Af • 17 April, 2022

Våde pletter under armene, svedpletter på tøjet og den ubehagelige lugt, der følger med – vi kender det alle sammen, men hvad kan vi gøre ved det?

Overdreven svedproduktion påvirker mange mennesker på daglig basis. Fællesnævneren for alle situationerne er, når vi bliver nervøse og derfor øger kroppen vores svedproduktion.

Jeg lugter af sved – hvad gør jeg?

Når uheldet er ude, er der heldigvis en række muligheder – og ikke mindst produkter, der kan hjælpe dig. Der findes produkter, der blot eliminerer lugten – men der findes også produkter, der forebygger selve svedproduktionen.

For at starte fra en ende af, bør du anskaffe dig en antiperspirant. Forskellen på en almindelig deodorant og en antiperspirant er, at mens deodoranten indeholder ingredienser, som kontrollerer kropslugten, indeholder antiperspiranten også ingredienser, der nedsætter svedproduktionen.

Ingredienserne opløser sveden og efterlader en tynd hinde, som nedsætter den mængde af sved, din krop producerer. Så hvis du sveder meget, er antiperspiranten vejen frem. Det smarte ved en antiperspirant er desuden at du kan få nogle helt uden duft, så du samtidig også kan bruge parfume eller deodorant.

4 gode produkter til at stoppe svedlugten

Odaban Antiperspirant Spray – effektiv antiperspirant

En af de mest effektive antiperspiranter, som kan stoppe selv den kraftigste sved. Her får du et produkt, som tilbyder samme effekt som lignende mærker, men som ikke svier så meget som andre produkter med samme kraft. Selvom det er en Spray, kan produktet også anvendes på f.eks. fødder, bryst, ryg, etc.

Her får du et produkt som hjælper dig med at håndtere overdreven svedproduktion og afhjælper symptomerne ved brug 2-3 gange ugentligt. Med Odaban får du en enestående og aktiv beskyttelse mod sved – døgnet rundt.

5Days Deo (Safety 5Days) – 5 dage uden sved

En anden type antiperspirant findes i 5Days, som med sin nye teknologi eliminerer al din svedlugt i helt op til 5 dage. Produktet er lavet i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og er et godt alternativ til dig, der lider af allergi.

Skjult som en roll-on kan denne antiperspirant hjælpe dig til at undgå svedlugt og samtidig undgå duften af parfume, da 5Days Deo er fri for parfume, konserveringsmidler og ikke indeholder skadelige kemikalier. Du kan derfor sagtens bruge den sammen med parfume eller endda deodorant.

Biotherm Homme Day Control – gå væk sved!

Hvad enten du foretrækker roll-on, stick eller spray, så har Biotherm Homme Day Control alle alternativerne. Med antiperspiranten fra Biotherm er du sikret beskyttelse hele dagen og med sin neutrale duft, modvirker den også svedlugt.

Antiperspiranten regulerer effektivt sveden uden at blokere for den og kan også bruges af mænd med sart hud, da den ikke indeholder alkohol. Antiperspiranten fra Biotherm giver dig en frisk fornemmelse og skal anvendes dagligt eller efter behov.

Biotherm Homme Day Control findes både i Deodorant stick, Roll-On samt Deodorant spray. Om du er mest til spray, stick eller roll-on er afhængigt af dig – men nu er rådet givet videre.

Two B Sweat Pads – svedabsorberende servietter

Har du store udfordringer med sved, bør du måske overveje såkaldte “sweat pads”. twoB Sweat Pads fungerer som et lille og diskret indlæg, som du nemt kan klistre på dit tøj, hvor du sveder. Indlæggene kan endda nemt genbruges og absorberer sveden, så du nemt undgår både deodorant- og svedpletter.

Bevæbnet med de bedste produkter inden for antiperspiranter og gode tips til, hvordan du skal undgå at forøge din svedproduktion, kan du nu let undgå at være ham med svedpletter under armene.

5 tips for at undgå sveden

Selvom vi nok ikke kan undgå at komme til at svede fuldstændig, kan vi heldigvis gøre nogle ting, som hjælper på problemet. Hos Made4men har vi samlet fem tips og tricks, så du undgår at lugte af sved.

1. Hygiejnen i førersædet

Først og fremmest er det vigtigt at have en god og sund hygiejne. Selvom nogle er mere tilbøjelige til at svede, betyder det ikke at du ikke skal vaske dig under armene. Gør det, når det er tiltrængt, så vil svedlugten mindskes.

2. Nej til chili

Det er almen viden at nogle fødevarer sætter gang i kroppens systemer. Nogle af de fødevarer, du skal overveje at holde dig fra, er bl.a. chili og ingefær, som er kendt for at sætte gang i svedprocessen.

3. Barber dig

Selvom det måske er et større hit for kvinder, så er det måske værd at overveje. Barberede armhuler forhindrer nemlig svedlugten i at sætte sig i hårene. Det kan også være en idé at bruge talkum eller pudder for at beholde den friske følelse.

4. Fysisk aktivitet

Både fysisk og psykisk aktivitet sætter gang i din krops svedproduktion. Så hvis du bliver stresset, nervøs, dyrker sport eller motionerer, så producerer din krop automatisk mere sved. Forbered dig på disse situationer ved f.eks. at have en deodorant eller antiperspirant i tasken.

5. Vælg den rette deodorant

Der findes masser af deodoranter – men hvordan skal man vælge den rette, som lige netop modvirker din svedproduktion? Et generelt godt tip er, at undgå deodoranter eller antiperspiranter med parfume. På den måde undgår du risiko for irritation og allergi over for produktet.

Summary
Article Name
Aldrig mere sved!
Description
Våde pletter under armene, svedpletter på tøjet og den ubehagelige lugt, der følger med – vi kender det alle sammen, men hvad kan vi gøre ved det?
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine