Af • 1 September, 2017

Både mænd og kvinder går rundt med problemet razor bumps – som også i daglig tale kaldes indgroede hår eller nedgroede hår. Dette kan til tider være en kronisk lidelse for nogen, der simpelthen ikke kan komme af med eller undgå razor bumps.

Der er 5 trin mellem dig og et farvel til dine indgroede og nedgroede år. Vores 5 trins guide fungerer til både mænd og kvinder. Da der også er muligheder for at forbygge denne ubehagelige lidelse, er tips og tricks til det placeret i bunden af oplægget. Hvis det kan undgåes, hvorfor så leve med det?

Hvad er et indgroet hår?

Razor bumps er enten indgroede hår eller nedgroede hår. Uheldigvis lider flere mænd og kvinder af dette problem, hvor andre kan slippe relativt billigt med et par ubehagelige oplevelser.
Det kan blive en smertefuld omgang at få nedgroede eller indgroede hår, og da de ofte bliver forvekslet med bumser, er det sjældent de får den rigtige behandling, hvilket kan lede til infektioner i hårsækkene.

Råd om indgroede og nedgroede hår

Derfor er det uhyre vigtigt at følge 2 velkendte regler; altid barber med hårene, ikke imod! Undgå at lægge for meget pres på barbermaskinen eller shaveren. I visse tilfælde kan problemet med nedgroede eller indgroede hår, nemlig ligge i den måde man barberer på. Men hvis dette ikke er tilfældet er der heldigvis også andre midler man kan ty til.

5 trins guide: Fjern indgroede hår

Trin 1. Exfoliéring af det udsatte område.

Du skal exfoliér selve området omkring det indgroede hår, nænsomt og grundigt 2 gange dagligt i en cirkulær bevægelse. Denne procedure hjælper til at fjerne de døde hudceller, talg, skidt og andre irritations momenter i området, der forhindre håret i at vokse normalt. Hvor meget man bør skrubbe huden er individuel, du skal ikke påføre dig selv mere smerte end højst nødvendigt, man absolut stoppe hvis området begynder at gøre voldsomt ondt og bløde.

Føler du ikke at det har nogen effekt at exfoliére området, skal dette blot gøres i længer tid af gangen, men stadig nænsomt. Ofte skal det nedgroede eller indgroede hår bearbejdes fra flere vinkler under exfoléringen.

Vi anbefaler

Trin 2. Vask det udsatte område.

Hvis du har en sæbe eller ansigtsvask mod akne eller bumser, er dette optimalt at bruge til indgroede eller nedgroede hår. Ligger du ikke umiddelbart inde med en akne sæbe, kan tandpasta sagtens bruges som erstatning (det handler om at udtørre og rense området).

Indgroede hår kan i visse tilfælde godt minde om en bums, specielt hvis der også er puds omkring håret. I kombination med exfoliéringen 2 gange dagligt, er det en god ide at påføre benzoylperoxid eller saliclsyre flere gange dagligt over et par dage, af gangen. Dette burde i de fleste tilfælde være nok til at fjerne et indgroede hår.

Vi anbefaler

De næste trin er en kende mere drastisk, det frarådes at gå direkte til denne metode, men derimod afprøve de to øverste trin, inden man kaster sig over de næste tre trin.

Trin 3. Håret skal tættere på hudens overflade.

Dette trin handler om at bringe det indgroede hår tætter på hudens overflade, dette gøres ved at opbløde huden. Du skal placere et varmt og fugtigt håndklæde eller omslag på det udsatte område. Skyld et håndklæde eller omslag i varmt vand og vrid det op, dette påføres på det udsatte område. Når håndklædet er kølet af, gentages processen en gang til.

Kan håret efter to gentagelser, ses igennem hudens overflade, er dette rigtig godt. Hvis to gentagelser ikke viser et godt nok resultat, forsøger man en gang til. Ved den tredje gentagelse, skal håndklædet eller omslaget blive på området i ca. 10 minutter. Er der stadig intet resultat, kan det indgroede eller nedgroede hår ikke umiddelbart fjernes.

Trin 4. Grib nål eller pincet – håret skal ud!

Trin 3 burde have ført håret op til lige under hudens overflade. Håret skal være tilgængeligt uden alt for meget besvær, da håret nu skal lirkes op og ikke graves ud eller rives ud. Til at lirke håret op fra huden, skal der gøres brug af en steril nål eller pincet. Dette trin kan sagtens tage lang tid, så vær tålmodig og undgå unødvendige skader.

Trin 5. Forbyg indgroede og nedgroede hår.

Efter håret er blevet lirket ud af huden, skal området vasket med varmt vand og sæbe, gerne en sæbe uden parfume. Til efterfølgende pleje og beskyttelse er det en god ide at bruge en antibakteriel creme, for at forhindre infektioner.

Vi anbefaler

Konklusion

Det er en god ide at undgå stramt tøj, ved det udsatte område. Det er en god ide at forsætte med jævnlig exfoliéring af huden, der tidligere har været udsat for problemer med indgroet eller nedgroede hår eller områder der kan blive et problemområde i fremtiden. Ved af følge disse 5 trin, vil det være muligt både at forbygge og pleje indgroede og nedgroede hår.

Opstår denne trælse situation ofte ved barbering, kan det i visse tilfælde være en stor hjælp og forebyggelse at bruge en bedre skraber og/eller barberskum/creme eller gel. Det kan derfor være en rigtig god ide at undersøge markedet for både skrabere, barbarblade og barberskum /creme eller gel.

Er din skraber for sløv? Prøv evt. Razorpit som kan forlænge levetiden.