Af • 12 January, 2022

Man har hår alle mulige steder på kroppen. Også steder man ikke troede kunne lade sig gøre. Er vildtvoksende øjenbryn og lange næsehår et hit? Har du tænkt over det, eller har du aldrig skænket disse slags hår en tanke? Faktisk er det noget, kvinderne lægger mærke til – og vi har erfaret, at de altså lægger meget mere mærke til det, end vi regner med.

Hvorfor skal de fjernes, skal de fjernes og hvordan fjerner du dem? Alle svarene giver vi dig, for vi har lavet en test, for at vi selv kan gøre kvinderne tilfredse. Der er jo ikke noget bedre end tilfredse kvinder – det kan vi vidst alle blive enige i.

Vild hårvækst i bryn og næse

Er der en grund til, at dine hår voksere vildere i lige præcist bryn eller næse? Naaah, det er der faktisk ikke. Det er jo forskelligt fra person til person, hvor ens hårvækst er kraftigere. Dog kan du jo have en kraftig hårvækst over hele kroppen, hvis du også har strittende øjenbryn og upassende lange næsehår.

Vildtvoksende øjenbryn kan dog også komme med alderen – så har du dem ikke endnu, men de en dag begynder at komme, så ved du hvilket tegn, det giver dig. Men frygt det ikke, der er jo masser, du kan gøre mod den uønskede hårvækst.

Skal det helt væk? Det er selvfølgelig helt op til dig. Vores erfaringer er, at kvinderne ikke er vild med, når det bliver for langt. Der er lange hår, der stritter til højre og venstre i brynene, og der er lange hår, der stikker ud af næsen? Lyder det lækkert for dig? Det synes største delen af kvinderne desværre ikke er så tiltrækkende.

Du behøver ikke at fjerne alt – men du kan i det mindste holde det ved lige – eller sørge for at det ikke ser vildtvoksende ud. Det får dig altså bare til at se lidt mere soigneret ud.

Hvordan får du styr på øjenbryn og næsehår?

Der er generelt rigtig mange metoder, du kan tage i brug, når det kommer til øjenbrynene og næsehårene. Der er ikke kun én metode, og der er heller ingen metode der er rigtig eller forkert. Du skal bare bruge den metode, som passer bedst til dig – og hvilken metode du føler dig mest sikker på.

Klipning af næsehår og brynhår

En nem og enkel metode for at holde ens øjenbryn og næsehår bare lidt ved lige er at bruge en saks til at klippe hårene. En næsehårssaks, brynsaks eller skægsaks kan bruges i dette tilfælde. Ved at bruge en saks har du 100% selv kontrol over, hvad der bliver klippet og hvor meget, du vil klippe af.

Fordele ved klipning

 • Nemt og hurtigt
 • Du kan fjerne de hår, du har lyst til
 • Styrer selv hvor meget hår, der fjernes

Denne saks fra Njord er ekstrem nem at anvende – og selvom den er til at holde skægget i topform, så er saksen så lille, at den er perfekt til også at holde dine øjenbryn og næsehår i topform. Den er så lille, at du nemt kan klippe disse steder. Dog skal du selvfølgelig være varsom og forsigtig, hvis du klipper næsehårene, så du ikke klipper dig selv oppe i næsen.

Børsten der er med i dette lille sæt gør det rigtig nemt for dig at sikre, at du klipper de rigtige hår i brynene. Børst brynene lidt opad, så du kan se de lange øjenbrynshår, og så klipper du dem gerne én efter én – så sikrer du nemlig, at du ikke tager for meget hår væk. Det vil jo være super ærgerligt at lave et lille hul i brynet.

Trim dit uønsket hår med en multitrimmer

Er du til en metode, hvor flere af hårene bliver fjernet hurtigt, så kan du enten vælge en næsehårstrimmer eller en multitrimmer, som både kan tage dine næsehår, men som også kan tage dine øjenbryn. Det er nemt og hurtigt – og på ingen tid ser du soigneret og frisk ud.

Fordele ved multitrimmer

 • Hurtigt og effektivt
 • Fjerner håret hvor du kører maskinen
 • Har mange funktioner

Denne multitrimmer fra Andis har lige præcist det, du skal bruge for at trimme de trælse hår. Ovenikøbet er det en 4-i-1 trimmer, og du kan derfor bruge den til flere ting. Derudover er denne multitrimmer selvfølgelig mere sikker end en saks, da du her ikke vil kunne klippe eller skære dig selv.

Du påfører her blot det trimmehoved, du ønsker – og så er du i gang. Det er super let at gå til.

Voksning af hår

Denne metode er effektiv og fjerner virkelig alle hår. Du tænker nok, at det gør pænt ondt – men du er da en rigtig mand. Og vi har prøvet det, og vi kan garantere dig, at det altså ikke gør ondt. Faktisk gør det slet ikke ondt. Har du prøvet at hive et hår ud med en pincet? Så er smerten med denne metode meget værre end med voksen.

Nogen vil måske tænke, at man ikke må fjerne alle næsehårene, fordi de bruges til at filtrere den luft og det skidt, der kommer i næsen – og det er også rigtigt, at hårene bruges til dette. Men hårene fjernes ikke så langt oppe, og derfor vil de stadig være øverst i næsen til at filtrere det.

Fordele ved voksning af næsebor

 • Alle hår kommer væk
 • Holder lang tid
 • Der kommer færre hår med tiden

Dog er denne metode ikke en metode, du selv skal begynde at begive dig ud i. Du bør her få professionel hjælp, så du sikrer dig, at det bliver gjort rigtigt og ordentligt. Det er så træls, hvis voksen lige tager hele dit bryn – det var jo nok helt sikkert ikke din mening.

Riv hårene ud med pincet

Vi siger bare én ting – og det er av… Det er selvfølgelig muligt at bruge denne metode – men er du gal, det gør altså ondt i næsen. Vi taler af erfaring. Det er ikke lige den metode, vi kan anbefale mest – men er du mere til en pincet, så skal du selvfølgelig vælge denne metode.

Fordele ved pincet

 • Nemt og hurtigt
 • Kan gøres hvor som helst
 • Fjerner håret med hårsækken, så resultatet holder længere

At bruge en pincet kan være nemmere, når det kommer til brynene, da du blot kan rive et enkelt hår ud. I næsen gør det altså pænt nas – og vi vil ikke anbefale dig, at du bruger en pincet til næsehårene. Men for at du kan få håret ordenligt og helt ud, så skal du gerne have en skarp pincet, så du sikrer dig, at håret kommer ud med hårsækken.

Denne pincet fra Tweezerman er skarp – og den har et skrå hoved. Det gør det nemmere for dig, at få pincetten ind under håret, så du sikrer dig, at du får taget hele håret ud med roden.

Problemerne ved at fjerne næsehår og brynhår

Det er en god idé at være forsigtig, især når det kommer til dine øjenbryn. Kommer du til at fjerne for meget, så er det rigtig træls, og hårene skal jo vokse ud igen. Måske du har været vant til at bruge din skægtrimmer eller hårtrimmer – eller måske du sidder med tanken omkring, om du kan bruge den til det.

Vi anbefaler altså ikke, at du bruger din skægtrimmer eller hårtrimmer, da skærehovederne er så store, at det er rigtig svært at håndtere dem ordentligt, og pludselig vil du stå med et halvt bryn – det kan vi ikke have. Derudover er den selvfølgelig, som du også ved, alt for stor til at tage de lange næsehårene. Også selvom du måske synes, at dine næsehår er lange.

Du skal ikke panikke over, at du bliver ældre… Men jo ældre du bliver, jo større tendens er der til, at der forsvinder hår de steder, hvor man gerne vil have at det bliver (altså på hovedet), og dukker desværre op de steder, hvor man ikke ønsker så meget hår. Blandt andet ørerne, brynene og næsen.

Det er synlige steder, og det er ømme steder, så derfor er det en god idé at have god tid, når du skal fjerne disse hår, så du ikke kommer til at lave skade på dig selv.