Barbering

Jonas Primdahl
Med en del års erfaring inden for barbering, ved jeg, at barbering skal være en god, sikker og behagelig oplevelse. Derfor er dine redskaber ekstremt vigtige for at opnå gode barberingsresultater.

Barbering skal for nogen være nemt og hurtigt, hvorimod andre foretrækker at bruge tid på det. En god barbering kræver det helt rigtige udstyr. Mit absolutte yndlingsprodukt er en DE Razor, da den giver et skarpt look, sikker barbering og er meget mild mod huden.

Er du til en anden slags barbering, eller mangler du noget udstyr - så har vi Danmarks bredeste udvalg af barberingsudstyr her under.

Gør barbering til en overskuelig ting

For mange mænd handler det om at få en barbering overstået, mens det for nogen er meget tilfredsstillende at pleje sit skæg. Vi gør det muligt for dig at vælge helt selv, om du vil bruge en trimmer, skraber eller noget helt tredje er op til dig, vi udelukker ikke noget.

Find dit rette redskab

Det handler om at finde det rette redskab til at barbere dig med, alt efter hvad du vil prioritere og forvente ift. dit skæg og din styling af det. Vi tilbyder en lang række forskellige muligheder: Den bedste måde hvorpå du kan finde frem til dit foretrukne redskab er ved at prøve dig frem, når du har brugt nogle forskellige metoder finder du hurtigt ud af hvad, der tiltaler dig og hvad der ikke gør. Flere af redskaberne kan godt kræve flere forsøg og en del øvelsesgange. Husk, øvelse gør mester!

En barberkniv tager for de fleste længere tid at lære at bruge, i modsætning til en DE Razor. Udfordringen ved en DE Razor kan ligge i udskiftningen af barberbladene, eftersom det ikke foregår på samme måde som når man skifter barberbladet på en helt almindelig skraber. Her er det kun selve bladet, der skal skiftes ud og sørges for at holdes skarpe. Du kan stort set ikke undgå at skære dig med en barberkniv hvis du ikke har erfaring med en, det kan godt tage noget tid før den sidder der.

Derfor skal du være meget forsigtig når du begiver dig ud i dette redskab. En shavette er en god blanding eftersom du på denne også skifter bladet, men holder den i hånden som en barberkniv. Barberbladene skal skiftes når de ikke længere er skarpe, hvor en barberkniv skal slibes med en læderrem som du også kan finde i vores sortiment ovenfor.

Blødgør dit skæg

For at barbere dig skal du bruge noget til at blødgøre dit skæg, inden barberingen kan gå i gang. Der er et par forskellige produkter du kan vælge til at blødgøre dit skæg til en behagelig barbering, hvor du igen skal tage stilling til hvor meget tid og koncentration du vil lægge i det. Her gælder det for dig om at finde det produkt, der enten tilfredsstiller eller gør det nemmest for dig at barbere dig. Det kan godt tage flere forsøg og flere forskellige produkter at finde frem til det rette produkt, men når du så har fundet frem til det rette, vil det være en fryd for dig. Barberingen vil lynhurtigt blive en del af din rutine og falde naturligt ind i din hverdag. Det kan kræve lidt ekstra arbejde at lære og piske en barbersæbe op, end det er og bare sprøjte barberskummet ud af en dåse.

Plejning af skægget efter barbering

Når du har barberet dig kan det være lækkert at bruge noget skægpleje efterfølgende, giv dit skæg et friskt look med glans alt efter hvad du foretrækker. Hvis du føler at huden er brændende og varm på en måde efter barbering, kan du med fordel gøre brug af en aftershave eller barberolie for at få en hud uden rødme eller irritation. Hvis uheldet er ude og du har skåret dig, kan det være en god løsning at bruge alum til rense og trække huden sammen. Det gøres blot ved at holde blokken af alum på såret i 30 sekunder, det vil rense såret hele det. Det kan altid være godt at have produkter som disse liggende hvis du skulle få brug for dem.

