Af • 16 June, 2016

Har du nogensinde oplevet små røde knopper efter barbering?

Så kan det være du har fået skægpest – bare rolig det er ikke farligt! Vi er et par stykker på kontoret der har været prøvelsen igennem – og derfor har vi lavet denne guide til dig 🙂

70% af alle danske mænd har oplevet at have skægpest minimum 1 gang i deres liv. Det findes dog i mange grader og ofte går det hurtigt væk af sig selv.

Men hvad er skægpest egentlig og hvad kan du gøre ved det?

Hvad er skægpest?

Hele problemet opstår når der forekommer betændelse i hårsækkene. Det giver en rødme og kan også give en hævelse der fører til små fyldte blæner.

Den mest hyppige årsag til at vi mænd får skægpest er fordi vi glemmer at rengøre vores barberingsgrej før brug og når vi er færdige med det. Derved sidder der små partikler på vores grej som kan medføre bakteriedannelse i hårsækkene.

Skægpest kan også forekomme hvis man eksempelvis rengører huden med et beskidt håndklæde.

Sørg derfor altid at have god hygiejne når du barberer dig.

Hvordan undgår du skægpest?

Som omtalt i afsnittet ovenfor findes der forskellige måder hvorpå du kan undgå skægpest.

Brug ordenligt barbergrej

Hos Made4men har vi arbejdet i 8 år med barberingsudstyr til mænd. Derfor er vi også meget godt inde i hvilke ting du skal bruge for den helt rigtige barbering.

Den perfekte barbering

  • Brug altid nye engangsskrabere hvis du ikke har en normal skraber
  • Sørg for altid at rengøre alt dit barbergrej
  • Sørg for at bruge produkter der ikke irriterer din hud (uden parfume eksempelvis)
  • Brug en lotion der beskytter huden
  • Brug barberskum
  • Lån aldrig barbergrej af andre
  • Lad skægget vokset og giv huden ro

Mænd der har tendens til talgknopper eller har fedtet hud vil også have større risiko for at udvikle skægpest.

Behandling af skægpest

Hvis skægpest udvikler sig slemt skal man søge læge. Lægen vil muligvis udskrive antibiotika som virker antibakterielt og derfor kan afhjælpe. Det er dog kun i slemme tilfælde.

Alternativ kan en læge udskrive recepter på stærkere cremer – men det er ikke at anbefale medmindre det er nødvendigt da disse cremer kan være hårde for huden og ligeledes også have ingredienser der ikke nødvendigvis er gode for os – så det skal kun være en nødvendighed.

I stedet for at ty til disse muligheder kan du selv investere i billigere og ofte lige så gode produkter.

Vi anbefaler disse 3 produkter
En tynd barberskum der hjælper på irritation og røde knopper. Skal påføres med et meget tyndt lag og giver en behagelig følelse efter barbering. Specielt udviklet af brandet Njord.

Tend Skin er en flydende væske du kan påfører efter barbering eller mellem barberinger. Den hjælper til at disinficerer huden og mindsker røde knopper. Kan også bruges til at fjerne ingroede hår.

En dejlig forfriskende ansigtscreme der huden sin bløde fornemmelse tilbage. Hjælper med at holde huden fugtig og altid behagelig uden at være for fedtet. Kan bruges af alle hudtyper.