Af • 12 January, 2024

Er du træt af de grå hår der er ved at vise sig forskellige steder i skægget, eller har dit skæg måske en lidt anden tone end din hårfarve? Så burde du måske overveje at farve dit skæg. Tro mig, det ser meget mere naturligt end du tror!

Du skal forresten heller ikke være bange for at være den eneste der farver sit skæg, det er nemlig meget mere almindeligt, end hvad du lige går og tror.

Kan man farve sit skæg?

Nu tænker du måske – “Kan man overhovedet farve sit skæg?” Det kan du tro man kan! Og der er i stigende grad flere og flere mænd der benytter sig af muligheden. Det er nemlig en trend, der bliver mere populær, som dagene går. Det kan vi også sagtens se her hos Made4men, hvor skægfarve kategorien er en af de bedst sælgende kategorier, når det kommer til skægpleje.

Hvorfor farve sit skæg?

Der findes næsten ikke noget værre for selvtilliden, end at rende rundt og være utilfreds med hvordan man ser ud. Hvis der er skægget du er utilfreds med, så kan det måske hjælpe at farve skægget. 

Utilfredsheden kan skyldes at alderen presser på og skægget derfor er begyndt at blive gråt flere steder. Måske skyldes det at dit skæg har en anden farve end dit hår, og at du derfor ikke syntes at dit skæg ser lige så skarpt ud som du havde tænkt dig – eller måske skyldes det bare at dit skæg ser lidt sløjt ud og derfor trænger til en opfriskning?

Uanset hvad grunden er, så kan vi helt sikkert hjælpe dig med at få farvet dit skæg! I vores udvalg af skægfarve kan du med garanti finde en skægfarve der passer til dig.

Her hos Made4men vil vi gerne anbefale Just For Men skægfarve, da leverer et produkt i særdeles verdensklasse når det kommer skægfarve. 

Hvordan farver man skægget?

Det er super nemt også tager det ikke mere end 10 minutter at farve dit skæg! For at være sikker på at skægfarven du vælger kommer til at se naturlig ud til dig, er tricket at vælge en farve, der er en anelse lysere end din hårfarve, dette er for at undgå at skægget kommer til at se for mørkt og unaturligt ud. Hvis dit skæg stadig er for lyst, så farve du det bare en gang mere. Vi har her lavet en step-by-step guide til hvordan du gør.

Vi har her lavet en step-by-step guide til hvordan du gør.

  • Start med at finde en skægfarve der passer til dig
  • Masser produktet ind i tørt skæg, og lad det virke i 5 minutter
  • Vask farven ud med en skægshampoo og tør dit skæg
  • Dit skæg ser nu nyt og friskt ud!

Ser skægget ikke helt naturligt ud, måske er det lidt mørkere end du havde regnet med – så frygt ej. Skægfarven ser altid mere kraftig ud lige efter du har farvet det, efter du har vasket skægget et par gange, så begynder farven at fade en smule og din nye skægfarve kommer til at se mere naturlig ud.

Hvad kan du gøre for at holde dit skæg flot?

Nu hvor dit skæg ser bedre ud en nogensinde, tænker du sikkert – “Hvad kan jeg gøre for at holde skægget så flot?” – Udover at farve skægget, er der en masse andre ting du kan gøre for at holde dit skæg flot og lækkert!

Vask dit skæg jævnligt

Dit skæg er meget udsat når det kommer til skidt og snavs, og det kan derfor ende med at blive meget ulækkert og fedtet hvis ikke det bliver vasket 2-3 gange om ugen. I forhold til dit hår på hovedet, har dit skæg en mere grov og anderledes struktur, det er derfor nødvendigt at bruge en skægshampoo eller skægvask, da det er beregnet til skægget og giver derfor et bedre resultat end hvis du brugte en almindelig shampoo til håret.

Vi anbefaler Njord Beard Wash, da den udover at vaske skægget også nærer og plejer både skægget og huden bagved. Den har derudover en lækker maskulin duft af sandalwood, så dit skæg altid kan holde sig velduftende.

Brug en skægolie

Skægolie er en af de vigtigste redskaber når det kommer til at holde dit skæg sundt – og et sundt skæg er lig med et flot skæg. Når du vasker dit skæg, renser du skægget for alt skidt og snavs, men du fjerner også en del af de naturlige olier fra skægget og huden, dit skæg bliver derfor efterladt rent, men tørt. 

Vi anbefaler Njord Beard Oil da den går ind og balancere de naturlige olier, samtidig med at den efterlader skægget og huden fugtet, brug olien hver gang du har vasket skægget. I Njord Beard Oil er der også tilsat en masse nærende ingredienser som er med til holde dit skæg sundt. Den har ligesom Njord Beard Wash, en lækker duft af sandalwood.

Når du har masseret skægolien ind i skægget, så kan du med fordel bruge Njord Beard Comb til få skægolien fordelt ud i hele skægget.

Studs dit skæg

En skægsaks er en fantastisk idé til rette på skægget og få styr på de små detaljer, der kan gøre at dit skæg står så skarpt som muligt. At have et et skæg der står skarpt, kan få dig selv til at se mere skarp ud, samt få dig til at fremstå mere soigneret.

Vi vil endnu engang anbefale et produkt fra vores bestseller brand, Njord, da de har en stor fokus på skægpleje og laver ganske enkelt nogle fantastiske produkter indenfor den kategori. Vi anbefaler Njord Beard Scissor i rustfrit stål, da det er et fremragende produkt i høj kvalitet, der gør skægstudsning så let som en leg.