Af • 24 March, 2022

Når mænd beslutter sig for at gro et skæg, så hopper mange mennesker ud i det, uden at være klar over, hvordan og hvorledes de skal bære sig ad med det. De lader det gro og gro, så det ligner en vild jungle. Derefter beklager mange mænd sig med, at det ser grimt ud, og det ender med at de vender tilbage til et ansigt, som er glatbarberet.

Det skal være slut og derfor guider vi dig på vej i din skægrejse. Skægpleje er nemlig ikke så kompliceret, som mange mænd tror. Men enkle tips og de rigtige plejeprodukter til skægget, kommer du rigtig langt.

Sådan plejer du skægget – en nem guide

Vi skal ikke gøre dét, at holde et skæg rent til en videnskab, det kræver egentlig bare lidt basisviden og de rigtige produkter. Vi har lavet en lækker let guide til dig, så du på en nem måde kan finde de korrekte produkter og få lidt viden på samme tid.. Ikke dårligt, vel?

Det komplette skægpleje sæt til nybegynderen

Beard Starter Kit fra det danske mærke Njord, har alt du har brug for, hår du vil starte op med skægpleje. De vigtigste produkter og redskaber er en skægolie, en skægvask, en børste, kam og saks. I Beard Starter Kit får du det hele – samtidig indpakket i en smart (og gratis) toilettaske og en kort guide til brugen.

1 – Madrester.. ad! – Brug skægshampoo

Mange bruger almindelige former for shampoo/sæbe til deres skæg. Dette er en misforstået proces, da skægget oftest skal have en del mere “pleje” og fugt end f.eks. dit hår på hovedet.

Skægget sidder på første parket når du spiser og der efterlades tit madrester i dit skæg. Efter en nat ude med drengene kan det heller ikke undgås, at du spilder en sjat øl i skægget.

Derfor er rengøring alfa og omega. Rengør derfor skægget med en face scrub (any-one will do) og en skægshampoo. Brug din skægshampoo hver dag.

2 – Tørt skæg? – Husk altid conditioner!

Skæg kan oftest have tendens til, at virke stift eller meget grov i strukturen. Du kan med snilde opnå et professionelt touch af blødhed ved at bruge en balsam/conditioner til skægget.

Det har nemlig godt af, at blive blødgjort. Dit skæg vil blive blødt og medgørligt. Efter du har brugt din shampoo, kan skægget ofte føles endnu mere stift, da de naturlige olier renses ud. Derfor bør du genfugte med en conditioner.

Bonus info: Beard Balm er ikke det samme som balsam. En balm skal bruges som et alternativ til en olie, da den ikke fedter ligeså meget.

3 – Plej dit skæg med olie – Giver dit skæg en lækker duft

Det er en naturlig del for en mand at ordne sit skæg. Derfor, tag dig bare god tid og værn om, at gro det korrekt og brug de bedste produkter til at gøre det lækkert og attraktivt. Der er ingen grund til at have et tørt skæg.

Når du kommer direkte ud af badet og dit skæg er lidt vådt, så anbefaler vi at benytte en skægolie. Dette vil gøre at dit skæg dufter godt og er samtidigt med til at blødgøre skægget så det ikke kradser så meget.

4 – Klip og trim og style dit skæg

Vi har prædiket om det før, og vi her, hos Made4men, kan ikke understrege vigtigheden nok af at have en skægtrimmer til at kontrollere hårvæksten på kinderne. Det er uden sidestykke den mest effektive måde, hvorpå man holder skægget velholdt.

Skægtrimmere er gode til at holde styr på skægget, da man kan få en skægtrimmer med mange forskellige funktioner til forskellige situationer. Det er et universalt redskab, som oftest også kan bruges til håret på hovedet.

Vi har sammensat den ultimative guide til vedligeholdelse af dit skæg, samt anbefalinger til produkter i forhold til brug, så du let kan navigere rundt i junglen af barbergrej og anvendelse.

Vedligeholdelse er nøglen

Første trin i vedligeholdelse af dit skæg er selvfølgelig at erkende at skæg opfører sig på nogenlunde samme måde som hårfrisuren. Den kræver en studsning hid og did, engang i mellem og måske en tur til frisøren når længden er lige voldsom nok.

Alternativt kan du investere i din egen trimmer til skægget. Så du kan få lækre skarpe kanter og se velsoigneret ud. Køb en skægtrimmer og spar mange penge hos barberen.

Sådan får du skarpe linjer i skægget

Når man ser en mand med et perfekt skæg, er dét første du lægger mærke til, hans skarpe og præcise linjer i skægget. Det er nemlig med til at indramme til ansigt og fremhæver din ansigtsform.

Et sådant Beard Tool som det fra danske Njord, er til dig der måske ikke har den mest rolige hånd. Værktøjet skal bruges som guide, så du er garanteret lige kanter på kinden og halsen.

Barbering af halsen, hvad hvis man har dobbelthage?

Det er andet punkt handler lidt om selverkendelse. Har du dobbelthage eller ej? Hvis du har, ligesom de fleste mennesker, så skal du anvende denne strategi. Klip skægget helt tæt til adamsæblet med en skægtrimmer (0,5 eller 1 mm). Alt derunder skal trimmes helt ned, fx med en DE safety razor.

Har du ingen dobbelthage, skal du trimme/barbere dit skæg op under hagen og have skægget lige mellem hage og kæbe. Husk altid at holde lige linjer! Ellers ser det hurtigt uharmonisk ud.

Trim overskægget!

Når disse dele er på plads, skal du rette fokus mod overskægget. Dette stilles der forholdvis lave krav til. Det er meget individuelt om man ønsker det stort eller ej. Hvis overskægget er langt, kan det have en tendens til at komme i vejen, især når du spiser. Det skal understreges, at overskægget egentlig ikke har en indflydelse på hvordan skægget fremstår. Det handler blot om fremhævning og nedtoning.

Men én ting du skal gøre ved overskægget, er at trimme det ved næsen således ingen hår stikker ud over din overlæbe. Hvis der stikker lodrette hår ud under næsen, ser det uhygiejnisk ud. Et tip kunne være at bruge en maskine som har flere forskellige afstandskamme med.

Glat dit krøllede skæg – og lign en million

Et krøllet skæg kan være svært at have med at gøre. Nogle gange er en skægbørste bare ikke kraftig nok. Derfor anbefaler vi, at du investerer i et glattejern til skæg. Dit skæg vil se super velholdt og hel skarpt ud, uden det store arbejde.

Øvelse gør mester

Med denne viden kan du nu blære dig i venners lag eller benytte guiden i al hemmelighed. Det er selvfølgelig helt op til dig. Held og lykke med dit skæg.

Husk, at køber du en skægtrimmer, så er du allerede godt på vej imod et flot skæg. Du kan nemlig tilpasse og forme dit skæg som du vil, hvis du bruger en skægtrimmer. Det kræver selvfølgelig en form for øvelse.

Skæg skal have ubetinget kærlighed!

Hvis du har skæg, eller hvis du godt kunne tænke dig et, så er det vigtigt at finde ud af hvordan man egentlig holder styr på skægget. Det er vigtigt at man kan vedligeholde skægget, så det ser godt ud. Det er nemlig ikke en tilfældighed, at nogle folk ser godt ud med skæg, det skyldes at de vedligeholder skægget! Men et velplejet skæg betyder ikke et fedt skæg! Der findes utrolig mange skæg typer og du skal finde ud af hvilken der passer til dig.

Det er uhyre vigtigt og relevant, at man plejer og vedligeholder sit skæg. Når man bruger ordet pleje, så menes der selvfølgelig vask og rensning af skægget.

Husk derfor at vaske skægget grundigt, så skægget har en frisk duft, så folk har lyst til at snakke med dig. Det er ikke svært at holde styr på skægget, og det kræver faktisk bare at man lige vænner sig til det.

Så inden du opgiver drømmen om at få et flot og velholdt skæg, så følg denne lette guide til vedligeholdelse og så er du godt på vej til at holde styr på dit skæg.

Summary
Sådan holder du styr på skægget!
Article Name
Sådan holder du styr på skægget!
Description
Et flot skæg kræver pleje - Den oplevelse har mange mænd, når de begynder på deres skæg projekt. Made4Men hjælper jer med at holde styr på skægget!
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine