Af • 16 March, 2019

Har du nogensinde oplevet små røde knopper efter barbering? Så kan det være du har fået skægpest – bare rolig det er ikke farligt! Vi er et par stykker på kontoret der har været prøvelsen igennem – og derfor har vi lavet denne guide til dig.

70% af alle danske mænd har oplevet at have skægpest minimum 1 gang i deres liv. Det findes dog i mange grader og ofte går det hurtigt væk af sig selv. Men hvad er skægpest egentlig og hvad kan du gøre ved det?

Hvad er skægpest?

Hele problemet opstår når der forekommer betændelse i hårsækkene. Det giver en rødme og kan også give en hævelse der fører til små fyldte blæner.

Den mest hyppige årsag til at vi mænd får skægpest, er fordi vi glemmer at rengøre vores barberingsgrej før brug, og når vi er færdige med det. Derved sidder der små partikler på vores grej, som kan medføre bakteriedannelse i hårsækkene.

Skægpest kan også forekomme hvis man eksempelvis rengøre huden med et beskidt håndklæde. Sørg derfor altid at have god hygiejne når du barberer dig.

Hvordan undgår du skægpest?

Som omtalt i afsnittet ovenfor findes der forskellige måder hvorpå du kan undgå skægpest.

Brug ordenligt barbergrej

Hos Made4men har vi arbejdet i mere end 10 år med barberingsudstyr til mænd. Derfor er vi også meget godt inde i, hvilke ting du skal bruge for at få den helt rigtige barbering.

  • Brug altid nye engangsskrabere hvis du ikke har en normal skraber
  • Sørg for altid at rengøre alt dit barbergrej
  • Sørg for at bruge produkter der ikke irriterer din hud (uden parfume eksempelvis)
  • Brug en lotion der beskytter huden efter barbering
  • Brug barberskum
  • Lån aldrig barbergrej af andre
  • Lad skægget vokset og giv huden ro

Mænd der har tendens til talgknopper eller har fedtet hud vil også have større risiko for at udvikle skægpest.

Behandling af skægpest

Hvis skægpest udvikler sig slemt skal man søge læge. Lægen vil muligvis udskrive antibiotika, som virker antibakterielt og derfor kan afhjælpe. Det er dog kun i slemme tilfælde.

Alternativ kan en læge udskrive recepter på stærkere cremer, men det er ikke at anbefale, medmindre det er nødvendigt, da disse cremer kan være hårde for huden og ligeledes også indholde ingredienser, der ikke nødvendigvis er gode for os – så det skal kun være en nødvendighed.

I stedet for at ty til disse muligheder kan du selv investere i billigere og ofte lige så gode produkter!

Vi anbefaler disse

Barberskum

En barbarskum giver dig en utrolig nem og behagelig barbering. Du behøver ikke at skumme den op inden din barbering, det er den allerede!

Du kan nå en tæt og komfortabel barbering og undgå irritationer og knopper på huden under dit skæg. En barberskum er ofte beriget med en masse fantastiske ingredienser, som dulmer rødme og irritationer.

Vi har udvalgt vores allerbedste barberskum, som vi synes giver det bedste resultat for at undgå knopper og irritationer.

Tend Skin Solution

Mirakelmidlet mod irritationer, indgroede hår og rødme er nær dig!

Vores Tend Skin Solution er en flydende væske, som hjælper dig af med irritationerne der måtte være efter barbering. Du skal blot påføre den et par gange om dagen, eller blot efter din barbering, for at holde røde knopper, indgroede hår og rødme på lang afstand.

Hvis du døjer meget med disse irritationer, er den her værd at prøve! Et så effektivt middel til at slå skægpesten ned.

Ansigtscreme

En ansigtscreme er noget af det vigtigste, når det kommer til at pleje huden. Især under skægget! En ansigtscreme går ind og beskytter huden og giver en masse fugt, så huden er modstandsdygtig overfor skidt os snavs, som kan give den røde og irriterede hud under skægget.

Brug en ansigtscreme både morgen og aften og ellers altid efter barbering. En ansigtscreme giver dig den bløde og rene fornemmelse du mangler efter din barbering.

Vi har udvalgt nogle af vores mest effektive ansigtscremer lige her.

Ved at gøre brug af vores råd til at undgå skægpest og guides til brug af produkter, er du godt dækket ind for at modstå de røde knopper og irritationer, der kan opstå efter barbering. Sig til hej til ren og frisk hud efter barbering og farvel til skægpest!