Trends og mode

Det er efterhånden blevet meget moderne at have skæg og designe og udforske de forskellige frisurer man kan lave, vi giver dig mulighed for at finde de redskaber du har brug for til at skabe den perfekte skægfrisure til dig. Du kan gå helt ned i de mindste detaljer når det gælder barbering og frisure i skægget, alt efter hvad dine forventninger til dit skæg og udseendet af det er. For at kunne style og pleje dit skæg behøver det ikke at være stort og fyldigt, du kan uanset hvor skæg du har, prøve dig frem og style det som du har mulighed for. Find ud af hvad der fungerer for dig og hvad, der klæder din stil.

Det har været og er stadig trendy at gå til barber for at få stylet sit skæg, dog er indtrykket af de nye tendenser, at mange har fået interesse for selv at bruge tid på at style og pleje sit skæg. Det at man selv får styr på at pleje sit skæg giver dog også en form for selvtillid, at opnå noget man er tilfreds med og som ikke var helt nemt at få klaret. Når man begynder at få interesse for at style sit skæg, så giver det også en et forholdsvis specielt forhold til ens skæg. Du vil måske opdage at du bliver lidt mere øm over for det og vil bruge en del mere tid foran spejlet for at pleje skægget.

Barberings brands

Vi tilbyder en lang række produkter til barbering fra en masse forskellige brands, det gør vi for at give dig muligheden for at vælge de rigtige produkter til din barbering. Vi har vores vores bestseller brand Njord, der har hjulpet mange flere til en nemmere barbering.

Njord

Produkterne fra Njord egner sig godt sammen, de arbejder godt sammen og supplerer hinanden godt. Det gælder både før, under og efter barbering, med Njord garanterer vi dig en lækker og behagelig barbering. Der er produkter til dig den rutineret indenfor barbering og til dig den knap så rutineret, og alt efter hvor meget du har lyst til at gå i detaljer med din barbering. Vi sørger hele tiden for at udvide Njord for at kunne tilbyde flere produkter og give dig mulighed for, at udvide din horisont indenfor barbering og andre områder.

Ofte stillede spørgsmål - Barbering

Hvordan barberer man sig?

Hvis du barberer dig med skraber, af hvilken som helst type, skal du altid starte med at vaske ansigtet. Herefter kan du påføre en barberolie eller bruge en scrub til at blødgøre stubbene. Nu påfører du din foretrukne barbergel eller skum. Du starter med at barbere med hårene, kør små strøg. Påfør mere barberskum/gel og barbér denne gang mod hårene. Sådan sikrer du en tæt barbering. Afslut med aftershave eller fugtgivende creme.

Hvordan undgår jeg irritation efter barbering?

Sørg altid for at have helt ren hud inden du begynder din barbering. Bruug evt. en ansigtsscrub eller olie inden din barbering, det er med til at gøre barberingen lettere. Derudover skal du altid bruge et rent barberblad.

Hvordan vedligeholder man sin gillette-skraber?

Vi anbefaler altid at du skyller din skraber grundigt efter brug. Hvis du vil have at din skraber skal holde i ekstremt lang tid, kan du bruge en Razorpit. Dette produkt renser og holder din Gillette skarp.

Hvordan barberer man sig billigt?

Hvis du vil have en billig barbering, anbefaler vi at du investerer i en DE safety razor. Denne gammeldags skraber sparer dig penge, da du kun skal bruge blade, kan genbruges til det uendelige og bladene er meget billigere end kassetteblade. Du er også god mod miljøet, da du undgår at smide plastic ud.

Jonas Primdahl

Mit navn er Jonas, og jeg er Made4men’s ekspert inden for barbering.
Jeg har barberet mig med alle typer af knive, skrabere og koste, samt prøvet over 100 forskellige cremer/sæber. Derudover arbejder jeg med - og skriver om - produkterne hver dag, hvilket har bidraget til min store viden inden for barbering.