Af • 18 August, 2023

Kender du det, at du har brugt utallige sprøjt af din parfume, fordi den skal holde hele dagen, men duften allerede er væk til middag? Du er træt af det, fordi du gerne vil være velduftende hele dagen. Du føler, at du køber en ny parfume hele tiden, fordi din parfume hurtig bliver brugt op. Dét kan vi hjælpe dig med!

Det er frustrerende, når man investerer penge i en parfume og bruger så meget i løbet af dagen, og den så ikke holder – hverken duften eller levetiden.
Derfor giver vi dig her 4 tips til, hvordan du får mest muligt ud af din parfume, så den holder hele dagen, uden du skal bruge utallige sprøjt.

Parfumer er unikke på forskellige måder

Parfume kan indeholde utallige enkeltestoffer. Hver enkel ingrediens spiller en vigtig rolle i parfumen. Det kan skabe kant, friskhed eller give parfumen en kraftfuld duft. Faktisk består en parfume af mellem 10-300 enkeltstoffer. Derfor kan der være mange duftspor i parfumerne, da nogle indeholder utrolige mange stoffer. Alle de forskellige duftnoter gør, at hver enkel parfume bliver utrolig unik – der findes ikke to ens dufte.

Med så mange muligheder i parfume, kan man på den måde få utallige forskellige parfumer, og på den måde adskille mange dufte fra hinanden.

Eau De Parfume, Toilette, Cologne – hvad skal du vælge?

Der findes mange forskellige arter af parfumer. De mest kendte er; Eau De Parfume, Eau De Toilette, Eau De Cologne. Derudover kan en aftershave også bruges som parfume, da mange af dem indeholder parfume – dog er de ikke kraftige i duften, så den vil måske fordufte i løbet af dagen.
For at du kan få det mest optimale ud af et køb af parfume, er det vigtigt, at du ved, hvilken parfume du går efter. Vi vil nu guide dig igennem de mest kendte arter, så du finder parfumen, der passer til dig.

 • Eau De Cologne er den parfume, der er mindst koncentreret. Denne parfume har en koncentration på 2-4% – det vil sige, at parfumen ikke er særlig kraftig i duften, og derfor vil parfumen formentligt ikke holde hele dagen i duften. Eau De Cologne har som hovedregel en holdbarhed på op til 2 timer.
 • Eau De Toilette er lidt mere koncentreret i duften – dog langt fra kraftig. Eau De Toilette har en koncentration på 5-15%. Du vil kunne opleve, at en Eau De Toilette ikke kan holde hele dagen i duften, da den ikke er så koncentreret, men man kan have en duft i op til 2-3 timer.
 • Eau De Parfume er den mest kraftige og koncentreret. Disse parfumer har en koncentration på 15-20%, og derfor en holdbarhed i op til 4-5 timer. Hvis du anvender parfumen rigtig, vil du kunne spare på parfumen, og du vil kunne dufte parfumen hele dagen.

Duftene vil altid være forskellige
Det kan være forskelligt fra person til person, hvor længe duftene holder. Parfumerne kan dufte forskelligt fra person til person, og der kan være forskellige holdbarheder alt efter hvordan ens hud tager imod duften. Selvom duftene har forskellige koncentrationer kan du sagtens få din parfume til at holde sin duft bedre, hvis du opfylder tipsene, vi giver nedenunder.

Hvilken note holder længst i parfumen?

Faktisk er det vigtigt, og en rigtig god idé at afprøve din parfume, hvorefter du går fra den. Det gør, at parfumen kan sidde og udvikle sig på din hud. Den vil altid udvikle sig forskelligt fra person til person. Derudover skifter parfumen allerede duft bare efter et par minutter. Derfor anbefaler vi, at du tester en parfume, og prøver at gå med den resten af dagen, før du køber den – for at du finder den helt rigtige parfume.

Topnoterne forsvinder hurtigt
Topnoterne er den duft, der hurtigst forsvinder, da molekylerne er bittesmå. Topnoten kan kun duftes i et par minutter, og så er duften væk. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare efter din første indskydelse tager parfumen – det vil snyde dig, for sådan vil din duft ikke dufte!

