Af • 16 December, 2018

For mange mænd er et sundt og velplejet skæg noget af det mest stilfulde du kan opnå. Hvis du er en af dem, så vil vi gerne hjælpe dig med at få det skæg du stræber efter og hvordan du plejer det. Det er nemlig ikke nok bare at lade skægget gro og håbe på det bedste.

Et velplejet skæg er et sundt skæg. Men der findes mange forskellige måder at pleje skægget på, og du er sikkert forvirret over hvad der egentlig er mest effektivt. Vi vil derfor guide dig igennem hvordan du plejer dit skæg til perfektion.

Hvordan øger jeg min skægvækst?

Lad skægget gro!

Det virker måske åbenlyst. Det er det heldigvis også. Men for mange kan det hurtigt blive fristende at barbere skægget og gi op i starten. Giv det en chance, opstartsperioden skal bare overstås, herefter er du godt på vej mod dit sunde og velplejede fuldskæg.

Bare rolig, du behøves ikke at se usoigneret ud imens du venter på fuldskægget! Hvis der kommer hår på halsen eller andre steder du ikke ønsker, så kan du sagtens tillade dig at fjerne det. Vi anbefaler at du fjerner hårene på halsen med Njord R89 DE Safety Razor, den er nem at anvende samt giver dig en behagelig og tæt barbering.

Hvis du bare skal fjerne diverse små hår, der stritter i forskellige retninger, er det nemmest at anvende en skægsaks, her anbefaler vi at du bruger TweezerMan Saks+Kam.

Hold en sund livsstil

Du undrer dig sikkert over at dine kostvaner kan påvirke din skægvækst. Men det er faktisk sådan at skægget kræver vitaminer, mineraler og næringsstoffer for at vokse. Så hvis du ikke vil leve sundt for dit helbreds skyld, så gør det for dit skæg.

Hvilke vitaminer har så størst betydning for din skægvækst? De vitaminer som har den allerstørste betydning for din skægvækst er B-, C-, og D-vitamin. Så hvis du gerne vil fremtvinge en hurtigere skægvækst, så hold øjnene åbne efter disse.

Skægpleje – hvordan får jeg mest ud af det?

Hvis du er en af dem som allerede har fuldskægget eller ihvertfald er tæt på, så er det vigtigt at du fortsat giver det opmærksomhed og pleje. Det er nemlig lige så vigtigt at vedligeholde et sundt skæg som det er at gro det. Hvis du er god til at give skægget en masse kærlighed i hverdagen, fastholder du også det ønskede resultat.

Der er mange forskellige produkter du kan anvende til din skægpleje. Vi har derfor valgt at give dig et overblik, ved at lave en step by step guide til hvordan du opnår den perfekte skægpleje.

Step 1 – Hold skægget rent

I første omgang er det vigtigt at dit skæg er rent, ellers kan det ikke blive nydeligt at se. Hvis du ikke vasker dit skæg, samles der bakterier og du vil hurtigt opleve en tendens til at skægget bliver pjusket og grimt. Det er hverken sundt for dit skæg eller din hun under skægget.

Men hvordan får du vasket skægget bedst muligt? Det du har brug for, er en effektiv skægshampoo. Skægshampoo blødgører dit skæg og renser det blidt og effektivt. Vi anbefaler Beardsley Shampoo til Skæg + Conditioner til Skæg. Med denne kombination får du det reneste og blødeste skæg som muligt. Skægbalsamsen bruges til at blødgøre dit skæg og giver det en flot figur.

Du tænker nok det er bedst at vaske skægget så tit som muligt. Men det anbefales at du faktisk kun vasker skægget grundigt 2-3 gange om ugen. Dette skyldes at hver gang du vasker dit skæg, fjerner du også olierne fra skægget. Det afhænger selvfølgelig af hvor aktiv du er. Men lade vær med at overforbruge skægshampooen.

Step 2 – Skægolie til et blødere skæg

Efter du har vasket dit skæg godt og grundigt, er det tid til at tilføje noget olie til skægget. Som nævnt fjerner du olierne fra skægget når du vasker det. Men hvorfor er det så vigtigt med højt olieindhold i skægget? Olien sørger for at dit skæg er blødt og dejligt. Det mindsker risikoen for skæld og holder dit skæg frisk og lækkert.

Skægolie er derfor essentielt for en optimal skægpleje. Ihvertfald hvis du ønsker at undgå et tørt og pjusket skæg. Beardsley Skægolie er et godt eksemplar på en ikke-fedtet olie, der giver dig hvad du har brug for af holde skægget blødt og frisk.

Step 3 – Skægbørsten holder styr på skægget

Kender du det hvor skægget ikke sidder som du ønsker det skal sidde? Det kan være utrolig svært at holde styr på. Derfor er det vigtigt at du er udstyret med det rette værktøj til jobbet, en stærk skægbørste i bedste kvalitet.

Med en skægbørste kan du børste dit skæg til det rette look. Det bedste tidspunkt at anvende skægbørsten, er om morgenen efter du har været i bad. Børst efter eget behov, hvis du midt på dagen ser at skægget er lidt pjusket, så børst det lige en ekstra gang. Dr. Dittmar Skægbørste er en skægbørste i høj kvalitet, den giver dig samtidig en behagelig redning.

Sæt skægget med skægtrimmer og skægvoks

Der er mange forskellige skægtyper og folk har forskellige meninger om hvordan det sejeste skæg ser ud. Derfor skal du da også have muligheden for at præcisere dit skæg efter netop dit behov. Først og fremmest kan du trimme skægget og fjerne det uønskede hår. Herefter kan du, ved hjælp af skægvoks, sætte skægget som du ønsker. Præcis som når du sætter håret på hovedet, hvis det er tilfældet.

Det er vigtigt, at du ejer en skægtrimmer, som kan justere klippelængden, så den passer til den længde du ønsker. På denne måde kan du også trimme i små områder uden at tage hele skægget med. Her anbefaler vi at du benytter Wella Professional Contura HS 61 Trimmer. Den kan nemlig trimme helt ned til ca. 0,1 mm.

Nu hvor du har trimmet skægget til perfektion og har den rette mængde skæg, er det tid til at sætte skægget med en omgang skægvoks. Du ved nok at skægget til tider kan være svært at kontrollere, det er der heldigvis en løsning på.

Målet for en skægejer som dig, er at opnå stærk holdbarhed samt et naturligt og sundt look. Det går ikke hvis alle kan se at du har brugt en masse hårvoks til at sætte skægget. Derfor anbefaler vi Mr. Bear Family Skægvoks Wilderness. Men denne skægvoks, får du et naturligt look i skægget, samtidig med at det sidder præcis som det skal.

Summary
Sådan får du et sundt og velplejet skæg
Article Name
Sådan får du et sundt og velplejet skæg