Af • 15 April, 2022

Er du en parfumenørd, der ikke kan få nok af herreparfumer? Eller er du bare på udkig efter en ny lækker, maskulin, krydret eller måske stilfuld parfume, der kan give dig masser af selvtillid?

Faktisk kan en parfume gøre dig og dine omgivelser gladere, fordi de kan give en duftoplevelse uden lige. Hvem elsker ikke en god herreparfume? Vi lyver ikke, når vi siger, at damerne er helt vilde med mænd, der dufter exceptionelt godt.

Uanset om du leder efter din signaturduft, eller vil have en klassiker, så får du serveret vores 10 bedste parfumer her.

Hvorfor bruge penge på en lækker parfume?

Kender du ikke følelsen af en god duft? Det er lækkert – og det er sådan damerne har det, når du dufter fantastisk. De bliver helt vilde efter dig, og hvem vil ikke gerne have det?

Der er en grund til at nogle parfumer er dyrere end andre. Graden af parfumeolier definere hvorvidt der er tale om en EDF, EDT eller EDP. EDP indeholder som tommelfingerregel den højeste koncentration. Hvorfor du også vil opleve at de holder længere, og kræver færre sprøjt. De er også ofte mere komplekse og unikke i duften.

En parfume har en stor magt, da den påvirker duftsansen. Husk, at brug forskellige dufte til at opnå forskellige følelser.

Hvordan er parfumens duft opbygget?

Ved du ikke, hvordan en parfume er opbygget, eller har du altid undret dig over, hvordan det hænger sammen? Faktisk har en parfume en helt speciel opbygning, der gør, at den dufter, som den gør. En parfume består af forskellige noter – topnoter, mellemnoter og bundnoter. Disse noter gør, at parfumen kan blive helt speciel og er helt sin egen.

 • Topnoter i en parfume
  Når du går efter en parfume, skal du ikke umiddelbart gå efter topnoterne, da topnoterne er de duftnoter, der vil forsvinde allerede inde for et par minutter. Det vil sige, at parfumen efter et par minutter får en helt anden duft, da topnoterne fordamper relativt hurtigt.

  Selvfølgelig skal du kunne lide topnoterne, da det giver det allerførste indtryk af herreparfumen, men det er ikke de duftnoter, der vil kunne duftes hele dagen.
 • Mellemnoter i en parfume
  Når topnoterne er fordampet efter et par minutter, så vil parfumen få en helt anden duft, da det nu er mellemnoterne, der vil kunne duftes. Mellemnoterne vil allerede fordampe efter 10-15 minutter, så derfor bør du heller ikke vælge din parfume ud fra mellemnoterne.
 • Bundnoter i en parfume
  Det du skal vælge din parfume ud fra er bundnoterne, da du vil dufte bundnoterne, når topnoterne og mellemnoterne er fordampet. Derfor har du den helt rigtig duft, når du når til bundnoterne. Derfor skal du vælge din parfume ud fra duftnoterne i bundnoterne, da det er de dufte, du vil kunne dufte resten af dagen.

Vores Top 10 herreparfumer

Er du i tvivl om, hvilken parfume du skal vælge, så har vi gjort det nemt for dig, da vi giver dig vores 10 bedste bud på de absolut bedste parfumer til mænd.

1. Giorgio Armani ‘Acqua di Gio’ EDT

På toppen af listen finder du intet ringere end den klassiske ‘Aqua di Gio’. Alle kender vidst denne berømte Giorgio Armani parfume, som nok aldrig vil gå af mode, fordi den er så klassisk og maskulin på samme tid.

Topnoterne er blandt andet en frisk duft af citrus. Derefter kommer mellemnoterne, som er rosmarin og jasmin, der gør parfumen krydret. I bunden finder du blandt andet duften af skov og hav, der gør den meget maskulin.

2. Ralph Lauren Polo Blue

Duften her er perfekt hele året rundt, da den både indeholder varme noter i form af underlæggende træagtige noter. Oven på det kommer der et væld af friske og velkendte dufte, som ikke kan slå fejl.

I topnoterne finder du duftnoter som sender minder til havets dufte, her i bland bergamotte og kardemomme. Dernæst kommer mellemnoterne med deres citrusfrugter, salvie og basilikum, der er forfriskende og aromatisk. I bunden finder du dufte som patchouli, træ og andre lidt mere maskuline dufte.

3. Mont Blanc Legend

En moderne fortolkning af en maskulin duft. Duften er meget stilfuld og ikke for dominerende. Den er velkendt men moderne. Du får med andre ord, en parfume der kan rigtig meget. Vi anbefaler den til dig der vil prøve noget nyt, uden at skulle eksperimentere for meget.

Topnoterne består friske citrus og ananasfrugter. Mellemnoterne er frugtige og dejligt søde dufte af æbler, mos og geranium. Bundnoterne, som bliver tydelige efter 30 min., dufter af en skøn blanding af den klassiske herreparfume blandet med det moderne touch a tonkabønne. Meget sensuel, aromatisk og frisk.