Mellemnoterne holder længere
Mellemnoterne udvikler sig i løbet af 10-15 minutter, derfor kan du først have den rigtige duft af noterne efter lidt tid. Mellemnoterne vil kunne duftes længere tid end topnoterne.

Bundnoterne holder længst
Det du skal vælge din parfume ud fra, er bundnoterne. Det er dem, du skal dufte til hele dagen – da duften fra bundnoterne sidder hele dagen.

Dette snyder altid, og sommetider kommer man hjem med følelsen af, at det ikke er den parfume, man købte. Det er simpelthen fordi, den udvikler sig i duften over tid.

4 tips til hvordan din parfume holder længere

Vi giver dig her 4 tips til, hvordan din parfume holder sin duft hele dagen!

 • Dine pulsområder aktiverer duften
  Påfør parfumen på pulsområder – det vil sige bag øret, håndleddet eller halsen, da det er kropsvarmen, der aktiverer parfumen.
 • Stop med at gnide
  Stop med at gnide – du skal ikke gnide parfumen rundt på håndleddene, da det vil ødelægge molekylerne, og derved duften. Hav tålmodighed – håndleddene skal nok tørre – og du opnår at parfumen dufter som det er meningen, den skal, og derudover holder den også længere på huden.
 • Fugtig hud fremmer duften
  Fugtighed – duften holder længst, hvis huden er fugtet, da duften kan sidde bedre fast på huden – så hvis du er tør, anbefaler vi, at du påfører noget fugt, før du sprøjter parfumen på. Hvis parfumen du har forelsket dig i har tilhørende bodywash eller bodylotion vil disse produkter give et ekstra boost, da duften har “noget at hænge fast i”.
 • Parfume efter et bad
  Efter badet – da huden er helt ren for andre dufte, og derfor sidder duften bedre ved, men bliver heller ikke blandet med gamle eller andre dufte

Hvis du bruger ovenstående tips, vil du kunne få din parfume (Eau De Parfume eller Eau De Toilette) til at holde en hel dag! Det vil betyde, at du sparer på din parfume, så du ikke bruger mere end nødvendigt eller flere gange om dagen – din parfume har en længere levetid.

Hvordan holder du bedst din parfume?
Din parfume har jo selvfølgelig en holdbarhedsdato, da den kan blive harsk, hvis den står for længe. Du vil lynhurtig kunne dufte, hvis parfumen er harsk.

Derudover kan parfumen blive dårlig, hvis den står i varme eller fugtige steder. Så væk fra badeværelset med dine parfumer! Parfumer har generelt godt af at stå, hvor det er tørt og koldt – og selvfølgelig væk fra solen.

Eksklusive parfumer fra Amouage der holder længe

Vi har også et par bud på nogle ekstremt holdbare parfumer, som kun skal have et sprøjt, og så holder duften hele dagen. Du sidder og tænker, at det ikke kan passe – men det kan jeg garantere dig, at det kan.

Disse parfumer er ekstremt koncenteret og kraftige i duftnoterne. Påføres der mere parfume end dét, vil det faktisk kunne ødelægge den fantastiske duftoplevelse selve parfumen giver dig, da den vil kunne kvæle en hver duftsans. Derudover vil du også have parfumen længere tid, da man selvfølgelig kun anvender et sprøjt hver dag.

Amouage parfumer

Amouage er et ekstremt eksklusivt parfume mærke, og henvender sig til manden, der ønsker at udstråle en masse selvtillid og en luksuriøs livsstil. Parfumerne fra Amouage er ekstremt koncenteret i duften på grund af valget af noterne, som blandt andet er: sandeltræ, cedertræ, fyrretræ og røgelse.

Duftnoterne som er tilført de eksklusive parfumer gør, at koncentrationen er så høj, at parfumen vil holde hele dagen. Derudover skal der kun anvendes ét sprøjt. Det lyder for godt til at være sandt, men det er det ikke – det er skam sandt!

