Af • 28 May, 2023

Håret på hele kroppen har været udsat for mange spekulationer i århundreder, ja sågar i årtusinder. Det er på tide, at alle disse myter omkring hårvækst og hårtab bliver afkræftet/bekræftet.

Her er 10 myter om hårvækst og hårtab, der har plaget menneskeheden siden tidernes morgen. Hvis du døjer med hårtab, kan du booste hårvæksten igen med hårserum eller en hårtabsshampoo. Disse er de mest populære blandt mænd.

Myte 1: Håret vokser hurtigere og stærkere, når man klipper det.

Desværre bliver håret hverken stærkere eller vokser hurtigere, hvis man klipper håret ofte. De mange mennesker der har tyndt og fint hår, burde ikke have tyndt og fint hår, hvis denne metode virkede. Myten er afkræftet, da man ikke ændrer den biologiske og genetiske hårvækstrate og hårtykkelse, bare ved at klippe håret.

Myte 2: Håret vokser med forskellig hastighed på forskellige steder af kroppen.

Der er videnskabelige undersøgelser og forskning der viser, at håret vokser med forskellig hastighed. Derfor vokser håret altså ikke lige hurtigt alle steder på kroppen. Myten er bekræftet, og du kan også selv bekræfte den med et ”skæg-eksperiment”. Klip dig selv skaldet og barber dit skæg, og se om det vokser lige hurtigt ud(det gør det ikke). Der er også forskel fra person til person, da det hele afhænger af biologiske og genetiske faktorer.

Myte 3: Håret vil altid have samme struktur.

Denne myte er afkræftet, da hårets struktur kan ændre sig med omgivelserne. Har du f.eks. krøllet hår og får medicin, så kan medicinen gå ind og ændre hårstrukturen en anelse. Det er ofte kun midlertidige ændringer, men permanente ændringer kan forekomme.

Myte 4: Håret bliver hurtigere grå, hvis man ryger cigaretter.

Nogle undersøgelser viser, at rygere har fire gange større risiko for at få gråt hår, som ikke-rygere. Hvad der måske er værre, så er der også en større tendens til at rygere taber hår hurtigere end ikke-rygere. Myten er bekræftet, men der er mange diskussioner på netop dette område.

Du kan selv prøve at se om rygere, som er godt oppe i alderen, har mere gråt hår i forhold til ikke-rygere på samme alder. Generne spiller også en stor rolle i dette tilfælde.

Myte 5: Håret skal vaskes hver dag, for at beholde dets naturlige vækst og struktur.

Der er ingen formel på hvornår håret skal vaskes, da det er forskelligt fra person til person. Nogle menneskers hår har brug for at blive vasket hver dag, mens andre kan vente.

Myten er afkræftet, og du skal derfor vaske dit hår, når du selv føler det er nødvendigt.

Myte 6: Dit hår bliver stærkere, hvis du klipper det, når der er fuldmåne.

Alle mennesker burde ryste på hovedet, når de hører denne myte. Det er dog overraskende hvor mange mennesker, der egentlig tror på det her. Dette skyldes nok alle de varulvefilm, som Hollywood har produceret i mange år. Myten er afkræftet, og det er lige meget om det er fuldmåne, solformørkelse, måneformørkelse eller andre specielle himmelfænomener: dit hår bliver ikke stærkere af det.

Myte 7: Du taber hår, hvis du ofte render med kasketter eller huer.

Det er rigtigt at håret skal ånde, og en kasket eller en hue, gør denne opgave vanskelig. Nogle teorier siger, at denne myte startede i det amerikanske militær. Soldaterne skal ofte rende rundt med huer og kasketter, og da mange af dem opdagede at de tabte hår, så skyldte de skylden på kasketterne.

De glemte dog en vigtig detalje. De fleste soldater som kommer ind og aftjener værnepligt er unge mænd. De unge mænd er netop i den alder, hvor man ser tegn på hårtab. Det var derfor ikke kasketten, men deres egne gener de var skyld i hår tabet. Myten er afkræftet.

Prøv vores mest solgte produkt mod hårtab – Alpecin Koffein Shampoo
Meget populært, specielt blandt vores ældre kunder hvor håret kan begynde at falde af.

Myte 8: Fjern ét gråt hår, og du får to nye.

Hvis denne myte var sand, så ville mange mennesker slet ikke have så få hår, som de har nu. Man kan altid farve gråt hår til ens normale hårfarve, men man kan altså ikke få to nye hår ved at fjerne ét enkelt. Myten er afkræftet, og du skal derfor ikke begynde at plukke håret af hovedet, for det er ikke sikkert at du får dem tilbage igen.

Myte 9: Håret vokser ikke tilbage igen, hvis du klipper dig skaldet.

Dette er en myte der bør afkræftes straks. Mange mennesker er bange for at klippe sig helt korthåret, da de tror, at håret ikke vokser ud igen. Bare rolig, en enkelt klipning eller 100 klipninger ændrer ikke din hårstruktur. Hårstrukturen er nemlig i dine gener og det er biologiske faktorer, der ændrer dit hår.

Der findes efterhånden en lang række af effektive hårprodukter på markedet, som reducerer hårtab, aktiverer nye hår, giver mere volumen og stærkere hår. De fleste mænd som døjer med hårtab, kender den trælse følelse af knækkede hår i håndklædet efter bad. Det er der heldigvis en løsning på. Njord Hair Boost Kit er et populær sæt, som har alt du har brug for, når du ønsker at stoppe hårtabet og få gang i hårvæksten igen.

Myte 10: At tabe hår er ikke normalt.

Alle mennesker taber hår. Det er ikke kun på hovedet, men over hele kroppen. Du kan sagtens tabe 100 hår om dagen, og dette er altså ikke unormalt. De fleste hår bliver erstattet af nye, som gror tilbage igen. Taber du hår permanent, så skyldes det at du taber flere hår end du får igen. Myten er afkræftet, da det er helt normalt at tabe hår.

Summary
10 myter om hårvækst
Article Name
10 myter om hårvækst
Description
Hårvækst er et meget omtalt emne og derfor er der igennem tiden opstået mange myter omkring dette emne. Vi har lavet en liste med de 10 mest omtalte myter.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine