Af • 8 January, 2021

En skægshampoo er essentielt når det kommer til at pleje dit skæg, og det burde være en del af alle mænds skægplejerutine! Nu tænker du måske – “En shampoo er vel bare en shampoo?” – det må vi desværre sig nej til. Dit skæg har brug for en del mere pleje end dit hår på hovedet, da skægget er mere tykkere og mere robust end dit hår på hovedet, derudover er dit skæg også en del mere udsat i løbet dagen.

Hvorfor bruge skægshampoo?

Der er desværre stadig alt for mange mænd der bruger deres almindelige hårshampoo til deres skæg. Det selvfølgelig super ærgerligt, da det kan have rigtigt mange fordele at bruge en skægshampoo i stedet for en hårshampoo. Skægget har nemlig brug for mere fugt og pleje end dit hår. En skægshampoo er designet til at kunne tilføre den ekstra fugt og giver en del mere pleje til skægget, end hvad en almindelig hårshampoo kan gøre.

En af grundene til at dit skæg har brug for mere pleje end dit hår, er fordi dit skæg er udsat for meget mere snavs og skidt end dit hår. Madrester, drikkevarer, sved og alt muligt andet skidt hober sig op i skægget i løbet af en lang dag. Derfor er det super vigtigt at få vasket skægget grundigt igennem en gang i mellem.

Sådan vasker du skægget

Det er desuden super nemt at vaske skægget, da man kun skal igennem 3 små steps, også fungerer det endda mere eller mindre på samme måde som når du vasker dit hår. Hvis du stadig skulle være i tvivl om hvordan det fungerer, så får du lige en lille guide med her:

  • Blødgør dit skæg med en smule vand
  • Massér shampooen ind i skægget – og lad sidde i 2 minutter
  • Vask derefter skægget igennem med lunkent vand

Husk kun at vaske dit skæg 1-3 gange om ugen, alt efter behov, da det kan have modsatte effekt og kan efterlade dig med et tørt og irriteret skæg, hvis du f.eks. vaskede dit skæg hver dag. Du kan med fordel vaske dit skæg når du er i bad, da det gør processen en del nemmere end den er i forvejen.

Bedst i test – 5 bedste skægshampooer

1. Njord Beard Wash

Vores testvinder, Njord Beard Wash, er noget af det bedste du kan bruge til at rense og pleje dit skæg. Det er en meget maskulin skægshampoo, der er lavet til at trænge dybt ind i dit skæg, samt tilføre en masse pleje og næring til skægget og huden bagved.

Njord Beard Wash har en lækker og maskulin duft af sandelwood, så dit skæg ikke bare bliver renset igennem, men også kommer til at duft helt fænomenalt. Produktet er desuden beriget med forskellige olier og aktive ingredienser der plejer dit skæg og tilfører det en masse fugt, så det kan holde sig sundt.

6/6 stjerner

2. Beardsley Skæg Shampoo – Wild Berries

Denne blide skægshampoo er en af vores bestsellere når det kommer til skægshampoo – og det er bestemt ikke uden grund. Udover at at gå ind og rense, er Beardsley Shampoo også med til at blødgøre skægget, samt beskytte din hud mod udslæt og irritation der ofte kan opstå i forbindelse med at man gror sit skæg ud.

Beardsley Shampoo har frisk duft af Wild Berry og er lavet med naturlige og botaniske ingredienser, der også gør denne skægshampoo meget mild at bruge.

5/6 stjerner

3. Raw Naturals Rustic Beard Shampoo & Conditioner

Med Raw Naturals 2-i-1 produkt bliver det at holde sit skæg rent og sundt, lige så let som en leg. De har nemlig samlet en skægshampoo og -balsam i et produkt der giver dit skæg et sundt, frisk og naturligt look. Derudover renser den dit skæg effektivt og er specielt blid mod huden.

Raw Naturals Rustic Beard Shampoo & Conditioner indeholder det naturligt beroligende ingrediens humle og samt en mild rensende effekt fra indholdet af æble.

4/6 stjerner

4. Golden Beards Økologisk Skægshampoo

Denne økologiske skægshampoo fra Golden Beards er produceret af økologiske og veganske ingredienser fra Danmark. Med anti-bakterie formel, går denne skægshampoo helt ind i skægget og renser blidt. Den beroliger derudover din hud bagved skægget med sine anti-inflammatoriske egenskaber og er med til at holde din hud og dit skæg fugtet og sund.

Golden Beard Økologisk Skægshampoo får dit skæg til at virke mere fyldigt, også er den meget rig på Carshalton lavendel der er med til at holde dit skæg velduftende af lime og lavendel.

4/6 stjerner

5. Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo & Balsam

Matas Men 2-in-1 er en skægshampoo og balsam samlet i ét og samme produkt. Med dette produkt fra Matas bliver det nemt for dig at holde dit skæg rent og glansfuldt! Denne skægshampoo går nemlig ikke blot ind og renser skægget, den går nemlig også ind og fugter, blødgøre og giver dit skæg glans.

Denne skægshampoo er med andre ord, alt hvad du har brug for når det kommer til at rense sit skæg. Med Matas Men 2-in-1 skægshampoo og balsam bliver kløe og irritation også et problem der hører fortiden til.

4/6 stjerner

Plej dit skæg med en skægolie

Når du vasker dit skæg med en skægshampoo, kan du desværre ikke undgå at rense nogle af dit skægs og din huds naturlige olie væk. Derfor kan det være en god idé at tilføre en skægolie, når du har vasket dit skæg. En skægolie går nemlig ind og balancerer de naturlige olier, og er med til at blødgøre og fugte dit skæg.

Her hos Made4men, mener vi at en skægolie er essentielt, når det kommer til at skægpleje. Vi vil gerne anbefale vores personlige favorit og bestseller, Njord Beard Oil, da det en er skægolie i verdensklasse. Den går ind fugter og plejer både hud og skæg, ved at balancere de naturlige olier i både skægget og huden. Derudover, sikrer den dig, ved hjælp af den nærende ingredienser, et blødt, sundt og velplejet skæg.