Af • 12 October, 2016

Du har sikkert hørt ordet Salicylsyre, og nu undre du dig sikkert over hvad det egenligt er. Ordet i sig selv fortæller at det er en syre, men det er meget mere end det. Jeg her vil hjælpe dig med, at forstå hvordan Salicylsyre fungere, og hvilke problemer det kan hjælpe dig af med og hvad det egentligt er.

Behandling med Salicylsyre

Det er noget der hedder en Beta Hydroxy Acid, som er udvundet fra barken på et piletræ. Denne syre bruges så til at peele huden, og når vi snakker peeling, er det en rensning af huden, så du kan få renset hudorme, døde hudceller og andre urenheder ud af huden. Når du bruger Salicylsyre taler man om kemisk peeling, det vil sige, at du skal lade produktet side på huden, for at de virker.

Grunden til at salicylsyre er så interessant, er fordi de fungere godt mod hudorme, bumser og fedtet hud. Syren kan gennemtrænge fedtet i huden, og på den måde eksfoliere indeni i dine porer.

En af de bedste produkter til udrensning af huden som indeholder salicylsyre er Malin+Goetz Salicylic Acne Gel. Den er specielt designet til at udrense dine urenheder i huden, og fungere godt hvis du døjer med acne eller fedtet hud.

Salicylsyre er altså en syre, som bruges til at rense urenheder ud af huden.

Hvordan fungere det?

Så salicylsyre er altså en syre, men hvordan fungere det?
Syren er dybdegående, det vil altså sige at den gennemtrænger fedtet i huden, og kan derfor rense urenhederne ud indeni i dine porer. Behandlingen er egentligt meget simpel, du skal bare påføre creme på de udsatte områder, og lade den side.

Vi fandt ud af, at man i fagsprog kalder det for en kemisk peeling, når man anvender salicylsyre, og hvad er det så?
Når man taler om kemisk peeling, kan man beskrive det i 3 niveauer:

  • Overfladisk peeling
  • Mellem dyb peeling
  • Dyb peeling

Behanlings med salicylsyre går ind under den overfladisk og mellem dybe peeling. Kemisk peeling bruges til at opløse de døde hudceller, rense ud i huden og stimulere huden til at producere nye hudceller. På den med får man en ren og flot hud.

Kemisk peeling er altså en dybde gående rensning af huden, som fjerner urenheder.

Top 3 produkter med Salicylsyre

Du læser sikkert om salicylsyre fordi du døjer med urenheder i huden, så som bumser eller hudorme. Jeg vil her hjælpe dig med at finde de meste effektive produkter, som kan hjælpe dig af med dine urenheder og de indeholder alle salicylsyre.

Nr. 1 – Malin+Goetz Salicylic Acne Gel

Dette er en effektiv dag creme, som kan bruges i dagligdagen. Den er gennemsigtig, så man kan ikke se at du har den på i hverdagen. Den hjælper med at rense urenheder ud af huden, og så slipper du også for fedtet hud. Den heler huden efter udrensning og udtørrer ikke huden.

Nr. 2 – SkinDoctors T-Zone

Det er en nat creme, det vil sige den skal bruges lige inden senge tid. Den hjælper med at stramme din porer op, rense huden for urenheder og få din hud til at se mat, glat og ren ud. Den er gode mod forstørrede porer, hudorme og fedtet hud.

Nr. 3 – Malin+Goetz Sulfur Paste

Dette er også en nat creme, som skal bruge inden du går i seng. Den hjælper med at rense huden og stoppe acne, på samme tid mindsker den risikoen for ardannelse ved acne. Det er et meget kraftigt produkt, som kun bruges lejlighedsvis, og kun direkte på bumsen. Fungere bedst sammen med Malin+Goetz Salicylic Acne Gel.