Af • 25 July, 2018

Det kan faktisk være utrolig svært at holde styr på sit skæg og kræver tid og pleje for, at få et velplejet skæg. Mange skægentusiaster nyder at børste deres skæg – og kan næsten ikke stoppe igen når de først er kommet igang.

Det er helt sikkert ikke alle skægtyper som har direkte brug for en skægbørste eller en kam. Det er meget individuelt og skal bruges, hvis det virker for dig. Det kan give nogle helt fantastiske resultater!

Skægbørste eller kam?

Der er utrolig mange værktøjer, processer osv. at skulle tage stilling til for, at få det perfekte velplejet skæg. En af de valg man skal tage er; skal jeg bruge en skægkam eller skægbørste til mit skæg?

Det er nok umuligt at sige, hvem der præcis lige skal anvende en skægbørste eller, hvem der skal bruge en kam. Det er meget personligt, hvad man foretrækker at anvende og det er op til en selv, hvad der følelse rigtigt og gør noget godt for dit skæg – Det er helt sikkert noget du skal prøve dig frem til!

Dog vil vi gerne give dig et par gode tips med på vejen, som kan hjælpe dig med at afgøre, hvad du måske skal prøve først.

Fuldskæg?

Hvis du har et stort og kraftigt fuldskæg vil det være en fordel med en rigtig god skægbørste – Men kommer igen an på om du går efter et stilet og bestemt look – Så kan det være en fordel med en kam frem for børsten. Men dit fuldskæg vil altid have godt af en tur med en børste!

Overskæg?

Hvis du ønsker dit overskæg skal gro på en helt bestemt måde – vil vi helt bestemt anbefalde dig at bruge en skægbørste! Den har nemmere ved at træne hårene til, at gro i den retning du ønsker.

Fordele ved at børste skægget:

 • Du træner dine skæghår til at vokse i den samme retning
 • Fjerner døde hudceller (skæl) – og reducerer evt. kløe
 • Giver et blød skæg og volume
 • OBS!

 • Brug altid en rigtigt skægbørste! En dårlig skægbørste kan give spaltet spidser.
 • Brug en god Skægolie inden du børster
 • Top 3 – Skægbørste

  Se hvilken skægbørste du helt præcis skal vælge! Vi har gennemgået markedet og fundet ud af, hvilke der gør det bedst i test. Vi har lavet en top 3 – så du kan finde den perfekte skægbørste.

  3. Golden Beards Skægbørste (Oliven træ)

  Golden Beards Skægbørste er lavet af 100% materialer og fremstillet med vildsvinehår. Børsten er effektivt til vedligeholdelse af dit skæg og hjælper med at fjerne skidt og støv – bruges evt. til at få din skægolie godt rundt i skægget.

  Orne børster er lavet på samme måde som dine egne hår og giver derfor en helt naturlig hår struktur og tørre på ingen måde hårene ud. Børsten har et super lækkert og klassisk design, hvor børsteskaftet er lavet af 100% oliventræ og har Golden Beards logo ingraveret.

  2. Beardbrand Skægbørste (Vildsvinehår)

  Beardbrand børstehoved er fremstillet af vildsvinehår og er af højeste kvalitet. Skægbørsten modvirker et fedtet look, da de effektivt opsuger de naturlige olier og fordeler dem ud i skæggets længder og derved holder dit skæg rent og sundt.

  vildsvinehårene adskiller sig fra syntetiske hår ved at de er mere hårdføre og derved kommer godt igennem skægget. Skægbørsten er lavet i træ og har et lækkert grib som ligger godt i hånden.

  1. Dr. Dittmar Skægbørste (Beechwood)

  Dr. Dittmar skægbørste er super kvalitets børste og du får en utrolig reel og virkelig oplevelse med børsten da den kun er lavet af naturlige materialer. Ligesom med dine hår på hovedet kræver det at du børster det for, at undgå at dit hår filtre sammen – så hvis du gerne vil have et flot skæg skal man også huske at rede skægget.

  Dr. Dittmar skægbørste er lavet af en super lækker kvalitet, så dit skæg for den pleje den har brug for. Børstehovedet er lavet at pure bristle (grævlingehår) som er nogle af de stivere hår på grævlingen. Det giver en rigtig god følelse og det bedste resultat uden at give for meget i hårene – Håndtaget er lavet i bøgetræ som giver børsten et super råt look.

  Top 3 – Skægkamme

  Du tænker sikkert, at en kam er vel bare en kam? Men en billig, dårlig kvalitets kam kan virkelig være skadelig for dit skæg og hårsække. De billige kamme bliver nemlig produceret, hvor de bliver stampet ud af en model, som har utrolig mange mikroskopiske spiser der er skadeligt for dit skæg. Du kan derved i nogle tilfælde risikerer du ødelægger dine hårsække så dit skæg ikke kan gro naturligt.

  Vi har igen gennemgået markedet og fundet ud af, hvilke der gør det bedst i test. Vi har lavet en top 3 – så du kan finde den perfekte skægkam.

  3. Kent 81T Håndlavet Moustache Kam

  Kent 81T Moustache Kam er en super lille kam til prisen, som går det super simpelt at rede dit overskæg. Kammen er håndlavet i England og lavet hos Kent Brushes, som er eksperter på området.

  Kammens størelse er helt perfekt til at navigere rundt omkring næse og mund, hvor det kan være svært at komme ordentligt til. Kent’s kam er håndsavet af store stykker horn i stedet for, at blive moduleret som mange andre kamme.

  2. Mr. Bear Family Overskægskam

  Mr. Bear Family Overskægskammen passer perfekt til dig som elsker dit overskæg og ikke vil gå ned på udstyr!
  Kammen er lavet i et mega fedt rå design, som passer perfekt til lommen.

  Kammen er skræddersyet til at forme dit moustache og lavet af 2 mm rustfri stål med en matt finish.

  1. Apothecary87 The Man Club Grooming Kam

  Denne super fede kam fra Apothecary87 er den ultimative fedeste mande grooming kam! Du kan med denne kam holde dit skæg og dit hår tight og gøre det hverdags groomingrutine nemmere.

  Apothecary87 The Man Club Grooming Kam er fremstillet i bambus og sikrer dig en perfekt kæmning af dine skæghår og sikrer dig mindre slid på skægget.