Af • 18 February, 2022

Du har sikkert hørt ordet Salicylsyre, og nu undrer du dig sikkert over hvad det egenligt er. Ordet i sig selv fortæller at det er en syre, men det er meget mere end det. Jeg her vil hjælpe dig med, at forstå hvordan Salicylsyre fungere, og hvilke problemer det kan hjælpe dig af med og hvad det egentligt er.

Behandling med Salicylsyre

Det er noget der hedder en Beta Hydroxy Acid, som er udvundet fra barken på et piletræ. Denne syre bruges så til at peele huden, og når vi snakker peeling, er det en rensning af huden, så du kan få renset hudorme, døde hudceller og andre urenheder ud af huden. Når du bruger Salicylsyre taler man om kemisk peeling, det vil sige, at du skal lade produktet side på huden, for at de virker.

Grunden til at salicylsyre er så interessant, er fordi de fungere godt mod hudorme, bumser og fedtet hud. Syren kan gennemtrænge fedtet i huden, og på den måde eksfoliere indeni i dine porer.

En af de bedste produkter til udrensning af huden som indeholder salicylsyre er Malin+Goetz Salicylic Acne Gel. Den er specielt designet til at udrense dine urenheder i huden, og fungere godt hvis du døjer med acne eller fedtet hud.

Salicylsyre er altså en syre, som bruges til at rense urenheder ud af huden.

Hvordan fungerer det?

Så salicylsyre er altså en syre, men hvordan fungerer det?
Syren er dybdegående, det vil altså sige at den gennemtrænger fedtet i huden, og kan derfor rense urenhederne ud indeni i dine porer. Behandlingen er egentligt meget simpel, du skal bare påføre creme på de udsatte områder, og lade den side.

Vi fandt ud af, at man i fagsprog kalder det for en kemisk peeling, når man anvender salicylsyre, og hvad er det så?
Når man taler om kemisk peeling, kan man beskrive det i 3 niveauer:

  • Overfladisk peeling
  • Mellem dyb peeling
  • Dyb peeling

Behandling med salicylsyre går ind under den overfladisk og mellem dybe peeling. Kemisk peeling bruges til at opløse de døde hudceller, rense ud i huden og stimulere huden til at producere nye hudceller. På den med får man en ren og flot hud.

Kemisk peeling er altså en dybde gående rensning af huden, som fjerner urenheder.

Top 3 produkter med Salicylsyre

Du læser sikkert om salicylsyre fordi du døjer med urenheder i huden, så som bumser eller hudorme. Jeg vil her hjælpe dig med at finde de meste effektive produkter, som kan hjælpe dig af med dine urenheder og de indeholder alle salicylsyre.

Nr.1 Malin+Goetz Salicylic Acne Gel

Malin+Goetz’s gennemsigtige acne formel er syntetiseret salicylsyrer, som kan behandle bumser og fedtet hud.

Dette er en effektiv dag creme, som kan bruges i dagligdagen. Den er gennemsigtig, så man kan ikke se at du har den på i hverdagen. Formlen er gennemtænkt ned til mindste detalje og minimere acne udbrud og hjælper samtidig med at hele og genoprette huden, uden at tørre huden ud.

Nr.2 Murad Blemish Control – Blemish Clearing Solution

Murad Blemish Clearing Solution er en meget aktiv creme, som effektiv bekæmper den urene hud. Cremen indeholder slicalsyre og mjødurt som begge 2 effekt bekæmper udbrud, samt den renser de tilstoppede porer.

Derudover indeholder den også det desinficerende stof Tea Tree Oil som er med til at holde udbrud af bumser og uren hud nede – samtidig med har den også en helene og beroligende effekt på huden.

Nr.3 Malin+Goetz 10% Anti-Acne Sulfur Paste

Dette er en kraftig og høj effektiv acne behandling, der kombinerer salicylsyre med 10% aktivt svovl. I selve produktet indgår også ingredienser som, zinkoxid, som er med til at afhjælpe og forhindre fremtidige ar dannelser.

Produktet er samtidig mest effektivt med Malin+Goetz Salicylic Gel. Disse produkter kombineret er det tætteste du kommer, på en effektiv acne behandling, uden at søge lægehjælp!
Hvad er salicylsyre?

Salicylsyre er en bestemt syre, der kaldes betahydroxsyre. Salicylsyre hjælper huden med at eksfolierer, og kan dermed være med til at fjerne tilstopning i porerne. Salicylsyre er ligeledes blevet kendt som en middel til at kunne fjerne og forbygge acne.

Hvad består salicylsyre af?

Salicylsyren laves af det salicin, hvilket er et anti-inflammatorisk middel, som kan blive fundet fra piletræer. Salicylsyre findes i mange forskellige renseprodukter og peelingprodukter. Du skal derfor ikke lade dig afskrække af ordet ‘syre’.