Af • 13 April, 2023

Skæg kan indtage mange former, og findes i flere forskellige styles, der kan varierer efter tidens trends. Der findes derfor også lige så mange måder at pleje sit skæg, alt efter skægget form og længde. Har du f.eks. valgt at gro dit skæg ud, har du givet vis allerede undersøgt mulighederne for ting du kan gøre for et sundere skæg.

Udover de plejende produkter findes der ligeledes et væld af redskaber til at give dit skæg det look du altid har ønsket – så du kan få gutternes anerkendelse og pigernes beundring.

I dette indlæg er glattejern til skæg i fokus, der med sin stigende popularitet, allerede har fundet vej til mange danske mænds badeværelser. Vi ønsker i dette skriv at gøre dig klogere på glattejern til skæg og guide dig til den rigtige beard straigthener, der kan hjælpe dig til at holde skægget flot og præsentabelt.

Bedst i test

Hvad er et glattejern til skæg?

Skæg glattejernet består af en plade med form som en børste, der for enden har en række børste-tænder. Den keramiske plade varmes op og gør det let for dig at glatte dit skæg med stridige hår – så det fremstår flot og velsoigneret.

Formålet er således at glatte skægget præcis som man kender det fra et glattejern til langt hår.

Skæg glattejern eller skæg børste?

Det hedder egentlig et skæg glattejern eller ”beard straightener” på engelsk, men minder, qua dens udseende og ovenstående beskrivelse, mere om en børste, der med sine ”grene” går ind og redder dit skæg, og tilfører det varme så det fremstår glat. Børstens grene gør denne proces nemmere, hvor et reelt glattejern’s varmelegeme ville komme tæt på dit kæbeparti. Grunden til at skæg glattejern og en skæg børste forveksles, er dets fælles formål om at glatte skægget ud. Forskellen består i glattejernets varmeegenskaber, der ligesom et glattejern til hår, får redt skægget ud mere effektivt og fremstår helt lige og redt – i stedet for vildt og kruset.

Hvorfor bruge et skæg glattejern?

Er du nået til erkendelse af at dit skæg er langt nok til at det godt kan bruge en kærlig hånd og vil du gerne udforske mulighederne, giver glattejern til skægget dig en række muligheder. Glattejernet kan naturligvis bruges til at redde skægget ud, men giver dig også en række andre muligheder for at styre skægget og style den frisure, du mener, passer bedst til dit skæg.

Glattejernet til skæg er alternativet til at føntørre dit skægget og redde det med en kam. Denne metode udsætter huden for kraftige varme, hvor skæg glattejernet derfor er langt mere skånsomt mod din hud. Vi anbefaler desuden at du anvender varmebeskyttelses produkter, så du ikke ødelægger dit skæg. De fleste glattejern til skæg, kan naturligvis også bruges i håret, hvor det har samme egenskaber.

Er dit fuldskæg langt, kan du style det på flere forskellige måder. Du kan læse mere om hvilken style der passer bedst til dig og din ansigtsform lige her:

Hvad passer til dig? Find svaret her

Bedst i test
“>

Sådan bruger du din beard straightener

Har du lige erhvervet dig et skæg glattejern? Eller ligger det højt på din ønskeliste – er der en række tips og tricks du bør være opmærksom på før du går i gang med at bruge din beard straightener.

Tips & tricks:

Før du går i gang:

1. Vask gerne skægget – enten i bad eller i håndvasken.

2. Lad det tørre – der må ikke være vand i skægget når du går i gang.

3. Tilfør plejende produkter – som du ellers ville i din normale rutine.

4. Påfør varmebeskyttende produkt – der er et enormt vigtigt step – hvis du ønsker ikke at beskadige dit skæg før brug af skæg glattejernet.

5. Lad dit glattejern til skægget varme op – og indstil det til den ønskede temperatur.

Under:

6. Red hårene med retningen – dvs. start oppefra kinderne/ørerne og bevæg dig ned.

7. Vær opmærksom på at glattejernet hele tiden er i bevægelse, så det ikke bliver for varmt et sted og skader skægget!!

8. Fortsæt dernæst rundt om hagen – og style resten af skægget, som du ønsker.

9. Skal det yderligere formes kan du bruge en skæg børste eller kam til at få det til at fremstå lige som du vil have det.

10. Du kan med fordel afslutte med dit foretrukne skæg produkt, der gør at skægget holder dets form og ser skarpt ud hele dagen!

Andre ting der er gode at huske på:

– Ovenstående rutiner bør kombineres med en skægtrimmer for at holde skægget flot og få det til at se ensartet ud og fjerne eventuelle hvirvler.

Vi anbefaler desuden at du investerer i andre styling og grooming værktøjer, fordi skæggets udtryk betyder meget for dit look. Kan du gro et flot fuldskæg kan du lige så godt gå all-in med et skæg kit, der bør indeholde: Skægkam, skæg børste og en skæg saks – og for en plejende effekt skæg shampoo, balsam og skæg olie.

Dét og meget andet kan du finde inspiration til på Made4men: Klik her

Bedst i test
“>

FAQ – ofte stillede spørgsmål:

Virker et skæg glattejern?

Svar: Ja. Ja, det gør det. Uanset hvordan dit fuldskæg ser ud, vil skægget rette sig ud og fremstå flot og velsoigneret. Resultatet varierer dog fra skæg til skæg – da alle skæg er forskellige, ligesom håret på hovedet.

Hvor tit bør jeg bruge et skæg glattejern?

Svar: Maks 2-3 gange ugentligt. På dag til dag basis bør du vedligeholde skægget ved at redde det med en skæg børste, der ikke er lige så “hårdt” for dit skæg. Du bør heller ikke vaske dit skæg hver dag, da det vil tørre skægget ud, og få det til at krølle igen. Du bør derimod vaske det omtrent 2 gange ugentligt med skæg shampoo eller lignende.

Er skæg glattejern sikre at bruge?

Svar: Glattejern til skæg er sikre at bruge. Det skal dog siges at glattejernet kan opnå en enorm høj temperatur op til +200 grader – men kan justeres. Ifølge studier er den ideelle temperatur 185 grader. Af den årsag bør glattejernet ikke holdes statisk det samme sted for længe, men konstant være i bevægelse, for at undgå at brænde skægget. Samtidig anbefaler vi, at du investerer i varmeprodukter – der fungerer som et beskyttende lag, og kan modstå varmen fra dit skæg glattejern.

Bør jeg bruge skæg shampoo, skæg balsam eller skæg olie før jeg bruger skæg glattejernet?

Svar: Du bør som første step vaske dit skæg (helst med skæg shampoo) det der er mere skånsomt end f.eks. almindelig shampoo. Før udredningen med skæg glattejernet kan du bruge balsam, olie eller lignende til denne proces. En mere dybdegående step-by-step guide kan du læse dig til ovenfor under Tips & Tricks

Summary
Article Name
Glattejern til skæg → Tips og tricks til et flot skæg