Af • 3 October, 2018

Barberbladenes effektivitet er det, der afgør, hvor skarpt dit skæg og din kæbe kommer til at stå. Men hvilke virker egentlig bedst, og hvad er fordelene ved at bruge barberblade i stedet for en skægtrimmer?Barberblade kommer nemlig i mange forskellige størrelser, antal og med forskellige fordele.

Nogle kan genbruges ved omvendelse, nogle virker i badet og andre har bare en helt særlig skarphed til det helt særlige skæg. Vi har samlet en liste over nogle af markedets bedste, fordi du skal have lov til at værne om dit skæg – eller ønsket om manglen på samme.

Barberblade – det skal du være opmærksom på

Den mest markante variabel er, at jo skarpere bladene er, jo tættere barbering får du – og det er det, som langt de fleste går efter. Barbering med barberblade er simpelt, og de fleste mænd sætter pris på, at der ikke skal tænkes for meget over tilbehør og andet gøgl.

Modsat en skægtrimmer skal barberblade udskiftes for at holde trimningen skarp og akkurat, som du vil have det. Er du glad for at bruge skraberen, og ønsker du ikke at bruge elektricitet og større summer af penge på en skægtrimmer, er skraberen med påsættelige barberblade løsningen, du vil blive glad for.

1. Feather New Hi-Stainless

Når vi skal vurdere de bedste barberblade, forsøger vi at finde den rette sammensætning af kvalitet, pris og antal. Og disse blade fra Feather har ramt den perfekte kombination af både pris, kvalitet og funktionalitet.

De er nogle af de skarpeste barberblade på markedet, og de tillader dig altså at kunne gå i dybden med din barbering hver eneste gang. De ekstremt tynde blade kan knækkes på midten og kan bruges i langt de fleste skrabere og shavetter.

I forhold til hvor præcis og kontinuerlig din barbering bliver, er prisen på under 50 kroner utroligt godt givet ud for 10 styk af disse, der kommer i en lille praktisk miniæske.

2. Merkur Super Platinium

Merkur Super Platinium Barberblade minder på mange måder om Feather New Hi-Stainless Barberblade, og det var svært for os at vælge mellem de to. Der er dog nogle afgørende forskelle på de to modeller af barberblade

Merkur Super Platinium Barberblade er nemlig skarpe på begge sider, og det er både en fordel og en ulempe. Ulempen er naturligvis, der er en større risiko for, at du skærer dig på bladene, men denne risiko opvejes hårdt af, at du får dobbelt så meget barberingstid.

Disse barberblade går ligeledes til både klassiske Double Edge skrabere samt shavetter. Ydermere har disse barberblade en ekstra høj slidstyrke, hvorfor der går endnu længere mellem skiftene – og effektivt set sparer du altså endnu flere penge ved denne model.

3. Gillette 7 O Clock Super Platinium

Gillette har kontinuerligt spyttet nye kvalitetsprodukter ud på markedet og derfor er det også helt naturligt, at de fremgår på denne liste over barberblade bedst i test. Med Gillettes blade får du en kvalitet, du absolut kan stole på.

Selve bladene kommer i rustfrit stål, og de er tilmed blevet indkapslet i platinium coating for at bevare skarpheden i længere tid. For den overkommelige pris af 25 kroner kan du erhverve dig 7 barberblade fra mastodonten Gillette.

Disse barberblade fra Gillette var et must for vores bedst i test alene på grund af prisen – men dernæst får du også en af de mest anerkendte barberingsoplevelser med en af de største producenter i verden inden for området.

4. BaKblade Rygskraber

Hos BaKblade har de skabt en løsning til dig, der har oplevet frustrationen ved barbering af ryggen lidt for mange gange. De har nemlig designet en skraber specifikt egnet til ryggen, og dertil hører der selvfølgelig nogle helt særlige barberblade.

Enhver skraber skal dog bruge barberblade, og skraberen fra BaKblade er ingen undtagelse. Det kræver dog nogle specielle af slagsen, fordi de skal være designet til formen på den specielle rygskraber.

Hårfjerning på ryggen er for de fleste mænd et must før strandturen, og med disse barberblade skal du ikke bekymre dig om at ligne et udyr, fordi det ganske enkelt var for besværligt rent motorisk at trimme ryggen.

5. The Bluebeards Double Edge Safety Razor

Med barberblade til en safety razor kan selv de helt unge mænd uden så meget skægerfaring få lov til sikkert at barbere sig. Med Bluebeards får du et maskulint produkt, der hjælper dig igennem barberingen, skulle du være grøn på området.

Safety razors er indbygget med et mindre komponent, der skærmer huden en smule af for skarpheden, og derfor egner den sig som det perfekte førstegangsvalg.

Ligesom med alle andre skrabere kræver det dog, at man har de rigtige barberblade. Netop på grund af den ekstra beskyttelse får man brug for nogle særlige barberblade, men dem får du altså lige her – og til en ganske favorabel pris.

Værn om din hud – gør det rigtigt fra start

En barbering er ikke bare en barbering – der findes mange forskellige barberblade og tilbehør hertil. Undersøg markedet og find ud af, hvad du egentlig har brug for. De forskellige blade har unikke fordele, der egner sig til bestemte typer af barbering, og derfor er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvad man egentlig vil.

Nogle foretrækker en helt glat barbering, mens andre ønsker skægstubbe til at fremhæve maskuliniteten. Uanset din præference findes der naturligvis løsninger, og vi håber, at denne guide har gjort dig lidt klogere på, hvad du skal vælge.