Af • 9 April, 2022

Du har sandsynligvis hørt, at saltvand både er sundt og godt for kroppen – du har nok hørt det rigtig mange gange endda, og nu hører du det lige en gang mere. Det er både sundt og godt for kroppen. Det er dog lige en lille ting, du skal være opmærksom på.

Saltvand er meget hårdt mod din krops største organ – nemlig din hud. De lange ture på stranden, hvor du hopper i vandet, ligger og bager i solen, også tager endnu en tur i vandet, udtørrer nemlig din hud ekstremt meget. Er saltvand mon godt for din hud?

Hvad gør saltvand mod din hud?

Inden du tager afsted på stranden, er det en god idé at din hud er gennemfugtet. Så brug gerne en god bodylotion, inden du bruger en solcreme. På den måde beskytter du huden mod udtørring og mod solens stråler, når du efterfølgende har påført solcreme. Dét er win win!

Du kan desværre ikke gøre så meget ved det på stranden, men der er dog nogle ting, du kan gøre for ikke at udtørre din hud totalt. Nemlig forebygge, forebygge og forebygge!

Du tænker sikkert, hvad skal jeg så gøre? Jeg kan jo ikke blive væk fra stranden. Det behøver du selvfølgelig heller ikke. Her er nogen gode råd til at passe på din hud på stranden:

  • Hvis der er en bruser på stranden så brug den! Du kan fjerne noget af saltet på denne måde
  • Du har hørt det, men brug rigeligt med solcreme også efter, du har været i vandet, det fugter og beskytter din hud
  • Smør dig ind hurtigst muligt ind i bodylotion, så huden ikke når at tørre ud

Hvordan behandler du din hud mod saltvand?

Så langt så godt! Når du er kommet hjem, så skal du have renset alt saltet af kroppen. Jeg anbefaler, at du bruger en meget mild skrub til at fjerne saltet med.

Er din hud en lille smule rød eller irriteret efter en dag i solen samt havet, så skal der ingenting til, før huden bliver mere irriteret. Bruger du en for kraftig scrub, så vil din hud blot blive mere irriteret.

Scrub din hud ren!

Når saltet ligger på huden efter en hel dag, så er det vigtigt, at du får fjernet saltet på huden. Det kan sidde og blokere på huden, så du kan komme til at opleve urenheder.

Er du det mindste rød eller irriteret efter en dag i solen – så skal du ikke bruge en scrub. Det vil være alt for hårdt for din hud, men tag selv vurderingen!

Australian Bodycare Body Scrub Lemon Myrtle

Her får du en body scrub, som renser huden i dybden og fjerner alt saltet, døde hudceller og gammelt sved. Den sørger for, at din hud er ren og har samtidig en frisk duft af citrus.

Husk at du kun må bruge en scrub 1-2 gange om ugen, så hvis du har planer om at ligge i en uge på stranden, så må du stadig kun bruge den 1-2 gange.

Njord Face Scrub

Du må aldrig bruge den samme scrub til ansigtet, da scrubben til kroppen oftest er kraftigere. Derfor skal selvfølgelig også have en lækker scrub til dit ansigt.

Njord Face Scrub indeholder exfolierende partikler, som dybderenser dit ansigt. På den måde får du fjernet det salt, der kan sidde på huden efterfølgende. Igen, er du meget rød eller irriteret, så spring dette step over!

Din hud trænger til masser af fugt!

Du har fået renset alt saltet af kroppen. Nu kommer måske det vigtigste step. Nu skal du give din hud alt det fugt, din hud kan trække!

Huden er på dette tidspunkt sandsynligvis ekstremt tør og stram, og kræver derfor virkelig meget fugt. Efter du er gået ud af badet, må der maks gå 3 minutter, før du giver den creme, da cremen på dette tidspunkt kan trænge dybere ned.

Mühle Organic Bodylotion

Denne økologiske bodylotion fra Mühle Organic, giver din hud alt det fugt den har brug for. Den er især god til tør hud på grund af essentielle ingredienser, som Aloe Vera, Sojaolie og Shea Butter.

Sammensætningen af ingredienser giver dig altså en unik bodylotion, der sikrer en enormt blød og glat hud. Fordi cremen udelukkende indeholder naturlige ingredienser er den specielt god til sart hud.

* Godkendt af BDHI som økologisk hudpleje produkt.

Njord Moisturiser

Efter at kroppen har fået en kærlig omgang med masser af fugt, så skal du også huske ansigtet. Det er lige så vigtigt som kroppen!

Denne Njord ansigtscreme er fantastisk til at give fugt til huden, efter en tur på stranden, hvor huden føles stram og tør. Du vil med fordel kunne anvende denne creme, inden du går på stranden – og også efterfølgende.

Du kan bruge denne creme både morgen og aften. Dét er nemt! Cremen fugtgiver helt uden at få din hud til at fedte.

Er saltvand godt for din hud?

Du har sikkert hørt mange forskellige ting. Saltvand er godt for din hud, saltvand er ikke godt for din hud – ja, der er meget blandede holdninger. Nogen har fordele og andre har ulemper, så hvad skal du tro? Det er altid svært – vi ved det godt.

Men selvfølgelig giver vi dig svarene – samt vores egne erfaringer!

Fordele ved saltvand på huden:

  • Du kan komme dine urenheder til livs, da det er meget rensende
  • Saltvand renser huden ekstremt meget i dybden
  • Kan undgå indgroet hår

Ulemper ved saltvand på huden:

  • Kan forværre dine urenheder/din huds tilstand
  • Er utrolig udtørrende
  • Hiver fugten ud af huden

Gør alt med måde – og forsøg dig frem, hvad der er godt for dig. Hvis din hud flipper ud på grund af saltvandet, så sørg for at beskyt huden godt inden – og derudover kan du holde hovedet over vandet!

Vi har givet dig de bedste råd, så du er klar til sommeren. Selvom du kommer til at bade rundt i saltvand hele sommeren, så er der ingen grund til bekymring – du er jo forbedret på alt.