Af • 5 February, 2022

Du husker garanteret godt hvordan dit hår ser ud efter at være blevet klippet ved frisøren. Det er formentlig perfekt sat op, til siden eller noget helt tredje – lige i den stil du ønsker og fuldstændig passende til din hårtype og længde.

Når du så skal gøre kunsten efter derhjemme dagen efter, sidder håret måske ikke lige i skabet. Derfor har jeg her lavet en guide til hvilke slags produkter der passer bedst til dit hår og din stil. Så er det som om du har været til frisøren hver dag (bare uden hårresterne på trøjen).

Nu spørger du måske: ”Hvorfor er det så vigtigt at mit hår ser godt ud?”. Det er ganske simpelt. For det første kan håret ændre dit udseende betydeligt – så du har en mere attraktiv udstråling. For det andet vil du ikke være ham på arbejdspladsen som de andre snakker om fordi han virkelig behøver en klipning.

Kend din hårtype

Tyndt, tykt, lige, bølget eller helt krøllet hår. Har det en betydning? Ja! Groft sagt er det lige så vigtigt at kende din hårtype, som det er at kende din skostørrelse når du skal ud og købe nye sko. Hvis dit hår fx er meget tyndt og fint, kan det være meget besværligt at bruge en voks med stærkt hold, da håret så kan blive tynget og beskadiget.

Mange har en kombination af flere hårtyper, men overordnet set er det altid vigtigt at vide om du skal undgå nogle bestemte produkter på grund af det der vokser ud af din hovedbund.

Find ud af hvad dit hår skal bruge

Så kommer vi til essensen af bloggen. Hvilket produkt skal du bruge til din hårstil? Markedet for hårprodukter er kæmpe stort. Det kan være svært at finde rundt i hvad der er voks, hvad der er pomade og hvad der er gelé, fordi mange af de samme beskrivelser går igen. Derfor er det vigtigt at vide noget om de mest relevante termer.

  • Hold i en voks beskriver hvor stærk den er til at holdet håret på en bestemt plads efter det er sat.
  • Shine/glans er beskrevet ved produkter der får håret til at se skinnende ud og have et vådt look.
  • Matte/tørt look er når produktet får håret til at se tørt og naturligt ud.
  • Tekstur betyder at håret får fylde og form

Jeg har herunder stillet 5 hårstile op, og forhåbentlig kan du finde en der minder om den du går efter.

1. Mellemlangt hår med tekstur og glans

Hårstil-1
Hvis du er en mand med lidt længere hår anbefaler jeg ikke at bruge voks med alt for stærkt hold. Denne hårstil skal bruge tekstur og en smule glans frem for stærkt hold – desuden kan det være en kamp at få voks med stærkt hold ud af langt hår.

For at få mere tekstur og glans i længere hår anbefaler jeg især at bruge styling cream. En ikke så udbredt metode, som dog er den flotteste og mest optimale løsning til denne stil. Det gælder både til tyndt og tykt hår, da den er forholdsvis let.

2. ”Slikhår” – skinnende og vådt look

Hårstil-3
Det klassiske look med glat og tilbagereddet hår er tilbage! For at kunne sætte denne hårstil skal du bruge et produkt med stærkt hold og en stor portion glans. Derfor anbefaler jeg at bruge pomade hertil.

Pomaden kan bruges i stort set alle hårtyper, længder og i både vådt og tørt hår. Pomaden skaber tekstur og den ultimative glans til håret. Derudover holder den meget længere end andre hårprodukter og forhindrer tilmed at håret tørrer ud.

3. Kort glat hår med tekstur

Hårstil-4
Til liggende kort hår med tekstur skal håret gerne skinne, samtidig med at det får fylde og sidder rimelig stabilt. Derfor kan du med fordel benytte en voks med middel hold eller en pomade hvis du ønsker mere glans. Både voks og pomade går ind og giver tekstur og fint hold til håret.

En voks der kan anbefales hertil er gerne en voks som skinner samtidig med at den er medgørlig. Dette betyder at du kan rette på din frisure i løbet af dagen.

4. “Bedhead” looket

Hårstil-5
En trend som har helt dit eget look. Stilen hvor du prøver at sætte dit hår pjusket som om du lige er stået op – bare på en flot måde naturligvis. Her skal der bruges et produkt som ikke lader håret falde sammen og ikke er glansfuldt. Derfor anbefaler jeg at bruge matte som er et stærkt hold med et mat, råt og tørt resultat.

En clay voks er med til at definere håret lige præcis som du ønsker det, og samtidig er det utrolig velduftende og attraktiv. De er bløde og nemme at fordele i alle slags hårtyper og så er det en typisk god matte der giver god volumen til dit hår.

5. Kort hår, sat på en bestemt fast måde

Hårstil-6
Er måske den mest brugte hårstil, som dog kan se ud på utroligt mange forskellige måder. Mænd med kort hår med potentiale til at stritte vil ofte kunne drage bedst nytte af en voks med masser af hold i. Det stærke hold i voksen sørger for at frisuren sidder præcis på samme måde hele dagen, også selvom noget af (eller al) håret skal stå lige op.

is du er en mand med tykt hår vil en fiber voks være at foretrække til denne stil. Fiber voks giver et stærkt hold, en smule glans og er lettere at vaske ud, hvilket er ideelt til dig med lidt tykkere hår. Mange producenter har gerne en eller to udgaver af en fiber voks. Til det tynde eller middel hår vil den oplagte stærke voks være Njord Hair Wax som er utrolig populær.

Fandt du det du søgte?

Har du efter at have læse dette blogindlæg helt opgivet at bruge tid på at vælge et produkt og sætte dit hår? Trim det hele af og vælg en stil der bare råber ’bad-ass’! Trim det hele af og vælg en stil der bare råber ’bad-ass’!