Af • 10 April, 2022

Sved og svedlugt er et velkendt problem, vi alle kan nikke genkendende til. Langt de fleste af os oplever gener i forbindelse med sved og den kradsbørstige svedlugt. Alle kan kende til det at få en fugtig fornemmelse under armhulerne, men det er næsten ikke det værste – sveden kan også lugtes, og dette er bestemt ikke særlig lækkert.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi alle har prøvet at lugte os under armene og blive frastødt af den stærke svedlugt, men der er rent faktisk hjælp af hente! Vi har besluttet os for at give dig den ultimative guide til, hvordan du undgår problemer med fugtige armhuler, den grimme lugt og en knap så charmerende, svedige t-shirt, der i hvert fald ikke tiltrækker det modsatte køn.

Hvorfor sveder jeg så meget?

Sveden opstår fordi kroppen prøver at nedkøle sig selv. Det gør den ved at udlede op til 2 liter sved i timen, som køler kroppen, når sveden fordamper fra huden. Af samme grund vil du opleve, at din krop køler dig ned, når du stopper med fysisk aktivitet efter at have svedt meget.

Derfor er det også en rigtig dårlig idé at tørre sveden væk, hvis du sveder. Din krop vil nemlig automatisk producere nyt sved til at køle de områder, hvor den har det varmt ned. Jo bedre form man er i, jo mere sveder man. De 2 liter er derfor gældende for topidrætsudøvere i super form.

Hvorfor lugter sved?

Vi lugter faktisk under armene på grund af de bakterier, der kommer i løbet af dagen og natten. Mange oplever en ekstra væmmelig svedlugt, når de har været fysisk aktive eller ikke været i bad længe. Det er fordi kroppen har dannet en masse bakterier i løbet af dagen.

Derfor siges det, at jo mere man lugter af sved, desto dårligere kropshygiejne har man. Det er måske værd at tage til eftertanke.

Top 5 antiperspirant

Har du ikke hørt om antiperspiranter før, er det vist ved at være på tide. En antiperspirant har mange funktioner – den indeholder kemiske forbindelser, som gør, at porerne under armene bliver blokeret og dermed stopper udledningen af sved.

Når der ikke kommer noget sved ud under armen, kommer der heller ikke en ligeså kraftig lugt af sved, eftersom væsken vi sveder ud er med til at forstærke lugten af sved under armene.

Du får her vores top 5 af antiperspiranter, som kan hjælpe enhver med den trælse svedfornemmelse og knap så lækre svedlugt:

Njord Antiperspirant Roll-On Deodorant

Njord Antiperspirant Roll-On Deodorant er en effektiv deodorant, der holder armhulen fri for sved og velduftende i 48 timer. Deodoranten er den ultimative beskytter imod sved- og lugtgener, og resultatet er ren og frisk hud samt en maskulin duft.Du får her en deodorant, der sikrer dig en lækker frisk duft, samt en deodorant der kan komme dine svedproblemer til livs.

Raw Naturals Goof Proof Antiperspirant Deodorant

Raw Naturals Goof Proof antiperspirant deodorant er den ideelle deodorant til dig, som enten oplever sved eller lugt under armene. De aktive ingredienser lukker skånsomt for hudens svedkilder og gør kroppen tør og lugtfri. Den absorberer hurtigt og giver dig beskyttelse mod luft hele dagen igennem.

Maxim Antiperspirant Deodorant Roll-on

Det er virkelig en antiperspirant deodorant der virker! Den er ekstremt effektiv og stopper selv den kraftigste sved på kroppen. Den giver dig en aktiv beskyttelse mod sved hele døgnet. Det er en af vores bestsellers og det forstår vi godt! Har du problemer med sved, eller vil have det bekæmpet, så er den klart det værd! Du kan også bruge den til hænder, fødder, bryst og ryg.

Odaban Antiperspirant Spray

En genial måde at få bekæmpet dine problemer med sved under armene og fugt andre steder på din krop. Du skal blot spraye den på de udsatte områder med 1-2 sprøjt, afhængigt af størrelsen på området. Odaban Antiperspirant Spray har op til 90% svedreduktion efter kun 3 dages brug!

Jack Black Pit Boss Antiperspirant & Deodorant

Denne antiperspirant beskytter dig eminent mod fugt og lugt – endda med en skånsom formel, som ikke vil irritere huden. Den er helt klart pengene værd! Den efterlader ingen rester på huden eller tøjet. Den er ovenikøbet dermatologisk testet og derfor allergivenlig. Der er håb forude, for den sarte hud!

Top 5 deodorantspray

Hvad indebærer en god deodorant – og hvad skal den dufte af? Det er der naturligvis mange holdninger til. For mange er det vigtigt, at man dufter godt. Ja, nogle mener faktisk, at den dækker de samme behov for en parfume – men det vil selvfølgelig altid komme an på, hvad man er til.

