Af • 8 January, 2017

Svedproblemet

Sved og svedlugt er et velkendt problem, vi alle kan nikke genkendende til.

Langt de fleste af os oplever gener i forbindelse med sved og den kradsbørstige svedlugt. Alle kan kende til det at få en fugtig fornemmelse under armhulerne, men det er næsten ikke det værste – sveden kan også lugtes, og dette er bestemt ikke særlig lækkert. Ofte ender det ud med en t-shirt eller skjorte, der har de pinlige pandekager under armene, eller som har en ubehagelig lugt af sved.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi alle har prøvet at lugte os under armene og blive frastødt af den stærke svedlugt, men der er rent faktisk hjælp af hente! Derfor har vi her på Made4men besluttet os for at give dig den ultimative guide til, hvordan du både undgår at have problemer med fugtige armhuler, den grimme lugt og en knap så charmerende, svedig t-shirt, der hvert fald ikke tiltrækker det modsatte køn. Derudover vil vi også give dit et overblik over hvilke deodoranter, kvinderne vil have, så du kan tiltrække dig så meget opmærksomhed som overhovedet muligt fra det kvindelige køn.

Hvorfor sveder man?

Først skal vi finde ud af, hvorfor vi sveder.

Sved opstår, fordi kroppen prøver at nedkøle sig selv. Dette gør den ved at udlede op til 2 liter sved i timen, som køler kroppen, når sveden fordamper fra huden. Af samme grund vil du opleve, at din krop køler dig ned, når du stopper med fysisk aktivitet efter at have svedt meget.

Derfor er det også en rigtig dårlig ide at tørre sveden væk, hvis du sveder – selvom dette sommetider virker som den indlysende løsning. Din krop vil nemlig automatisk producere ny sved til at køle de områder, hvor den har det varmt, ned.

Jo bedre form man er i, desto mere sveder man, siges det. Det siges, at man sveder mellem 1-2 liter om dagen, hvor de 2 liter er gældende for en topidrætsudøver i super form.

Hvorfor lugter sved?

Mange tror, at sveden er grunden til, at lugten kommer under armene, men dette er ikke tilfældet.
Vi lugter faktisk under armene på grund af de bakterier, der kommer i løbet af dagen og natten.

Dog oplever mange en ekstra væmmelig svedlugt, når de har været fysisk aktiv eller ikke har været i bad længe. Dette sker, fordi kroppen har dannet en masse bakterier i løbet af dagen, og derfor siges det, at jo mere man lugter af sved, desto dårligere kropshygiejne har man. Det er måske værd at tage til eftertanke.

Antiperspirant top 5

Har du ikke hørt om antiperspiranter før, er det vist ved at være på tide.
En antiperspirants funktion er mange. En antiperspirant indeholder kemiske forbindelser, som gør, at porerne under armene bliver blokeret, og dermed stoppes udledningen af sved.

Når der ikke kommer noget sved ud under armen, kommer der heller ikke en lige så kraftig lugt af sved, eftersom væsken, vi sveder ud, er med til at forstærke lugten af sved under armene.

Derfor får du her vores top 5 af antiperspiranter, som kan hjælpe enhver med den trælse svedfornemmelse og knap så lækre svedlugt:

 1. Odaban Antiperspirant Spray (30 ml)
 2. Odabab er en antiperspirant, der effektivt nedsætter svedproduktionen og modvirker sved- og lugtgener.
  Den aktive ingrediens (20% aluminiumklorid), der lukker dine porer under armene af, sammen med Odabans patenterede opskrift, giver en unik og aktiv beskyttelse mod sved hele døgnet rundt. Den har en svedreduktion med op til 90%.

 3. 5Days Deo Men (Safety 5 Days) Antiperspirant
 4. Dette er videreudviklingen af Safety 5 Days, som er udgået ved leverandøren, da den er lavet i samarbejde med Astma-Allergi Danmark – og derfor ikke længere måtte være med spray. Produktet er nu blevet til en roll-on, men bare rolig – den er stadigvæk lige så effektiv.

 5. Jack Black Pit Boss Antiperspirant og Deodorant (78 g)
 6. Denne antiperspirant beskytter effektivt mod lugt og fugt, og den er baseret på en skånsom formel, men effektiv formel, der ikke irriterer huden. Jack Black Pit Boss er nem at påføre, og den efterlader hverken rester på huden eller på tøjet. Antiperspiranten er fri for farvestoffer og parabener. Jack Black Pit Boss er dermatologisk testet og er desuden allergivenlig.

 7. Perspirex Roll On (25 ml)
 8. Brug denne Perspirex uparfumeret Roll-on mod armsved, når andre antiperspiranter ikke er nok. Perspirex kan være behjælpelig – selv når det gælder alvorlige svedproblemer. Perspirex er så effektiv, at én påføring kan virke op til 3-5 dage. En ægte mirakel deo, hvis man lider af svedproblemer.
  Den kan bruges sammen med din normale deodorant el. parfume.

 9. Recipe for men Antiperspirant Deodorant (60 ml)
 10. Recipe antiperspirant deodorant giver 24 timers kontrol. Med Recipe Anti perspirant deodorant undgår du vådhedsfornemmelsen under armene uden at blokere for kroppens naturlige svedafsondring. Denne ultra-milde opskrift neutraliserer bakterierne for en langvarende lugtkontrol.

  Den efterlader øjeblikkeligt en frisk og behagelig fornemmelse og optages hurtigt af huden. Indeholder ikke alkohol, og er derfor også velegnet til sarte hudtyper.
  Indeholder aluminium-klorid.