Amouage Reflection EDP

Denne eksklusive Amouage Reflection er så kraftig i duften på grund af bundnoterne af cedertræ, rosmarin og sandeltræ, der er parfumens kerne, og det du vil kunne dufte resten af dagen, når mellemnoterne er fordampet. Du vil have den helt dybe eventyrlysten nu – da den virkelig styrker din gådefulde side qua de maskuline duftingredienser. Desuden er der et højt indhold af parfume, der gør, at parfumen er ekstremt koncentreret.

Derfor anbefaler vi, at du kun bruger ét enkelt spray af denne ekstremt maskuline parfume. Fordi parfumen er så koncenteret, betyder det, at du har din parfume utroligt længe. Den vil også være kraftig i duften hele dagen.

Kunne du tænke dig at prøve en kvalitetsparfume, hvor der virkelig er kræset om den intense og det kraftige indhold og design, så kan vi varmt anbefale dig denne Reflection parfume af Amouge.

Amouage Lyric EDP

Parfumen til den tillidsfulde mand, der elsker det stilfulde liv. Denne parfume er krydret på den maskuline måde på grund af duftnoterne fra sandeltræ, fyrretræ og røgelse. Alt det, der gør parfumen ekstra krydret og maskulin.

Indholdet af parfume i Lyric er så højt, at denne parfume også er ekstremt koncentreret, og det gør, at du for det første sparer på parfumen, og for det andet vil duften holde ved hele dagen.

Det anbefales for en god duft hele dagen, at du anvender 1-2 sprøjt. Parfumen er kraftig, men vil være passende mængde for duftsanserne hele dagen.

Generelt for alle Amouges parfumerne gør sig gældende, at de er ekstremt koncentreret i duftene, på grund af det høje indhold af parfume, og derfor skal der anvendes utroligt lidt. Overdoserer du med parfumen, vil det hænge som en sky over dig, og det vil blive trættende for hovedet i løbet af dagen.

Vi kan varmt anbefale disse maskuline eksklusive dufte fra Amouage!

Parfumen skal være din signatur

Kender du det, at man hænger ud med sin ven, og han dufter, som han altid dufter? Den dag han får ny parfume føles det forkert – dét er fordi, man forbinder duften med ham, og derfor er hans signatur.

Parfumer kan dufte anderledes fra person til person. Det hele afhænger af hvordan ens hud tager imod duften, og fordi vi har forskellige kropskem, som er påvirket af hormoner, hudtype, det du spiser, den medicin du indtager og meget mere. En parfume dufter aldrig ens på to personer.

Det er vigtigt, at du finder din helt egen parfume, der passer til netop dig. Det kan tage lang tid at finde den rigtige duft, men så snart du har fundet den, så er du ikke i tvivl om det!

“Det her handler om dine følelser og erindringer – og hvis du er så usikker på, om du godt kan lide duften af noget, at du er nødt til at høre en andens mening, så var det sikkert alligevel ikke den rigtige duft”

Made4Men bestsellers parfumer

Vi har et stort udvalg, og derfor kan vi hjælpe dig med at finde din helt egen signatur parfume. Blandt andet Parfums De Marly, Mont Blanc, Floris of London, Tommy Hilfiger, Nishane, Karl Lagerfeld og meget mere! Hvor fedt vil det ikke være, at folk tænker på dig, når de dufter noget, som minder om din parfume? Din duft er potentielt noget, du vil blive husket for – også længe efter du er gået bort!

Husk at overvej grundigt, inden du bare køber din duft, hvordan du gerne vil dufte og fremstå. Hvilke ingredienser er du vild med? Sød, kraftig eller meget maskulin? Der er ikke noget værre end vælge den duft, man ikke kan fordrage.

Nu er der vidst ikke andet at sige end, spring ud i duftverdenen – det er en kæmpe duftoplevelse, og dine duftsanser vil med garanti blive tilfredsstillet!

Summary