligt, da vi vil have hårets naturlige struktur frem. Hvis du gerne vil have et matt og pjusket finish, så skal du bruge en saltvandsspray. Vi anbefaler Dapper Dan Saltvandsspray, der tilføjer dit hår struktur og volumen.

Søger du endnu mere struktur og glans, så skal du have fat i en blød voks. Vi anbefaler The Hair Company Soft Styling Fiber Wax. Den giver dig muligheden for at skabe ekstra volumen og fylde, imens den giver dit hår et let til medium hold, så du har mulighed for at ændre det i løbet af dagen.

Buzz Cut

Har du haft en buzz cut de senere år? Så har du sikkert oplevet at blive anset som en rebel. Det synspunkt er vi heldigvis ved at være ovre, måske pga. Beckham der rockede en buzz cut for ikke så lang tid siden.

At have en buzz cut er en fed måde at vise unikke ansigtstræk på og virkelig skille sig ud som en flot mand. Der ligger problemet dog også, fordi man skal have et meget velproportioneret hoved før en buzz cut klæder en. Hvis du har en masse synlige knolde på hovedet, så er denne frisure måske ikke noget for dig.

Herrefrisurer - Buzz

Hvordan får du denne herrefrisure?

Nu tænker du måske at selve klipningen er af mindre betydning, for det er jo bare at klippe alt håret i samme længde, ikke? Det passer ikke helt, fordi der skal være meget små variationer i håret, for at en buzz cut får den rigtige effekt. Derfor kan du ikke gøre det selv, du skal have fat i en barber der har styr på sit håndværk.

Når du har fået den rigtige klipning, så er der faktisk ikke mere i det. Det første stykke tid skal du overhovedet ikke style det, du skal dog til din frisør lidt oftere så frisuren bliver ved med at stå skarp.

Hvis du lader håret gro lidt længere, så skal du have fat i en hårvoks alt efter hvilket look du gerne vil have. For en matt finish og ændret struktur vil vi anbefale den klassiske ID Voks Extreme Titanium, der giver dig hold til hele dagen og en matt finish.

Søger du et lidt mere shiny look? Så er Baxter of California Water Pomade perfekt! Den giver dig et let hold og et glansfuld finish, så du skiller dig lidt mere ud med din buzz cut.

Vær med på moden med disse herrefrisurer

Nu har du muligheden for at være med på moden uanset din hårlængde. Har du langt hår, så kan du gå med det pjuskede lange hår. Har du mellemlangt hår? Så kan du starte med en quiff og lade det gro, indtil du kan få det lange pjuskede look – hvis det skulle være dit mål.

Har du kort hår, så er en buzz cut eller tapered high & tit en sikker vinder! Du kan også prøve noget nyt og lade toppen gro lidt mere, så du kan få “Bedhead” looket. Hvis du er frisk, så kan du starte med en buzz cut og så se hvor mange af disse herrefrisurer du kan nå i år.

Uanset hvilken herrefrisure du ender med, så er du sikret en moderigtig frisure. Du har guiden, hårprodukterne og håret. Nu er det bare med at komme i gang, så du kan være med på moden lige fra start!