Deodoranter er egentligt udviklet til at bekæmpe lugten af sved, men alligevel findes der mange typer af deodoranter, der har samme funktioner som en antiperspirant, hvilket vil sige, at en deodorant også kan være behjælpelig med at lukke af for sveden under armene. Derudover findes der parfumerede deodoranter, der har en lugtdræbende effekt.

Du får her vores top 5 af deodorantsprays, der dufter dejligt og som bekæmper svedlugten:

Giorgio Armani Acqua di Gio Deodorant Spray

Du kender den højst sandsynlig og hvis ikke du gør, så skynd dig at prøv den! Acqua Di Gio er kendt for sin maskuline duft og den har været kvindernes foretrukne parfume til mænd af flere omgange. Endnu en god grund til at investere i den! Duftnoterne er bl.a. citrus, jasmin, træsorter og rosmarin.

Pierre Cardin Pour Monsieur Deodorant Spray

Denne deodorant er helt klart værd altid at have på dig. Den indeholder alle ingredienser, som giver en følelse af maskulinitet og selvsikkerhed. Det er en gammel klassiker fra 1972, men stadig meget moderne i duften. Den er perfekt til både til hverdag men også til fest.

Paco Rabanne One Million Deodorant Spray

Det er en deodorantspray som er blevet virkelig populær på rekordtid! Inspirationskilden til denne deodorant har været stifternes fascination af guld. Guld har altid forført folk og det samme er gældende for denne lækre deodorant!

Hugo Boss BOSS Bottled Deodorant Spray 

Denne er en klar klassiker for alle mænd der er ambitiøse, konkurrenceminded og ekstremt maskuline. Duften er frisk og skarp med en varm base.

Har du ikke prøvet BOSS deodorantspray endnu, så gør dig selv og dine omgivelser en tjeneste og prøv den – en tideløs klassiker!

Diesel Only The Brave Deodorant Spray

En meget maskulin deodorantspray til manden der ønsker at udstråle et klart statement og selvsikkerhed og en rå identitet.

Nogle af de fantastiske duftnoter som deodoranten indeholder er: citron, mandarin, lavendel, træsorter og korianderblade. En virkelig god deodorant til enhver anledning!

Top 5 deo stick

Vi kommer næppe uden om den evige diskussion, der lyder på, om det er bedst at benytte sig af en roll-on deodorant eller en deodorant spray.
Meningerne er mange, og alle har nok deres egen favorit. Der handler nok ofte om, hvad man synes er naturligt, og hvad der virker bedst på en selv.

Du får her top 5 af de bedste deo sticks, som vi har:

Anthony Alcohol Free Deodorant Stick

En parfumefri og allergitestet deodorant som kan bruges af alle hudtyper. Så er du en med lidt sartere hud, er denne genial! Den hjælper huden med at bevare sin oprindelige PH-balance.

Den hjælper med at holde huden under armene tør hele dagen. På grund af kombinationen af ingredienserne hjælper deodoranten også huden af med den irriterende svedlugt.

Giorgio Armani Acqua di Gio Deodorant Stick

Lige så vel som du kan få Acqua di Gio i deodorantspray, så findes den maskuline duft også i deo stick. Det er jo perfekt, hvis du står og mangler begge dele! Denne uimodståelige duft er ikke til at gå galt i byen med.

Husk nu at denne duft har været kvindernes favorit af flere omgange.

Paco Rabanne Invictus Deodorant Stick

Navnet Invictus siger alt – det betyder uovervindelig og symbolisere dynamik, styrke og energi. Det er en fantastisk duft du får i deo-stick. Denne deo henvender sig til den sporty mand og indeholder duftnoter som grapefrugt, laurbærblade og patchouli.

Mont Blanc Spirit Deo Stick

En deo stick der uden at blinke får dig til at dufte maskulint og stilfuldt. Mangler du en deo stick som er svedbekæmpende, men samtidig giver dig en forførende og lækker duft? Så har du fundet et perfekt match her!

Hvis du først har prøvet Mont Blanc Legend én gang, får du uden tvivl lyst til at bruge den igen og igen.

Calvin Klein CK Free Deodorant Stick

En frisk og ren fornemmelse med CK Free deodorant-stick fra Calvin Klein. Den har en afslappet duft af citrus, bær og frugter som giver en behagelig fornemmelse. Virkelig en klassiker!

Virker effektivt mod svedlugt og efterlader ingen mærker på tøjet. En win win!

Nu er det blot at overveje, inden du skal købe din deodorant, hvordan du gerne vil fremstå og dufte. Nogle deodoranter er maskuline, søde eller kraftige – andre er helt uden duft. Der er ikke andet for, end at springe ud i det og afprøv hvad der virker bedst for dig.

Vi håber, at denne top 5 guide over de forskellige deodoranter hjalp dig til at danne et overblik over de utallige muligheder, branchen byder på.

Summary
Den perfekte deodorant guide
Article Name
Den perfekte deodorant guide
Author