Af • 10 January, 2020

Vi kender alle det irriterende moment, at man lige lugter sig selv under armene, og så er det en helt forfærdelig lugt. Der er nok absolut ingen, der ønsker at lugte af sved, men der er også bare nogen steder på nogen tidspunkter, at man ikke ønsker at lugte under armene – og selvfølgelig kommer man til at lugte på de tidspunkter, man ikke vil.

Med den helt rigtige antiperspirant kan du faktisk undgå den grimme lugt under armene – og desuden være med til at minimere svedproduktionen. Vi har testet antiperspiranter for at kunne give dig den bedste antiperspirant mod bekæmpelsen af sved.

Hvad gør, at man kommer til at lugte?

Vil man ikke lugte grimt i løbet af en dag, så må man bruge en antiperspirant, der kan holde den grimme lugt væk. Selvfølgelig kommer den grimme lugt altid, når den ikke skal. Det kender du vel godt, gør du ikke? Lige når man skal på date, eller man skal være til et vigtigt møde – virkelig frustrerende.

Svedkirtler findes overalt på hudens overflade – de fleste og største findes i armhulerne. De fleste afgiver noget lugtfrit sved med smag af salt. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget man sveder – nogen sveder blandt andet i hænder og fødder.

Der findes også duftkirtler, der sidder i forbindelse med svedkirtlerne. Der sker det, at der bliver produceret et mælkehvidt stof, der i sig selv er meget lugtfrit, men så snart det kommer i kontakt med gammel sved, så udvikles der en meget ubehagelig og grim lugt – og derfor kommer man til at lugte af sved. Den grimme svedlugt kommer derfor også først op af dagen, når væskerne har blandet sig.

Faktisk kan den grimme lugt også komme fra tøj, der er vasket forkert – for eksempel ved for lave grader, eller det kan være lavet af syntetiske fibre, der giver større grobund for sveden. Der kan være mange forskellige faktorer, der spiller ind, når det kommer til svedlugten.

Bedst i test: Her er de 5 bedste antiperspiranter

Vi har et ret stort udvalg af antiperspiranter, der faktisk er svedbekæmpende, så du kan undgå den grimme lugt, som du er plaget af i løbet af dagen – og som fremover kan hjælpe dig med at bekæmpe sveden, så du ikke vil svede så meget fremover.

Vi giver dig de 5 bedste antiperspiranter lige herunder, som helt sikkert vil kunne afhjælpe dit svedproblem.

1. Njord Antiperspirant Roll-On Deodorant

Njord Antiperspirant Roll-On Deodorant er en effektiv deodorant, der holder armhulen fri for sved og velduftende i 48 timer.

Deodoranten er den ultimative beskytter imod sved- og lugtgener, og resultatet er ren og frisk hud samt en maskulin duft.Du får her en deodorant, der sikrer dig en lækker frisk duft, samt en deodorant der kan komme dine svedproblemer til livs.

2. Maxim Antiperspirant Deodorant

Denne Maxim Antiperspirant Deodorant er exceptionel god til at bekæmpe et svedproblem. Antiperspiranten indeholder nemlig aluminiumsklorid (15%), der stopper selv den mest kraftige sved under armene.

Maxim Antiperspirant Deodorant kan faktisk bruges på blandt andet hænder, fødder, bryst eller ryg. Det betyder, at du kan minimere svedproblemet andre steder på kroppen end armhulerne, hvis du skulle være plaget af det.

3. Odaban Antiperspirant Spray

Denne antiperspirant fra Odaban er ekstrem god – sådan virkelig ekstrem god. Den bekæmper din sved, også selvom du sveder ekstremt meget – og du vil faktisk overhovedet ikke svede længere. Så effektivt er det! Det er virkelig et mirakelprodukt til dig, der døjer rigtig meget med sved, og gerne vil bekæmpe problemet.

Produktet er ikke blot et her og nu resultat, men kan faktisk hjælpe dig på længere sigt, så du kan holde armhulerne lugtfri og fugtfri. Odaban har faktisk op til 90% svedreduktion på blot 3 dages brug. Skal du have et produkt, der virker, så skal du prøve denne fra Odaban.

4. 5Days Deo Men (Safety 5 Days) Antiperspirant

Med denne antiperspirant fra 5Days opnår du en helt tør armhule, der hverken er lidt fugtig eller lugtende. Du opnår simpelthen et resultat af, at din svedlugt vil være helt elimineret i op til 5 dage – så ved du, at du skal noget vigtigt, så kan du med stor fordel anvende denne op til, så du ikke står med de pinlige svedpletter eller svedlugt.

Denne fantastiske svedreducerende antiperspirant kan nemlig også bruges på fødderne eller i skriftet. Den kan bruges på de følsomme steder, da den er uden parfume, konserveringsmidler og indeholder ingen skadelige kemikalier. Din hud vil derfor ikke tage skade af brug, fordi det ikke generer din hud.

5. Biotherm Homme Day Control Deodorant (Roll-On)

Med denne Biotherm Homme Day Control Deodorant er du sikret en hel dag uden svedpletter og en grim svedlugt. Deodoranten indeholder blandt andet aluminiumklorid og talkum, som absorberer sveden, så du ikke har en fugtig armhule – og faktisk har du en tør armhule i op til 48 timer.

Du får her en deodorant, der sikrer dig en lækker frisk duft, samt en deodorant der kan komme dine svedproblemer til livs. Du får en meget mild men ekstrem effektiv deodorant – da selv den helt sensitive hud kan bruge denne fantastiske svedabsorberende deodorant.

Gør det helt forbi med dit svedproblem

Efterhånden findes der et hav af antiperspiranter, og hvad skal man lige vælge? Vi har ovenover givet dig de 5 bedste antiperspiranter, som vi har testet. Alle 5 antiperspiranter har den svedabsorberende og svedreducerende effekt, der gør, at du kan undgå svedpletter på tøjet og den trælse lugt.

Du skal blot udvælge den antiperspirant, der passer bedst til dig og dit behov – alt efter hvor meget du sveder, og hvor stort et problem du synes, det er. Sveder du ikke så meget, at du synes, det er et problem, så kan du med fordel finde en rigtig god deodorant, der blot tager lugten. Sveder du derimod meget, er ovenstående 5 antiperspiranter perfekte til at reducere det.