Af • 5 September, 2018

Kondomer er et meget omdiskuteret emne. Diskussionerne starter allerede når man diskuterer hvem der skal købe dem, men også når man kommer ud i de fjerneste afkroge af kondom-verdenen. Vi har samlet 10 myter om kondomer, som er udbredt over hele verden.

1. Kondomer er 100% sikre

Der er ikke noget der er 100% sikkert, og det gælder også for kondomer. Kondomer er dog meget tæt på at være 100% sikre, men det hænder at et kondom sprænger, eller at du oplever, at du har fået et defekt kondom.

2. Det er kvinden, som skal sørge for kondomer

Selvom det burde være logisk, at det er manden, der skal købe kondomerne, så er det faktisk 30-40 % af kvinderne, der køber kondomerne. Der er ikke nogen regel, om hvem der skal købe, men det bør jo være den, der skal bruge kondomet, der også sørger for at have en i nærheden.

PlayBoy Condoms Ultra Thin er noget nær det tyndeste, man kan komme indenfor kondomer. Dette kondom er til dig, som vil have absolut mest følsomhed, mens du stadig har kondom på. Dette kondom er så tyndt, at den næste føles som om, du ikke har et på.

3. Man kan bruge et kondom to gange

Prøv aldrig dette, da man ikke kan bruge et kondom to gange. Hvis det er af økonomiske årsager, at du bruger et kondom to gange, så kan du lige så godt lade helt være. Man kan ikke bruge et kondom to gange, og selvom du prøver det, så er risikoen for at kondomet sprænger virkelig stor. Så et kondom til en gang sjov, og derefter skal det smides ud, længere er den ikke.

4. Kondomer holder for altid

Kondomer har også en udløbsdato, og det er vigtigt at holde øje med den. Der er ikke noget værre end at have sex, og at kondomet pludselig sprænger. Det er også ligeså vigtigt, at holde kondomet væk fra alt for meget varme, da gummiet simpelthen kan tage skade af det, og i værste fald sprænge under samleje.

5. Sex med kondom er lig med dårlig sex

Der er absolut intet grundlag for at sex med kondom er lig med dårlig sex. God og dårlig sex afhænger udelukkende af parret, og hvor lidenskabelige eller dygtige man er under eller over lagnerne. Derfor kan man ikke bruge dette som en undskyldning for usikker sex.

Nogen gange kan kondomer også forbedre sex, for eksempelvis hvis du har svært ved at holde så længe, som du gerne vil. Kondomet Durex Performax Intense, er til dig der gerne vil holde lidt ekstra. Produktet er nemlig tilført en bedøvende creme, der nedsætter følsomheden, så du kan performe helt i top.

6. Ægtepar behøver ikke kondomer

Det er en udbredt myte, at ægtepar ikke behøver kondomer. Der kan godt gå betændelse i de intime dele, selvom man har fast partner. Dette kan blandt andet skyldes overførsel af bakterier i det offentlige rum, eksempelvis svømmehaller. Desuden er kondomer det eneste præventionsmiddel, der beskytter imod sexsygdomme og samtidig hindrer graviditet hos kvinden.

7. Kondomer sprænger let

Kondomer er lavet af et slidstærk materiale, og bliver gennemtestet i specielle laboratorier. Kondomer er næsten 100% sikre, så kondomer sprænger altså ikke let.

8. To kondomer er bedre end én

Man bliver ikke dobbelt så sikker med to kondomer, så det bør slet ikke prøves. Tager man to kondomer på, så er risikoen for at de begge sprænger nemlig større. Der er nemlig meget friktion, når man har to kondomer på. Brug derfor kun ét enkelt kondom.

9. Kvinder kan ikke lide kondomer

Endnu en udbredt myte, der ikke holder vand. Kvinder er glade for fyre, der bruger kondom. Det viser, at man også tænker med hjernen. Hverken du eller kvinden er interesseret i at få en kønssygdom eller et uønsket barn.

10.  Der findes ikke kondomer i min størrelse

Den velkendte joke; ”Jeg kan ikke bruge kondomer, da der ikke findes en i min størrelse”. Der findes kondomer til alle, så det er bare om at droppe undskyldningerne og få købt nogle kondomer.

Bare rolig vi har kondomer i alle størrelse, hvis du har problemer med at den er lidt for stor, så skal du helt klart prøve vores Protex X-Large kondomer, der skulle gerne være plads til det hele.

Summary
10 myter om kondomer
Article Name
10 myter om kondomer
Description
Kondomer er et meget omdiskuteret emne. Vi har hos Made4Men beskrevet 10 af de myter, som vi oftest har hørt omtalt.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine