Af • 26 May, 2023

Du har stået der før. Foran spejlet om morgenen og fundet en kæmpe bums lige der, midt i ansigtet, hvor den er allermest tydelig. Tak for det! Og selvfølgelig lige den dag, hvor man har aftalt første Tinder-date eller den fedeste bytur med drengene. Vi er også alle sammen uheldige nogle gange og vågne med de tungeste rander under øjnene efter en lang nat uden søvn. Hvad gør man lige?

”Makeup er feminint og kun til kvinder” Du har med garanti hørt sætningen før, måske selv sagt den højt, og du vil helt sikkert også blive ved med at høre den. Det er og bliver et meget omdiskuteret emne, om mænd kan bære makeup. Heldigvis er vi mange der er enige: ja selvfølgelig kan mænd det. Det hele handler om måde og at lærer tricksene at kende, så du ikke ligner en omvandrende pudderkvist – det er hverken pænt til kvinder eller mænd.

Skjul bumser med naturlig makeup til mænd

Før i tiden måtte en mand kun gå op i pleje til sig selv, hvis det omhandlede noget med barbering. Der var ikke tale om dagcremer, ansigtsrens og da slet ikke makeup til mænd. Det var jo i grove træk kun noget for homoseksuelle eller kvinder. Sådan er det ikke i dag!

Allerede sidst i 90’erne kom Beckham på banen og skabte skiftende looks og viste hele verden, at det at gå op i sig selv kun giver pote. Hvilken scoring han dog har lavet – ikke kun på fodboldbanen, men i allerhøjeste grad også på hjemmefronten. Siden da, har det kun taget fart.

Heldigvis bliver det mere og mere en del af det naturlige for mænd, at kunne dække ”problemerne” i ansigtet med makeup, uden det skal forbindes med det markante og tydelige look med både øjenskygge, læbestift og eye-liner. Du kan sagtens lægge makeup, så den er naturlig og ”usynlig”.

Hvordan og med hvad lægger en mand makeup?

Kan jeg gøre det enkelt, kort og naturligt? Spørgsmål er der mange af. Vi giver dig her en guide med tips og gode råd, som du måske ikke lige har lyst til at spørge den lækre ekspedient i Matas om, eller vennerne og kæresten.

Guide til den lette og naturlige makeup – få 5 tips her:

Nu kan vi hurtigt blive enige om, at problemet med bumser, rander under øjnene, karspringninger eller andre unødvendige ting i ansigtet, alt sammen er noget vi gerne vil gemme væk. Den lette makeup fremhæver dine gode sider og skjuler de knapt så gode!

1. Få det bedste resultat med en flot hud

Det er altid en god idé at give din hud noget den ofte savner – pleje og fugt. Start med en lækker og maskulin dagcreme. Lad den tørre ind, inden du går igang med mirakelmidlerne. Vi anbefaler Njord Moisturiser, som er en effektiv og hurtig absorberende creme, der kan bruges til alle hudtyper.

2. Hvordan finder jeg den perfekte farve til mit ansigt?

Inden du går i gang med den helt store bumse-skjuler-fest, er det vigtigt at finde makeup-produkterne i den rigtige farve, så de passer til din hud. Det er altid en god idé at teste om farven passer, ved at prøve den af på håndryggen eller halsen.

Du skal altid vælge din concealer en smule lysere end din hudfarve, og en pudder skal gerne matche din hudfarve eller være lige lidt mørkere.

3. Mirakelmidlet der skjuler dine bumser og mørke rander

En concealer er dit effektive og mest vigtige makeupprodukt. Det er det hemmelige våben til at skjule de små fejl og irritationer i ansigtet, alt det som sund kost, dyre cremer og god hudpleje ikke har kunne klare.

Concealer til rander under øjnene:
Start med at lægge concealeren helt inde ved øjenkrogen og læg den ellers ned under øjet. Gerne forholdsvis tæt på vippekanten. ”Blend” så concealeren ind i huden, ved at duppe den med din finger. Og vupti! Sværere er det ikke.

Vi anbefaler at du bruger Recipe For Men Concealer, som findes i lys, medium og mørk farve. Det er i flydende form, som er nem at bruge.

Concealer til bumser og andre uventede problemer:
For at dække dine urenheder gør du egentlig det samme som til randerne. Læg noget concealer i et tyndt lag, de steder du skal have dækket og dup med fingeren, både rundt om stedet og på det, for at få det til at se naturligt ud og undgå kanter.

Menaji Camo Magnum Concealer, som findes i farverne light, medium og bronze er virkelig effektiv til dette. Den er i fast form, men lige så nem at påføre, som dem i flydende form.

Dækstift til mænd:
Du har måske også hørt ordet dækstift før. Det er på mange områder fuldstændig det samme som en concealer. Vi anbefaler en dækstift fra Carl & Son. Den kan både dække bumser og mørke rander men faktisk også skjule tatoveringer eller andre mærker på kroppen. Hammer effektivt, hvis du står i sådan en situation!

4. Væk med den fedtede, kedelige hud

For at give et bedre hold til concealeren, kan du bruge pudder. Det lyder måske lidt feminint, men trods alt er vores makeup brands udviklet til mænd. Pudderen har også en anden fed egenskab – den lægger sig naturligt på din hud og gør den mere jævn. Du påfører pudder ved at bruge en børste. Vi anbefaler den fra Carl & Son, da den er udviklet til mænd og gør, at din pudder lægger sig naturligt.

Vores MYEGO Matifiant Shine Reduction går ind og fjerner skinnende hud, uden at man kan se, at du har brugt pudder. Den er udviklet til mænd, så derfor går den ind og fjerner overskydende olie og shine fra huden. Den findes i farverne light og medium. Huskeregel: ”Less is more” – for meget pudder er ikke et hit hos nogen.

5. Få nemt bløde læber

Selvom en læbepomade ikke er makeup i den forstand, så er det alligevel et let og uundværligt produkt, som kvinderne sætter stor pris på, at mænd bruger. Bløde og plejede læber er langt mere tiltrækkende, end tørre og sprukne læber. Læbepomaden kan være med til at fuldende din naturlige makeup og samtidig står du skarpt med kysseklare læber.

Så gør det nemt for dig selv og anvend med glæde en læbepomade hver dag! Vi anbefaler Baxter of California Lip Balm, som er en fugtgivende læbepomade med en frisk og naturlig mintsmag, som modvirker de tørre læber.

Makeup kun til mænd

Alt vores makeup hos Made4men er fra brands udviklet direkte til mænd. Mandens hud er anderledes i forhold til kvindens på den måde, at den er tykkere og ofte mere olieret. Derfor er det fedt, at der er udviklet hudpleje og kosmetik lige netop til mænds behov, uden at det skal være feminint!

Navnet Emil Thorup lyder nok meget velkendt. Han udtaler ”Hulemanden – ham, der skider personligt pleje et stykke – er en uddøende race” og vi giver ham helt ret. Mange tøver når spørgsmålet ”kan mænd bære makeup?” dukker op, men alligevel har for eksempel Johnny Depp fået æren af kåringen som en af verdens mest sexede mænd. Så fortvivl ej, bare kom i gang med mirakelmidlerne!

Summary
Makeup til mænd? Sådan skjuler du bumser og rander under øjnene
Article Name
Makeup til mænd? Sådan skjuler du bumser og rander under øjnene
Description
Mangler du tips og tricks til at skjule bumser og mørke rander under øjnene? Hos made4men guider vi dig gennem en let og usynlig makeup til mænd.