Af • 20 March, 2023

Der er ikke mange ting i verden, der er sejere end et velplejet overskæg. Derfor vil vi hos Made4men gerne hjælpe dig med 10 gode råd til at opnå det ønskede resultat. Det kræver meget vedligeholdelse og kan indledningsvis virke som en stor og uoverskuelig opgave.

Er Movember lige på trapperne? Eller vil du bare gerne kunne fremvise et veltrimmet overskæg hele året? Man bør altid have overskæg.

Få det flotteste Movember-overskæg

I vore tider kan man ikke nævne overskægget uden at inddrage movember, nu hvor movember er skudt i gang og mænd over hele verden kæmper en fælles kamp om at gro de flotteste overskægge og skabe opmærksomhed på kampagnen movember. Derfor vil det i løbet af måneden være et hyppigt syn i gadelivet, at mænd frejdigt forsøger sig med overskæggets luner og charme.

Som alle godt ved, har alle mænd ikke den samme hårvækst – specielt når det kommer til skæg, kan dette varierer meget fra mand til mand, så kan vi præsentere nogle tricks til hvordan i fremme hårvækst og gør at du kommer i mål med det perfekte Tom Selleck overskæg? Vi vil i hvert fald prøve vores bedste til at du får en movember måned der giver resultater!

Vi anbefaler Beard Starter Kit fra Njord, hvis du er nybegynder indenfor skægpleje. Her få du de mest essentielle skægpleje produkter og samtidig til en god pris. Så kan du nemt og billigt komme i gang med Movember.

Trim overskægget perfekt

Den klart letteste måde at trimme skægget i den indledende fase, er ved at bruge en skægtrimmer, men når det har fået lov til at vokse i en måneds tid, så skal der andet udstyr til.

En skægsaks er det bedste valg i denne situation. Det er hovedsagligt rundt om munden, der har brug for en trimning fra tid til anden, for at holde skægget ude af munden.

Det er i samme omgang også fordelagtigt at bruge en skægkam i kombination med en smule skægvoks. Det hjælper skægget med at fordele sig og dække eventuelle skaldede områder. Derudover er det en fantastisk måde at få skægget til at sidde, som man gerne vil have det.

Følgende produkter er ideelle til denne fase:

Skrub skægget grundigt

Der er ikke noget mere ucharmerende og usexet, som madrester og skidt i skægget. Derfor skal du sørge for at holde det rent og flot på daglig basis. Der findes et hav af produkter til netop dette formål.

En scrub eksfolierer også huden under skægget, så du vil få et sundere skæg og en sundere hud, uden skæl eller kløen.

Vi anbefaler dog at man bruger noget der også er beskyttende og fugtighedsgivende.

Danske Njord er altid en sikker vinder:

Shampoo og balsam

Ligesom dit hår, så har skægget også brug for noget kærlighed i badet. Og skægget elsker en god shampoo og balsam, så det ikke tørre ud og begynder at klø.

Shampoo og conditioner specielt til skæg, virker måske som et salgstrick. Men skæg har en helt anden struktur end dit hår på hovedet. Derfor kræver det også mere fugt og pleje.

Vi har et kæmpe udvalg af rensende skægshampoo og plejende skæg conditioner:

Klip altid dit skæg, når det er helt tørt!

Det er utrolig vigtigt at du trimmer/klipper dit skæg, når det er tørt. Det våde skæg er nemlig tungere og vil derfor hænge lavere, så du har reelt ikke nogen chance for at vide hvor meget du egentlig klipper af dit skæg.

Der er ikke noget værre end at have arbejdet i månedsvis på at gro et flot skæg og så komme til at klippe det hele af igen.

Giv det noget skægvoks

Man skal aldrig overbruge plejeprodukter, da det kan give bagslag og gøre tingene værre. Kroppen er designet til at helbrede og tage vare på sig selv. Men derfor kan den stadig godt bruge en hjælpende hånd fra tid til anden.
Derfor kan du med fordel forkæle dit skæg med en lækker skægvoks. Det kan løfte skægget til nye højder og få det til at se og føles bedre og større. Derudover kommer mange skægvokse med et hav af forskellige dufte – fælles for mange af dem er dog, at de har en tendens til at være meget maskuline.

Vores favoritter og de mest sælgende på Made4men er:

Skægkam

Skægkamme har flere funktioner og fordele. Den kan bruges til at fordele skægvoksen ligeligt i hele skægget, men kan også bruges til at style og trimme med. Det er altså din, måske, vigtigste partner-in-crime – når det kommer til at gro et overskæg.

Brug skægkammen til at løfte skægget, så det er til at komme til med saksen.

Vi anbefaler følgende kamme:

Du skal ikke være bange for at kombinere overskæg med skægstubbe

Hvis du er i tvivl eller betænksom ved at have udelukkende et overskæg, så prøv at gro det længere og rette/trimme det til, så det går ud over og ”smelter” sammen med resten af dit skæg. På den måde kan du have både skægstubbe og et markant og flot overskæg på samme tid.

Style dit overskæg ud fra formen på dit ansigt

Det er meget essentielt at du vælger et overskæg, der passer til dit ansigt. Det er eksempelvis ikke alle der bare lige gror eller bære en Hulk Hogan eller en Nick Offerman.

Hvis du har et lidt firkantet ansigt, så er det en god idé at vælge et fyldigt og langt overskæg for at komplimentere, men hvis du har et mere ovalt hoved, er det en god idé at have et lidt smallere skæg med en smule trekantet form.

Det lyder meget forvirrende og uhåndgribeligt. Vi må hellere få det illustreret!

Derfor har vi lavet en lille oversigt, med nogen af de mest kendte og brugte overskægs variationer der findes:

mustache-guide

Fugtiggør dit skæg og huden under!

Huden under dit skæg, kan gå hen og blive utrolig udtørret, fordi skægget trækker fugt fra huden og hjælper det med at fordampe. Det er derfor vigtigt at hjælpe huden med at holde sig fugtig, med et plejeprodukt.

Derudover er det vigtigt at få vasket alle rester fra andre eventuelle plejeprodukter ud, når du eksempelvis har været i bad og har vasket hår. Disse rester kan ligeledes gå ind og give utrolig tør hud under skægget.

Fantastisk ansigtscreme, der lader dig beholde din mandighed: