Af • 10 April, 2024

Sved og svedlugt er et velkendt problem, vi alle kan nikke genkendende til. Langt de fleste af os oplever gener i forbindelse med sved og den kradsbørstige svedlugt. Alle kan kende til det at få en fugtig fornemmelse under armhulerne, men det er næsten ikke det værste – sveden kan også lugtes, og dette er bestemt ikke særlig lækkert.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi alle har prøvet at lugte os under armene og blive frastødt af den stærke svedlugt, men der er rent faktisk hjælp af hente! Vi har besluttet os for at give dig den ultimative guide til, hvordan du undgår problemer med fugtige armhuler, den grimme lugt og en knap så charmerende, svedige t-shirt, der i hvert fald ikke tiltrækker det modsatte køn.

Hvorfor sveder jeg så meget?

Sveden opstår fordi kroppen prøver at nedkøle sig selv. Det gør den ved at udlede op til 2 liter sved i timen, som køler kroppen, når sveden fordamper fra huden. Af samme grund vil du opleve, at din krop køler dig ned, når du stopper med fysisk aktivitet efter at have svedt meget.

Derfor er det også en rigtig dårlig idé at tørre sveden væk, hvis du sveder. Din krop vil nemlig automatisk producere nyt sved til at køle de områder, hvor den har det varmt ned. Jo bedre form man er i, jo mere sveder man. De 2 liter er derfor gældende for topidrætsudøvere i super form.

Hvorfor lugter sved?

Vi lugter faktisk under armene på grund af de bakterier, der kommer i løbet af dagen og natten. Mange oplever en ekstra væmmelig svedlugt, når de har været fysisk aktive eller ikke været i bad længe. Det er fordi kroppen har dannet en masse bakterier i løbet af dagen.

Derfor siges det, at jo mere man lugter af sved, desto dårligere kropshygiejne har man. Det er måske værd at tage til eftertanke.

Top 5 antiperspirant

Har du ikke hørt om antiperspiranter før, er det vist ved at være på tide. En antiperspirant har mange funktioner – den indeholder kemiske forbindelser, som gør, at porerne under armene bliver blokeret og dermed stopper udledningen af sved.

Når der ikke kommer noget sved ud under armen, kommer der heller ikke en ligeså kraftig lugt af sved, eftersom væsken vi sveder ud er med til at forstærke lugten af sved under armene.

Du får her vores top 5 af antiperspiranter, som kan hjælpe enhver med den trælse svedfornemmelse og knap så lækre svedlugt:

Njord Antiperspirant Roll-On Deodorant

Njord Antiperspirant Roll-On Deodorant er en effektiv deodorant, der holder armhulen fri for sved og velduftende i 48 timer. Deodoranten er den ultimative beskytter imod sved- og lugtgener, og resultatet er ren og frisk hud samt en maskulin duft.Du får her en deodorant, der sikrer dig en lækker frisk duft, samt en deodorant der kan komme dine svedproblemer til livs.

Raw Naturals Goof Proof Antiperspirant Deodorant

Raw Naturals Goof Proof antiperspirant deodorant er den ideelle deodorant til dig, som enten oplever sved eller lugt under armene. De aktive ingredienser lukker skånsomt for hudens svedkilder og gør kroppen tør og lugtfri. Den absorberer hurtigt og giver dig beskyttelse mod luft hele dagen igennem.

Maxim Antiperspirant Deodorant Roll-on

Det er virkelig en antiperspirant deodorant der virker! Den er ekstremt effektiv og stopper selv den kraftigste sved på kroppen. Den giver dig en aktiv beskyttelse mod sved hele døgnet. Det er en af vores bestsellers og det forstår vi godt! Har du problemer med sved, eller vil have det bekæmpet, så er den klart det værd! Du kan også bruge den til hænder, fødder, bryst og ryg.

Recipe for men Alcohol Free Antiperspirant Deo Roll-On (60 ml)

24 timers kontrol! Med Recipe Antiperspirant deodorant undgår du vådhedsfornemmelsen under armene uden at blokere for kroppens naturlige svedafsondring. Denne ultra milde opskrift neutralisere bakterierne for en langvarende lugt kontrol.

Carl & Son Antiperspirant Deodorant (50 ml)

Antiperspirant der hurtigt tørrer og holder i 24 timer. Den er både god for huden og for naturen. Et fremragende valg hvis du ønsker en antiperspirant, som dig tør og frisk hele dagen.

Top 5 deo stick

Hvad indebærer en god deodorant – og hvad skal den dufte af? Det er der naturligvis mange holdninger til. For mange er det vigtigt, at man dufter godt. Ja, nogle mener faktisk, at den dækker de samme behov for en parfume – men det vil selvfølgelig altid komme an på, hvad man er til.

Deodoranter er egentligt udviklet til at bekæmpe lugten af sved, men alligevel findes der mange typer af deodoranter, der har samme funktioner som en antiperspirant, hvilket vil sige, at en deodorant også kan være behjælpelig med at lukke af for sveden under armene. Derudover findes der parfumerede deodoranter, der har en lugtdræbende effekt.

Du får her top 5 af de bedste deo sticks, som vi har:

Anthony Alcohol Free Deodorant Stick

En parfumefri og allergitestet deodorant som kan bruges af alle hudtyper. Så er du en med lidt sartere hud, er denne genial! Den hjælper huden med at bevare sin oprindelige PH-balance.

Den hjælper med at holde huden under armene tør hele dagen. På grund af kombinationen af ingredienserne hjælper deodoranten også huden af med den irriterende svedlugt.

Recipe for men Alcohol Free Deodorant Stick

Recipe for men Alcohol Free Deodorant Stick har en mild formel til mænd, som har en følsom hud. Den glider galt og absorbers hurtigt og efterlader ingen hviderester eller pletter på tøjet. Kan anvendes til alle hudtyper – Især dem med følsom hud

Bad Norwegian Roll Deo (60 ml)

En deo stick der giver dig en lækker og frisk duft, samtidig med at den beskytter huden og en dejlig blød fornemmelse. Den er utroligt hurtig absorberende når den påføres, og så indeholder den menthol, der hjælper med en effektiv lugtkontrol.

Mont Blanc Spirit Deo Stick

En deo stick der uden at blinke får dig til at dufte maskulint og stilfuldt. Mangler du en deo stick som er svedbekæmpende, men samtidig giver dig en forførende og lækker duft? Så har du fundet et perfekt match her!

Hvis du først har prøvet Mont Blanc Legend én gang, får du uden tvivl lyst til at bruge den igen og igen.

Avivir Aloe Vera Deo Naturel

Lækker aloe vera deodorant med svanemærket! Den har et højt indhold af aktiv Aloe Vera, som styrker din huds naturlige forsvar og tilfører samtidig fugt til huden. Avivir deodoranten indeholder aminosyrer og organisk glycerin. Det siger dig måske ikke så meget, men det betyder at deodoranten effektivt beskytter og plejer din hud.

Virker effektivt mod svedlugt og efterlader ingen mærker på tøjet. En win win!

Nu er det blot at overveje, inden du skal købe din deodorant, hvordan du gerne vil fremstå og dufte. Nogle deodoranter er maskuline, søde eller kraftige – andre er helt uden duft. Der er ikke andet for, end at springe ud i det og afprøv hvad der virker bedst for dig.

Vi håber, at denne top 5 guide over de forskellige deodoranter hjalp dig til at danne et overblik over de utallige muligheder, branchen byder på.

Summary
Den perfekte deodorant guide
Article Name
Den perfekte deodorant guide
Author