4. Parfums De Marley Kalan EDP

Kalan fra det franske parfumehus, Parfums de Marley, er den vel nok fedeste flaske på markedet. Du ved næsten hvad du får, bare ved at kigge på den. Power, luksus og sex.

Blodappelsin og sort peber er det første der rammer din næse. Når den tørrer på huden, vil duften transformere sig til træagtig duft, med strejf af sødme og eksotiske krydderier.

5. Mont Blanc Spirit EDT

Schweiziske Mont Blanc, som er mest kendte for at lave verdens bedste fyldepenne, har kastet sig over parfumer med stor succes. I hvert fald hvis man spørger pigerne på vores kontor. De er nemlig helt vilde med denne parfume, som de mener er præcis sådan en mand skal dufte.

Top og mellemnoterne er en god blanding af peber og krydderier, som ligeså langsomt forvandler sig til en mandig træagtig duft. Enhver kvinde ville elske mænd der bærer denne.

6. Amouage ‘Interlude’ EDP

Med denne Amouage Interlude parfume er du garanteret en ekstra krydret og kraftfuld parfume, fordi koncentrationen er meget høj. Er du derfor på udkig efter en parfume, der med garanti holder en hel dag uden at forsvinde i duften, så skal du vælge denne eksklusive parfume fra Amouage.

Interlude har topnoter af bergamot og oregano, der fordamper rigtig hurtigt. I mellemnoterne finder du duftnoter af blandt andet rav og citrus. Nede i bunden finder du duftnoter af sandeltræ og læder. Med disse fantastiske, maskuline og kraftige duftnoter får du en parfume, der er ekstrem kraftig – og det skal ikke undervurderes. Et sprøjt er rigeligt!

7. Floris of London Vert Fougere EDP

Floris of London har siden 1740 lavet parfumer til rigtige mænd og smukke kvinder. Magtfulde personliger som den engelske kongefamilie, Winston Churchill, Marilyn Monroe og Bond-forfatteren Ian Fleming har alle båret de luksuriøse parfumer.

I år har deres duft “Vert Fougere” vundet en pris for bedste parfume fra et uafhængigt hus. Duftens evne til at kombinere den klassiske stil med den moderne mand, er unik. Træ, mos, skov og røg. Mystisk og moderne. Forstil dig duften af en gåtur i en skov efter regnvejr, og derefter sætte sig ind i en hytte foran pejsen.

8. Parfums De Marley Layton EDP

Layton er nok den bedst kendte parfume fra Parfums de Marley. Duften minder meget om den populære Dior Sauvage, men bare på luksuriøse steroider. Layton er til dig der vil dufte som en scorekonge uden lige, en rigtig mandeduft.

Layton dufter af lækre krydderier blandet med trænoter og vanilje. Hvis du ikke tror os, så prøv at søg selv. Pigerne elsker duften af en Layton mand.

9. Histoire de Parfums 1828 EDP

Parfumen der har taget inspiration efter verdensmanden, Jules Verne. Den berømte forfatter var kendt som en globetrotter uden lige, ligesom dig. Parfumen er en mere citrus/træ-agtig udgave af den famøse Creed Aventus.

Topnoterne er citrus, mynte, grape og eukalyptus. Disse udvikler sig i løbet af dagen, til en meget krydret duft af kardemomme og muskatnød. Alt i mens, at duften af grønne grantræer lurer i baggrunden. En frisk og maskulin duft, uden sammenligning.

10. Mont Blanc ‘Legend’ EDT

Her er en ekstrem maskulin og velduftende herreparfume. Med en Mont Blanc parfume går du aldrig galt i byen – og du går derfor slet ikke galt i byen med denne Legend Night parfume. Den er så maskulin og krydret, at alle vil elske at dufte til dig.

I topnoterne får du dufte af æble og ceder, som relativt hurtigt vil fordampe. Derefter bliver duftene i mellemnoterne tydligere, og er blandt andet vanilje og appelsin, der giver en sødme og friskhed. I bunden finder du gran og kardemomme, som tilfører ekstra meget krydderi og maskulinitet til parfumen.

Er du på udkig efter andre herreparfumer

Vi har et meget bredt udvalg af de allerbedste og mest kendte parfumer til mænd. Er du ikke til en af de 10 ovenstående af herreparfumer, så kan du helt sikkert finde en anden parfume på vores side, som falder i din smag. Du kan nemlig finde alt fra krydret parfumer til friske eller søde – alt efter hvilken duft, du er til.

Dyk ned i parfumeverden – det kan altid tiltrække damerne. Derudover kan din parfume være dit kendetegn – så vælge din parfume med omhu og efter, hvad du kan lide af duftnoter.

Duftprøver

Har du svært ved at beslutte eller er du nysgerrig efter en ny unik duft? Så er det altid en god idé at lægge ud med en duftprøve. Så er du sikker på, at du aldrig får smidt for mange penge efter en duft, som du ikke er vild med!

Vi ligger inde med et bred udvalg af gode og spændende duftprøver á små 2 ml og 1.2 ml parfumer, som du kan købe før du beslutter dig for at finde en ny yndlings duft!