Af • 25 January, 2018

Hårvask er en af de ting, der hører til dagligdagens gøremål. Vi går i bad, vi vasker håret, vi tørrer håret. Sammen med morgenkaffe og tandbørstning, er det en af de faste morgenrutiner – det kan vi ikke rigtig komme udenom.

Men hvad vasker vi håret med? Og er det egentlig vigtigt for mænd, at vælge den rigtige shampoo? Ja, selvfølgelig er det vigtigt! Mænds hår er ligeså forskelligt, som kvinders er. Derfor er det også essentielt, at man vælger shampoo efter ens hårtype. Hvordan du vælger den rigtige shampoo, hjælper vi dig med!

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige shampoo?

Vi mænd har en tendens til at undervurdere vigtigheden af en hårvask. Men sandheden er bare, at vores hår har ligeså meget brug for den helt rigtige shampoo, som kvinders lange lokker har.

Det kan lyde feminint at gå op i shampoo som mand, men jeg kan garantere dig for at gevinsten er stor, når du har fundet den helt rigtige.

Hvad går det her ud på? Kort fortalt går det ud på, at du finder den helt rigtige shampoo, der passer til din hårtype. Det lyder egentlig enkelt, men der er flere faktorer at have in mente.

Har du eksempelvis kraftigt hår, er det jo dumt at bruge en shampoo, der forstærker og fylder håret. Shampooer har vidt forskellige egenskaber, så vi guider dig til at finde den, der matcher din hårtype.

Shampoo – Sådan finder du den rigtige

Shampoo til kraftigt hår

Hvis du har kraftigt hår, oplever du sikkert, at folk siger du er heldig. I vores optik er der både fordele og ulemper ved at have kraftigt hår. Kraftigt hår kræver nemlig (og kan tåle) meget pleje og fugt.

Har du besværligt og tykt hår? Så er der hjælp at hente! Det bedste udgangspunkt er at bruge en shampoo der har blødgørende effekter og tilfører håret ekstra fugt. Så sikrer du derved, at dit kraftige hår får en mere samarbejdsvillig og flot struktur. Du kan med fordel kombinere det med en conditioner, der giver endnu mere fugt.

Shampoo med blødgørende effekter

Malin+Goetz har udviklet en shampoo der passer perfekt til mænd med tykt hår – navngivet Malin+Goetz Peppermint Shampoo.

Formlen er bygget på aminosyre-baserede rensemidler, og det beriger håret med fugt og blødhed. Som en ekstra gevinst beroliger pebermynten hovedbunden.

Anvend shampooen hver gang går i bad, så får du få et mindre kraftigt hår, uden at fjerne volumen. Vask håret godt i shampoo, uden at være for hår, så vil du opleve effekten af den efter få gange.

Shampoo til tyndt hår

Er du træt af tyndt og fint hår? Og synes du det er svært at sætte? Så bør du kigge med her! Det kan være utrolig frustrerende, når man konstant forsøger at give håret volumen. Derfor er det super vigtigt, at du vælger den rigtige shampoo.

Hvilken shampoo skal du lede efter? Det siger sig selv, at du skal vælge en shampoo der giver mere fylde. Men du skal faktisk finde en shampoo der udover at vaske og rense håret samtidig har en forstærkende effekt. Det kan bl.a. være en formel der indeholder proteiner til hårstråene.

House 99 Shampoo

Denne Going Big Thickening Daily Shampoo fra House 99 er beriget med blandt andet polymerer, der giver håret en ny tekstur, fylde og friskhed.

Grundet den nye tekstur, som shampooen giver håret, har shampooen den effekt, at håret bliver væsentligt nemmere at style efter. Det er jo kun et plus – ingen er vilde med dårlige hår-dage!

Duften der er i shampooen forkæler din duftsans, og dufter utroligt maskulint. Du vil have en dejlig maskulin og forfriskende duft hele dagen, da duften sidder godt fast i huden.

Shampoo til statisk hår

Statisk, elektrisk eller slidt hår? Kært barn har mange navne. Uanset hvad du kalder det, gør statisk hår det til en udfordring, at holde frisuren intakt. Men med den rigtige shampoo, kan du bekæmpe det statiske hår.

Du skal se dig om efter en shampoo, der reparerer det slidte hår, og fugter hårstråene helt i dybden. Ja, det kan være svært at gennemskue hvilken shampoo der er bedst. Men vi har et, hvis vi selv skal sige det, rigtig skarpt forslag!

Shampoo med Aloe Vera

Denne formidable Avivir Aloe Vera Shampoo er beriget med aloe vera, som effektivt tilfører fugt til håret.Shampooen har en antistatisk effekt, så du undslipper elektrisk og slidt hår. Derved er shampooen den perfekte løsning til mænd med statisk hår.

Anvend shampooen når dit statiske hår er på sit højeste, eller som forebyggelse inden det opstår. Brug denne shampoo som et supplement et par gange om ugen. Vask den godt ind i håret og lad den sidde kort tid, hvorefter du skyller den grundigt ud.

Shampoo mod hårtab

Håret skal blive på hovedet, så du kan have den velholdte frisure, du fortjener. Hårtab er blandt de værste scenarier for mænd. Og det forstår vi! Heldigvis lever vi i år 2018, hvor der er udviklet produkter til bekæmpelse af problemet.

Vi forstår, hvis du har svært ved at udvælge hvilken shampoo, der hjælper mod hårtab. Normale shampooer vil ikke afhjælpe dit problem, da de er udviklet til blot at rense håret. Men vi har faktisk en shampoo, der hjælper dig i kampen mod hårtab.

Alpecin Koffein shampoo

Den perfekte shampoo til manden der vil bekæmpe hårtab, er efter vores overbevisning Alpecin Koffein Shampoo C1 – Mod Hårtab.

Koffeinen i shampooen styrker dine svage hårrødder, og du vil opleve en bremsende effekt på hårtabet. Den har ingen blødgørende egenskaber, men styrker derimod håret gevaldigt.

Anvend shampooen i normal hårvask. Lad den virke i mindst 2 minutter og meget gerne længere. Så sikrer du, at shampooen trænger ordentligt ind.

Har du store problemer med hårtab? Så kan du med fordel læse meget mere her!

Shampoo til skægget

Vi synes også lige, at shampoo til skægget skulle med. Skægget er jo en stor del af vores mandlige udtryk, og derfor skal det naturligvis vaskes med en ordentlig shampoo. Det er essentielt at vaske skægget ordentligt, da det er uundgåeligt, at der sætter sig madrester og lignende fast.

Hvilken skægshampoo kan vi anbefale? Tænker du vel. Vi foretrækker egentlig ikke at anbefale én konkret, da skæg er så individuelt i form, styrke, længde og struktur. Derfor vil vi egentlig anbefale dig at blive klogere her, hvor du kan finde netop dén skægshampoo, der er perfekt til dig.

Shampoo efter hårtype

Shampoo handler om meget mere end blot at vaske håret. Det handler om at finde frem til en shampoo, der passer til din hårtype. Derved undgår du mange udfordrende stunder med tyndt, kraftigt eller statisk hår.

Så vores stærkeste anbefaling er, at du finder frem til hvilken hårtype du har, og vælger shampoo med omhu derefter!

Summary
Sådan vælger du den rigtige shampoo
Article Name
Sådan vælger du den rigtige shampoo