Af • 25 February, 2022

Er du én som render rundt med det helt lange hår, eller måske surfer frisuren? Så er du en af de heldige, med mange muligheder! Flere og flere mænd får den lange frisure, men de færreste ved hvordan det skal passes og plejes.

Der er ikke noget som usoigneret, fedtet eller slidt hår. Uanset hvilket køn man har. Og vi mænd er måske ikke altid lige opdateret på, hvordan det lange hår egentlig skal plejes, for at se aller bedst ud. Vi guider dig til det lange, rene, glansfulde og velplejede hår lige her.

Sådan skal du pleje dit lange hår

Det er ikke altid let at holde styr på langt hår og det kræver lidt mere forberedelse og pleje, end hvad kort hår gør. Langt hår er bare det hele værd, da du har så mange muligheder for at sætte og style håret.

Det aller vigtigste for at holde dit lange hår sundt og velplejet er shampoo og balsam. Vi forklarer enkelt og nemt, hvordan du skal bruge disse produkter.

Shampoo og langt hår

Start med at gøre dit hår vådt over det hele. Tag derefter noget shampoo i den ene håndflade, og gnid begge håndflader imod hinanden. Når shampooen er blevet fordelt i begge håndflader, så begynder du at påføre shampooen i håret. Start med at massere shampooen i hovedbunden og arbejd dig derefter imod spidserne.

Hvis du begynder at vaske håret hurtigt og vildt, så er chancen for at dit hår filter meget stor. Det er derfor vigtigt, at du skal masserer shampooen i håret langsomt og blidt. Vask derefter shampooen ud af håret med halvvarmt vand. Stop ikke med at vaske shampooen ud af håret, før du er sikker på at der kun er vand i håret.

Bliver shampooen ikke vasket ordenligt ud, kan dit hår nemlig fedte. Og det er ingen vist interesseret i. Vi guider dig til forskellige former for shampoo, som hver især har deres egenskaber.

Shampoo mod hårtab

Hårtab er på ingen måde sjovt. Heldigvis findes der shampooer, som modvirker dette problem. Koffein i shampoo styrker de svage hårrødder og har en bremsende effekt på arveligt hårtab. Sikke en win win!

Kom problemet til livs med en shampoo, der passer lige til dig.

Du finder selvfølgelig shampooer, som lever op til dette og vi har derfor anbefalet dig vores favoritter her.

Shampoo mod skæl

Døjer du med skæl i hovedbunden? Så er du ikke den eneste. Skæl kan især være mere til stede, nu hvor håret er langt. Her får hovedbunden ikke luft på samme måde, som hvis dit hår var kort.

Heldigvis findes der effektive shampooer mod skæl i hår og hovedbund. Fælles for dem alle er, at de skal anvendes på samme måde, som du ville gøre med en almindelig shampoo.

Så det er bare med at komme igang og afprøve, hvad der fungere bedst for dig. Vi har udvalgt de mest effektive shampooer mod skæl her til dig.

2-i-1 shampoo

Er du ofte på farten, ude og rejse eller bare ønsker, at gøre dine bade hurtige og nemme? Så kan du faktisk gøre det – helt uden at gå ned på kvalitet. Der findes 2-i-1 shampooer, som ofte både er til hår og krop. Disse shampooer er nøje udvalgt og virker effektivt og nemt. Hvad mere kunne man ønske sig? Du har fået udvalgt vores favoritter på 2-i-1 shampooer lige her. Det er altså smart!

Er du blot på udkig efter en helt “normal” shampoo, så har vi selvfølgelig også det til dig.

Balsam og langt hår

Det er nu tid til at påføre balsam i håret. Du benytter samme procedure som med shampooen, du skal dog ikke massere en balsam ind i hovedbunden. Denne gang vasker du heller ikke balsammen ud af håret. Du lader balsammen blive i håret i et par minutter, mens du vasker resten af kroppen.

Efter minutter er gået, så vasker du håret fri for balsam. Benyt samme metode, som da du vaskede shampooen ud af håret. Det er igen vigtigt at få alt balsammen vasket med ud, ellers kan dit hår fedte.

Ligesom at shampoo findes til forskellige problemer, gør balsam også. Vi har gjort det nemt og enkelt, ved at vise dig hvilke forskellige egenskaber en balsam kan have.

Balsam til ødelagt og slidt hår

Når man har langt hår, kan håret nemt blive slidt og ødelagt, kan nemt filtre og være utilfreds med tilværelsen.

Balsam er derfor en enorm vigtig pleje for dit dit lange hår. En balsam, også kaldt conditioner, er med til at blødgøre dit hår og gøre det nemmere for dig at redde ud, og på den måde style det.

Der findes balsam som er udviklet specielt til skadet og ødelagt hår. De er effektive og stadig nemme at anvende!

Balsam til tørt hår og hovedbund

Lige så vel som shampoo kan redde en tør hovedbund og dit tørre hår, så kan en balsam også. Den går ind og giver det sidste fugt og pleje, efter du har vasket dit hår med shampoo.

En balsam til tørt hår og hovedbund giver det optimale fugt i det lange hår og styrker håret. Alt dette gør den mens din hovedbund bliver tilført en masse fugt. Ved disse balsam er det selvfølgelig optimalt at massere den i hovedbunden.

Du finder selvfølgelig også helt almindelige balsammer, som blot giver fugt, styrke og blødgør håret. Det er essentielt til dig med langt hår, at anvende en balsam hver gang du har vasket håret. Du vil takke dig selv for endelig at kunne redde dit hår ud, have en frisk og pæn udstråling og style det meget nemmere.

Hårolie – det sidste finish

Når du har vasket håret med shampoo og balsam, mangler du bare det allersidste finish, for at håret spiller – eller til at gøre det klar til at blive stylet. Her er en hårolie lige hvad du mangler!

Summary
Hårvask guide til langt hår
Article Name
Hårvask guide til langt hår
Description
Langt hår til mænd er meget populært i dag - Som hjælp til et altid lækkert hår, har vi lavet en guide til alle jer med langt hår.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine