Af • 28 July, 2016

Når mænd beslutter sig for at gro et skæg, så hopper mange mennesker ud i det, uden at være klar over, hvordan og hvorledes de skal bære sig ad med det. De lader det gro og gro, så det ligner en vild jungle. Derefter beklager mange mænd sig med, at det ser grimt ud, og det ender med at de vender tilbage til et ansigt, som er glatbarberet.

Sådan plejer du skægget – en nem guide

Vi skal ikke gøre det, at holde et skæg rent til en videnskab, det kræver egentlig bare lidt basisviden og de rigtige produkter. Vi har lavet en lækker let guide til dig, så du på en nem måde kan finde de korrekte produkter og få lidt viden på samme tid.. Ikke dårligt, vel?

1 – Madrester.. ad!

Mange bruger almindelige former for shampoo/sæbe til deres skæg. Dette er en misforstået proces, da skægget oftest skal have en del mere “pleje” og fugt end f.eks. dit hår på hovedet. Skægget sidder på første parket når du spiser og der efterlades tit madrester i dit skæg eller efter en nat ude med drengene kan det ikke undgås, at du spilder en sjat øl i skægget.

Derfor er rengøring alfa og omega. Rengør derfor skægget med en face scrub (any-one will do) og en skægshampoo. Vi anbefaler du bruger en shampoo som er beregnet til skæg, for at få det bedste resultat, mindst irritation og et velduftende skæg.

2 – Husk altid conditioner!

Skæg kan oftest have tendens til, at virke stift eller meget grov i strukturen. Du kan med snilde opnå et professionelt touch af blødhed ved at bidrage med en balsam/conditioner til skægget. Det har nemlig godt af, at blive blødgjort engang imellem. Dette får dit skæg til at udvise et hygiejnisk look og på samme tid føles det helt fantastisk – og dufte godt.

3 – Elsk dit skæg, mand! (med duft)

Det er en naturlig del for en mand at ordne sit skæg. Derfor, tag dig bare god tid og værn om, at gro det korrekt og brug de bedste produkter til at gøre det lækkert og attraktivt. Det er som bekendt mandens eneste rigtige legitime accessorie – og med et flot, velplejet fuldskæg er der kun een ting tilbage: Duften.

Når du kommer direkte ud af badet og dit skæg er lidt vådt, så anbefaler vi at benytte en skægolie til dit fuldskæg. Dette vil gøre at dit skæg dufter godt og er samtidigt med til at blødgøre skægget så det ikke kradser så meget.

Klip og trim dit skæg – 5-trins guide

Vi har prædiket om det før, og vi kan, hos Made4men, ikke understrege vigtigheden nok af at have en skægtrimmer til at kontrollere hårvæksten på kinderne. Det er uden sidestykke den mest effektive måde, hvorpå man holder skægget velholdt.

Skægtrimmere er gode til at holde styr på skægget, da man kan få en skægtrimmer med mange forskellige funktioner til forskellige situationer. Det er et universalt redskab, som oftest også kan bruges til håret på hovedet.

Vi har sammensat den ultimative guide til vedligeholdelse af dit skæg, samt anbefalinger til produkter i forhold til brug, så du let kan navigere rundt i junglen af barbergrej og anvendelse.

1 – Dét skal gøres!

Første trin i vedligeholdelse af dit skæg er selvfølgelig at erkende at skæg opfører sig på nogenlunde samme måde som hårfrisuren. Den kræver en studsning hid og did, engang i mellem og måske en tur til frisøren når længden er lige voldsom nok.

Dit skæg skal ligeledes have pleje ellers fungerer det ikke. Det gror sig længere og man erkender til sidst kampen med skægget er tabt og barberer det væk, så konfirmand kinderne stråler igen. Det vil vi helst gerne undgå med denne guide her!

2 – Følg ansigtskonturen!

En vigtig ting du skal være opmærksom på, er din fylde ned langs ørerne. Hvis du stikker hovedet frem, virker det harmonisk. Modsat hvis du holder hovedet normalt eller kigger nedad, virker det pludseligt meget enormt i siderne. Dette er selvfølgelig ikke noget problem, hvis du hele tiden går med udstrakt hoved eller hedder Stewart Stardust.

Men hvis du holder hovedet normalt, vil det ikke være proportioneret korrekt. Derfor hold brammen kort i siderne, ned langs ørerne. Vi anbefaler, at du bruger en maskine med afstandstykker, brug gerne 6, 9 eller 12 mm. Hvis du er af den mere rutinerede skole, kan du vælge at bruge en kam og maskine til samme opgave.

3 – Double eller ej?

Det er andet punkt handler lidt om selverkendelse. Har du dobbelthage eller ej? Hvis du har, ligesom de fleste mennesker, så skal du anvende denne strategi. Klip skægget helt tæt til adamsæblet med en skægtrimmer(0,5 eller 1 mm) og derfra følg skæggets kant hele vejen rundt i begge sider op til ørerne. Så får du en lækker skarp kant på dit skæg.

Har du ingen dobbelthage, skal du trimme/barbere dit skæg op under hagen og have skægget på hagentippen, som det længste punkt på hele skægget og lade skindet være fri under hagen. Husk altid at holde lige linjer! Ellers ser det hurtigt uharmonisk ud.

4 – Trim overskægget!

Når disse dele er på plads, skal du rette fokus mod overskægget. Dette stilles der forholdvis lave krav til. Det er meget individuelt om man ønsker det stort eller ej. Hvis overskægget er langt, kan det have en tendens til at komme i vejen, især når du spiser. Det skal understreges, at overskægget egentlig ikke har en indflydelse på hvordan skægget fremstår. Det handler blot om fremhævning og nedtoning.

Men én ting du skal gøre ved overskægget, er at trimme det ved næsen således ingen hår stikker ud over din overlæbe. Hvis der stikker lodrette hår ud under næsen, ser det uhygiejnisk ud. Et tip kunne være at bruge en maskine som har flere forskellige afstandskamme med.

5 – Så du klædt på!

Med denne viden kan du nu blære dig i venners lag eller benytte guiden notorisk. Det er selvfølgelig helt op til dig:) Held og lykke med dit skæg. Køber du en skægtrimmer, så er du allerede godt på vej imod et flot skæg. Du kan nemlig tilpasse og forme dit skæg som du vil, hvis du bruger en skægtrimmer. Det kræver selvfølgelig en form for øvelse.

Skæg skal have ubetinget kærlighed!

Hvis du har skæg, eller hvis du godt kunne tænke dig et, så er det vigtigt at finde ud af hvordan man egentlig holder styr på skægget. Det er vigtigt at man kan vedligeholde skægget, så det ser godt ud. Det er nemlig ikke en tilfældighed, at nogle folk ser godt ud med skæg, det skyldes at de vedligeholder skægget! Men et velplejet skæg betyder ikke et fedt skæg! Der findes utrolig mange skæg typer og du skal finde ud af hvilken der passer til dig.

Det er uhyre vigtigt og relevant, at man plejer og vedligeholder sit skæg. Når man bruger ordet pleje, så menes der selvfølgelig vask og rensning af skægget.

Husk derfor at vaske skægget grundigt, så skægget har en frisk duft, så folk har lyst til at snakke med dig. Det er ikke svært at holde styr på skægget, og det kræver faktisk bare at man lige vænner sig til det.

Så inden du opgiver drømmen om at få et flot og velholdt skæg, så følg denne lette guide til vedligeholdelse og så er du godt på vej til at holde styr på dit skæg.

Summary
Sådan holder du styr på skægget!
Article Name
Sådan holder du styr på skægget!
Description
Et flot skæg kræver pleje - Den oplevelse har mange mænd, når de begynder på deres skæg projekt. Made4Men hjælper jer med at holde styr på skægget!
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine