Af • 23 October, 2018

Er du en af dem, der er sprunget med på moden og groet dig et skæg, men er nu begyndt at døje med flager af skæl, irriterende kløe eller røde plamager i skægget? Du tænker nok, du er den eneste – men bare rolig, du er langt fra den eneste med dette problem. Det sker som regel for alle, når man begynder at gro sig et skæg.

Selvom du overvejer at fjerne dit skæg, så er der absolut ingen grund til, at du melder dig ud af moden. Vi hjælper dig med at få det sundeste skæg uden skæl, kløe og irritation!

Hvorfor får man skæl i skægget?

Først er det vigtigt at vide, hvordan skællet opstår, for derefter at kigge på, hvordan du slipper af med det. Vi har undersøgt sagen, og fundet frem til de 3 mest hyppige grunde til, at du får skæl i skægget.

Er du ved at opgive dit skæg, så er der altså rigtig meget hjælp af hente. Vi vil anbefale, at du prøver følgende af, inden du tager valget om at fjerne dit moderne skæg. Flager af skæl i skægget, irriterende kløe eller røde plamager er ikke behageligt, og ser heller ikke ligefrem indbydende ud. Den største årsag til at det klør, er på grund af skællet – så hold dit skæg rent, så du undgår skæl og kløe.

Døjer du med ekstremt meget skæl, der er tykt og skarpt afgrænset, kløe, og oplever du røde plamager på huden, anbefaler vi, at du smutter en tur til lægen og får undersøgt, om du kan lide af hudsygdommen psoriasis eller skæleksem. Ingen grund til panik – det er langt fra farligt!

3 grunde til du får skæl i skægget

1. Huden kan ikke ånde
Forestil dig, når du har vokset dig et skæg, så får huden ikke så meget luft, fordi skægget lukker af for den friske luft. Det giver noget varme i skægget, så der opstår fugt, og det påvirker selvfølgelig huden og skægget, hvor skællet har god mulighed for at plante sig.

2. Hygiejne??? Er det vigtigt?
Skæghygiejne kan være roden til alt ondt, hvis ikke skægget bliver plejet. Der kan sidde støv, gamle døde hudceller og madrester i et skæg – iwwwvvv, hvem vil dog kysse på en med et bakteriefyldt skæg? Det vil ingen… Derfor er det yderst vigtig at holde en god skæghygiejne, for at undgå skæl i skægget – men da også for at damerne gider kysse på dig!

3. Vejret kan gøre ondt på skægget
Sidst men ikke mindst så begynder det kolde vejr at titte frem – det betyder mere udtørret hud og skæg. Derfor skal der en smule ekstra pleje til, når vejret skifter, for at skægget er skælfrit og sundt.

4 gode råd til at undgå skæl i skægget

For at undgå skæl i skægget kræver det en lille smule pleje for skægget og huden. Det kan dog klares på meget få sekunder – så bare rolig, du når at sove længe!

Et sundt og skælfrit skæg kommer ikke af sig selv, men vi har svaret på, hvad du kan gøre for dit skæg lige her.

Vask skægget grundigt

En af grundstenene for et sundt og skælfrit skæg er en grundig vaskning af skægget. Det at rense ens skæg er som at rense ens hud – det skal gøres, for at det er sundt og friskt. Du tænker måske ooooohh no… Men vi garanterer dig, at det kan gøres nemt og hurtigt.

Du tænker nok, at du bare tager din shampoo, som du bruger til håret – det er strengt forbudt. Shampoo til håret indeholder blandt andet sæbe, der er utroligt udtørrende på huden, og er ikke så mild og beskyttende som en skægshampoo er. Derfor har vi selvfølgelig forslag til dig, så du kan vælge den helt rigtige skægshampoo!

Percy Nobleman Skægvask

Percy Nobleman Skægvask er naturlig og effektiv og egnet til at rense skægget blidt, så man undgår udslæt, rødme og irritation. Shampooen er af en unik kombination med organiske ingredienser, der skaber en meget blød rens til skægget.

Hvis du lige er begyndt at gro et skæg, vil det være en god idé at anvende shampooen ofte, så du får fjernet de døde hudceller, der laver balladen, og skaber skællet. Med denne skægshampoo får du også lettere ved at style dit hår, da shampooen stimulerer skægget.

Denne fantastiske skægshampoo kan bruges inde i bruseren, da den skal skummes op, så derfor er der absolut ingen undskyldninger for ikke at rense skægget – det er vidst kun dovenskaben, der taler, hvis ikke det bliver gjort.

Er du på udkig efter en anden skægshampoo, har vi et kæmpe udvalg af skægshampooer, som du kan finde lige her!

Hvad er skægbalsam godt for?

Vil man sit skæg det bedste, så vil en investering i en skægbalsam være guld værd. Din skægshampoo og skægbalsam går hånd i hånd – så når du har brugt din skægshampoo, så anvender du også din skægbalsam.

En balsam lyder måske tøset, men en skægbalsam er utrolig maskulin – den er jo til mænd. En skægbalsam hjælper blandt andet med at opretholde et sundt fugtigt skæg, gør det nemmere at style og forme skægget, og desuden opnår du hurtigere et stort og fyldigt skæg!

En balsam er også kendt for at give noget kærlighed til de spaltede spidser – det betyder måske ikke så meget for dig, men en skægbalsam sørger for, at dit hår ser sundt ud helt fra roden og ud i spidsen. Slut med triste hårspidser – og slut med at have en trist manke om munden.

Beardsley Conditioner – Balsam til Skæg

Denne fantastiske balsam er lavet på naturlige botaniske ingredienser. Balsammen beskytter mod irritation, udslæt og udtørring i skæg og på huden. Denne vidunderlige skægbalsam masséres ind i skægget og hud – og husk, at den skal skylles ud igen.

Balsamen gør også dit skæg meget mere medgørligt, så du kan fx meget nemmere style det efterfølgende. Den giver skægget en god luftig følelse, men uden at det bliver til en høstak. Du får altså både en sundere hud og et skæg med denne shampoo.

Er denne skægbalsam ikke lige, hvad du manglede, så har vi et bredt udvalg af skægbalsammer til alle former for skæg, som du kan se lige her!

Skægolie? Hvad er nu det?

Hvis du ikke allerede har brugt en skægolie, så er det på tide, at du prøver en! En skægolie er ikke kun godt for skægget, men også for huden under skægget, så man undgår irritation og skæl. Det er vigtig, at du massér olien godt ind i skægget og på huden. Du opnår et skæg og en hud, der er sund og helt fugtet. Du kan sagtens anvende en skægolie hver dag – det vil din hud kun takke dig for!

Njord Beard Oil

Denne skægolie fra Njord giver masser af fugt til både skægget og huden. Det gør, at huden ikke vil begynde at danne skæl, kløe eller få irritation på huden.

Hvis du er træt af, at du hele tiden får at vide, at skægget stikker, så er Njord Beard Oil lige noget for dig, da den er utrolig blødgørende for skægget, så du ikke får den stikkende fornemmelse.

Hvis du anvender denne skægolie, er du altid kysseklar – helt uden stikkende skæg. Du kan bruge den alt efter behov, men 3-5 gange om ugen vil typisk være, det mest optimale for de fleste.

Vil du gerne prøve en skægolie, så tjek vores store udvalg af kvalitets skægolier ud lige her!

Gør noget mandigt – børst dit skæg

Det er ikke livsnødvendig at rede skægget. Dog skal du vide, at der er virkelig mange fordele ved at rede det. Fordelene er blandt andet, at når du reder skægget igennem, vil resterne af støv, skidt, madrester eller døde hudceller komme med af, så det ikke irriterer og tilstopper i skægget.

Derudover kan du træne dine hår i at vokse i samme retning ved at børste skægget regelmæssigt. Det vil gøre det meget nemmere for dig, når du skal style dit skæghår.

At frisere skægget er jo ligeså vigtig, som at frisere håret, inden man går ud af døren.

Njord Beard Oil

Njord’s skægkam er et godt skridt i den rigtige retning! Den håndlavede trækam gør det nemt for dig at holde dit skæg sundt og velplejet, og så er den perfekt til hverdagsbrug.

Kammen er en eksklusiv kam der er specielt lavet til skæg, hvilket i modsætning til alm. kamme – sikrer dig den optimale pleje af dit skæg.

Afstanden mellem og størrelsen på tænderne på denne kam gør den velegnet til et lidt større skæg, fuldskæg og/eller tykkere skæg, og materialet er med til at give dit skæg et naturligt udseende.

Leder du efter en kam til at rede skæghåret igennem, kan du finde vores udvalg lige her. Vi har også kvalitetsbørster til at børste skæghåret, som du kan finde lige her!

Ønsker du et seriøst fuldskæg?
Er dit store mål at få et stort flot og fyldigt fuldskæg, så er du nødt til at pleje og passe dit skæg – hvert fald bare en smule. Derfor er ovenstående produkter en nødvendig del af din rutine, for at opnå dit mål! Hvert fald nogen af produkterne er nødvendige – du kan udvælge et par af dem, hvis det gør det mere overskueligt for dig.

Sådan et skæg opnår du

Et fuldskæg er jo fedt og moderne, derfor vil det være sindssyg ærgerligt, hvis du fjerner skægget på grund af skæl, kløe eller irritation, når der er masser af hjælp at hente. Vi har jo lige hjulpet dig rigtig godt på vej!

Det er især vigtig med pleje af skægget og huden nu, når det bliver køligere, da huden bliver rigtig følsom. Den kolde luft kan udtørre alle slags hud. Alt pleje af din hud vil også påvirke dit skæg positivt, så er du allerede igang med hudpleje, kan du altid tilføje et skægprodukt i din daglige hudplejerutine.

Du vil opnå et skæg, der er glansfyldt, sundt og frisk – helt uden skæl, kløe og irritation. Desuden er god skægpleje lig med et hurtigere voksende og sundt skæg. Så lad nu det skæg stå!