Af • 30 March, 2022

I et marked fyldt med forskellige skægplejeprodukter, kan det være svært at overskue hvilke man egentlig har brug for og hvilke der opfylder samme funktioner. Skægolie og beard balm har næsten samme effekt i sidste ende, hvorfor lige netop disse to kan være svære at adskille. 

Så hvad er egentlig forskellen? Det vil vi forsøge at svare på i dette blogindlæg. 

Hvad er Skægolie? 

Skægolie er… en olie til skægget. Det giver god mening, ikke? Skægolie består ofte af en eller flere fugtgivende olier, der er blandet sammen. Jo dyrere din olie er, jo bedre er olierne der er brugt også. Ofte, vil du også opleve at de dyre olier indeholder flere forskellige ingredienser. 

Skægolie er generelt meget velegnet til det kortere skæg, og kan fx. Hjælpe dem der døjer med et kløende skæg. Skægolie giver ikke dit skæg hold, det plejer udelukkende. Så hvis dit skæg er flot i struktur, helt fra naturens side, er en lækker skægolie perfekt til dig. 

Hvad gør en skægolie?

  • Fugter skægget (meget) og huden under
  • Du minimere skæl og tørre hudflager i dit skæg
  • Dit skæg bliver blødere og mere medgørligt

Hvad er Beard balm?

I modsætning til olien, minder en beard balm mere om en almindelig skægvoks i konsistensen. En balm er tykkere end olie, og giver derfor ofte mere fugt til dit skæg og din hud da den tager længere tid om at blive absorberet. En beard balm er derfor perfekt til dig med medium-langt til langt skæg. 

Hvad gør en beard balm?

  • Fugter langt skæg i dybden
  • Giver hold og shine til dit ustyrlige skæg
  • Kan bruges på huden, hvis du har ekstra tørre pletter

Hvilken en passer så bedst til mit skæg?

Kan du bruge begge produkter samtidigt? Ja, det kan du godt. Hvis du har et meget tørt skæg, og samtidig ønsker et let hold, kan begge produkter være nødvendige. Prøv dig ad med et af dem. Og derefter kan du mærke om dit skæg er fugtet som det skal. 

Tommelfingerreglen er, har du kort skæg skal du bruge olie, har du langt er de balm. Har du generelt tørt og ustyrligt skæg, kan du med fordel bruge begge produkter.