Deodoranter

Hvad indebærer en god deodorant – og hvad skal den dufte af?
Det er et spørgsmål, som vi vil forsøge at besvare her hos Made4Men. Der er naturligvis mange holdninger til, hvad der er en god deodorant.
For mange er det vigtigt, at man dufter godt. Ja, nogle mener faktisk, at den dækker de samme behov for en parfume – men det vil selvfølgelig altid komme an på, hvad man er til.

Deodoranter er egentligt udviklet til at bekæmpe lugten af sved, men alligevel findes der mange typer af deodoranter, der har samme funktioner som en antiperspirant, hvilket vil sige, at en deodorant også kan være behjælpelig med at lukke af for sveden under armene. Derudover findes der parfumerede deodoranter, der har en lugtdræbende effekt.

Læs mere lige her hvorfor du skal bruge deodorant >>

Du får her vores top 5 af deodoranter, der dufter dejligt og som bekæmper svedlugten.

 1. Paco Rabanne One Million Deodorant Spray (150 ml)
 2. Parfumen 1 Million fra Paco Rabanne har opnået stor popularitet på rekordtid.
  Parfumen er skabt af Christophe Raynaud, Oliver Pescheux og Michel Girard, og deres fascination af guld har været en inspirationskilde. Guld har altid forført folk, og det samme er gældende for denne lækre deodorant spray.

 3. Pierre Cardin Pour Monsieur Deodorant (Spray)
 4. Pierre Cardin Pour Monsieur indeholder alle de ingredienser, der giver en følelse af maskulinitet og selvsikkerhed. Perfekt til hverdag og fest. Old School klassiker fra 1972, men stadig moderne i duften.

 5. Old Spice Whitewater Deodorant Spray (150 ml)
 6. Old Spice Whitewater Deodorant Spray er opkvikkende og forfriskende med en maskulin og ren duft, der holder dig frisk og energisk dagen lang.
  Old Spice Whitewater Deodorant Spray indeholder en luksuriøs blanding af oceaniske elementer og puster nyt liv i dit sind og i din krop.

 7. Old Spice Champion Deodorant Spray (150 ml)
 8. Old Spice Champion Deodorant Spray er designet til at være effektiv mod lugt og fugtigtid.
  Den er klassificeret som en blomsterende duft og øger din mandelighed samtidig med, at du får kvindernes opmærksomhed.

 9. Diesel Only The Brave Deodorant Spray (150 ml)
 10. Diesel Only the Brave har fået sit navn efter Diesels stifter, Renzo Rosso’s, velgørende organisation. Flasken på Diesel Only the Brave er formet som Renzo Rossos knyttede næve – og den er derfor også super flot og maskulin, hvilket giver et fedt look på badeværelset.

Deo stick

Vi kommer næppe uden om den evige diskussion, der lyder på, om det er bedst at benytte sig af en roll-on deodorant eller en deodorant spray.
Meningerne er mange, og alle har nok deres egen favorit. Der handler nok ofte om, hvad man synes er naturligt, og hvad der virker bedst på en selv. Mange har følelsen af, at en deo stift kan klistre lidt mere under armen, end hvad godt er, og derfor er mange tilhængere af deodorant sprayen.

Omvendt er der også nogle, der mener, at deo stiften hjælper bedre samt dækker i længere tid, hvorfor deo stift er populær blandt andre forbrugere.
Vi kan derfor hurtigt konkludere, at det kommer an på, hvad man er til. For nogle vil deodorant sprayen være den ultimative løsning, og for andre vil deo sticken altid være den foretrukne.

Du får her top 5 af de bedste deo sticks, vi har:

 1. Biotherm Homme Day Control Deodorant (Stick)
 2. En antiperspirant, der sikrer dig beskyttelse hele dagen igennem. Regulerer effektivt sveden uden at blokere for svedafsondringen og modvirker samtidigt dårlig lugt. Biotherm Homme Antiperspirant har en flydende og let konsistens, der føles behagelig og frisk på huden. Stiften glider let henover huden, hvilket gør, at deodoranten er let at påføre. Indeholder ikke alkohol, og er derfor også velegnet til sarte hudtyper.

 3. Old Spice Whitewater Deodorant Stick (50 ml)
 4. Old Spice Whitewater Deodorant Stick giver en langvarig beskyttelse og har desuden en frisk duft.

 5. Old Spice Deodorant Stick Wolfthorn (50 ml)
 6. Old Spice Wolfthorn øger selvtilliden og tiltrækker sig opmærksomhed fra det modsatte køn. Det er et temmelig fedt trick. Med Old Spice får du en deodorant, der er stensikker, og som kun de seje mænd køber.

 7. Bulldog Original Deodorant (50 ml)
 8. Bulldog Original Deodorant er en mild og skånsom deo stift, som er fremstillet af 100% naturlige mineralsalte. Den effektive deo modvirker effektivt bakterier og giver en beskyttende hinde i op til 18 timer uden at tilstoppe porerne eller efterlade pletter på tøjet.

 9. Old Spice Antiperspirant Sweat Defense Stick (50 ml)
 10. Legendarisk vil få en helt anden betydning, når du har prøvet Old Spice.
  Old Spice’s tilbyder dig en effektiv deodorant stift, som ikke bare giver dig en maskulin duft, men også en effekt i 48 timer.
  Made4Men vil derfor tillade os at kalde Old Spice for “Legendary protection for legendary men”.

Vi håber, at denne guide hjalp dig til at danne et overblik over de utallige muligheder, branchen byder på.

Summary
Den perfekte deodorant guide
Article Name
Den perfekte deodorant guide
Author