Af • 8 February, 2022

Mange mænd tror måske, at en enkelt parfume er nok. Der er vi kraftigt uenige. Parfumer kan være med til at udtrykke dit humør, årstiden eller måske endda hjælpe dig i din søgen efter en partner.

Duften af sommer, er for mange mennesker duften af friske urter, citrus og saltvand. Men hvad bør du lede efter, i din nye vinterduft?

Typiske duftnoter i vinterparfumer:

 • Trænoter
 • Kanelnoter
 • Vaniljenoter
 • Musknoter
 • Sødlige noter
 • Krydrede noter
 • Lædernoter

Tommelfingerreglen når det kommer til at vælge en vinterparfume, er at den skal have varme og hyggelige dufte og være kraftigere end din sommerparfume. 

Dette skyldes, at kulden ofte kan lægge en dæmper på din lugtesans. Derfor kan du bare give den gas. 

Vores top 10 yndlings vinterdufte

 1. Jean Paul Le Male
  En vaskeægte klassiker. Duften er intens og skiller sig ud fra det meste andet på markedet. Krydderier som vanilje, tonkabønner, kanel, og kommen stormer frem og giver dig og alle omkring dig en varm og behagelig fornemmelse. En sikker vinder til mænd i alle aldrer.
 2. Paco Rabanne One Million
  Endnu en klassisk designer parfume, som de fleste kender grundet den ikoniske guldflaske. Denne parfume har en sødlig og krydret duft, der forfører de mennesker du færdes med.
 3. Giorgio Armani Stronger With You
  Denne sensuelle duft blander melon, ananas og mynte med de lidt tungere krydderier i basen. En undervurderet duft som kan lidt af det hele. Kan kaldes et tungere modstykke til den populære Giorgio Armani Acqua di Gio.
 4. Ralph Lauren Polo Red Extreme
  Vi bliver stadig i designerduftene for en stund, hos Ralph Lauren. Den holder i lang tid, og du får en dyb og kompleks duft af kaffe og træ. Det lyder måske lidt spøjst, men det virker bare. En perfekt duft til dig der vil skille dig ud, men ikke sprænge budgettet. 
 1. Mont Blanc Legend Night
  Mont Blanc er en klassisk Schweizisk ur- og fyldepensproducent, i luksusklassen. Deres duftserie afspejler i den grad deres luksusimage. Legend Night er aromatisk og maskulin, med duft af tunge krydderier og træ i bundnoterne. En perfekt duft til din næste date.
 2. Versace Eros
  Den sidste designer duft inden vi går over til nicheduftene i luksusklassen, er Versaces Eros. Denne ultrasexede duft, er frisk men stadig mandig, fyldig og sensuel. Vanilje, ambroxan, mos og træ. Denne duft er en perfekt aftenparfume, eller hvis du skal imponere.
 3. Parfums De Marly Herod
  En ægte parfume, i en helt anden kaliber. En af de bedste dufte fra Marley huset, som er kendt for sine sødlige og krydrede luksusdufte. Herod skuffer ikke. Sød tobak, vanilje og træ blender sammen til en sød men mandig duft. Enhver kvinde vil falde i svime over duften, og måske endda prøve at stjæle den fra dig. Vanedannende.
 4. Amouage Memoir Man
  Amouage laver autentiske parfumer, som i det gamle mellemøsten. Ingredienser i absolut topklasse, læder, røgelse, rose, vanilje og træ. Utrolig mandig, så pas på med at sprøjte for meget på kroppen. Denne parfume er til dig der er en rigtig mand, og vil være helt unik.
 5. Histoires de Parfums 1969
  1969, kærlighedens år. Denne parfume er inspireret af dette sensuelle og frigjorte år. Kaffe, chokolade, fersken og blomster. Duften kan betegnes som unisex, men er perfekt til den modige mand som er sensuel og sexuel. Oser af sex.
 6.  Floris Of London Honey Oud
  Honning er for mange en kvindelig duft. I denne ultraluksus duft fra Floris, er honningen kombineret med oud, som er maskulin og røget. Duften er stadig lidt sødlig, men har en mandig og mystisk note der skinner igennem. Så god, at man får lyst til at spise den.

Find din personlige vinterparfume

De 10 parfumer er ikke opdelt after bedst og dårligst, da dette er helt op til den personlige mening. Ofte er din parfume præference baseret på følgende: 

 • Personlighed. Hvad vil du gerne udstråle? Det er ofte det spørgsmål du skal stille dig selv, hvis du har svært ved at vælge parfume. Hvor modig er du, vil du skille dig ud, eller vil bare selv kunne dufte din parfume svagt? 
 • Minder. Din barndom, gode minder, eller en speciel duft som din farfar plejede at gå med kan alle være en trigger. Nostalgi kan være en af de stærkeste følelser, og kan hjælpe dig frem til den perfekte duft.
 • Budget. Ofte kan parfume være en dyr fornøjelse. Det du skal tænke på, er at de dyre parfumer har meget bedre og sjældnere ingredienser. De holder derfor længere tid på kroppen, og er ofte unikke i duften. Du får derfor en helt unik duft, som ingen andre har. 

Hvad venter du på? Find den næste vinterparfume til dig selv, din far eller manden i dit liv. Det er en gave til dig selv og alle omkring dig.