Af • 18 August, 2021

Vi kender det allesammen… Man har lige iført sig sin nye sorte skjorte og pludselig er det ikke bare en sort skjorte, men i stedet en sort skjorte med hvide pletter på skuldrene. Synderen er skæl, som nok er et af de tabuer, man oftest stifter bekendtskab med i hverdagen. Skæl rammer langt størstedelen af befolkningen og det er der en helt naturlig årsag til. 

Du er ikke den eneste

Du er bestemt ikke den eneste der døjer med skæl. Faktisk døjer ca. hver femte dansker med skæl. Grunden til at du ikke opdager det, er fordi folk som regel gør alt i verden for at skjule det. Men hvorfor? Skæl er desværre blevet gjort til et tabu, som mange mennesker føler er pinligt. Selvom skæl er ganske ufarligt og ikke er smitsomt, så tager folk alligevel afstand fra det.

Hvad er skæl egentlig?

Skæl er døde hudceller, som drysser ned fra hovedbunden i små afskalninger. Hvis du lider af meget skæl kan det klø en smule, men ellers kan du godt have skæl helt uden, at mærke til det rent fysisk. Det er helt ufarligt og kan altså ikke smitte, dog er det alligevel til stor frustration for mange mennesker og det kan påvirke ens selvtillid, hvis ikke man er klar over at det er helt normalt.

Hvorfor har jeg skæl?

Den reelle årsag til skæl er endnu ikke opklaret. Man ved dog hvad nogle af årsagerne er. Vores største fjende, hvad angår skæl er gærsvampen med det eksotiske navn, Pityrosporum Ovale. Denne svamp er ganske ufarlig, men den blokerer for den ilt og næring, som skulle havne i hovedbunden og det dræber hudcellerne. Svampen er med til, at udtørre hovedbunden og reducerer det naturlige fedt i håret. Når hudcellerne dør, skiller kroppen sig af med den døde hud, som over tid omdannes til de hvide flager vi kender som skæl.

Eksem kan også være en årsag til skæl. Hvis din hovedbund klør, er det en god ide at alliere sig med en, der kan tjekke dig for eksem, da det kræver en mindre behandling

Du kan gøre meget for at mindske dit skælproblem. Lider du f.eks. bare af Pityrosporum Ovale svampen, har du god mulighed for at komme dit problem til livs. 

De bedste produkter mod skæl

Matas Men Anti-dandruff Shampoo

En skælbekæmpende shampoo fra Matas Men der både beroliger og lindrer en irriteret, rød og kløende hovedbund med skæl. Hovedbunden bliver eksfolieret af indholdsstoffet salicylsyre, så de døde hudceller der ligger i hovedbunden bliver fjernet, så de ikke længere tilstopper og genererer hovedbunden.

Med denne shampoo skal du ikke bekymre dig om din hovedbund, da den vil blive så plejet og beskyttet efter anvendelse. Skift din nuværende shampoo ud med denne fra Matas Men, hvis du ønsker en blød og ren hovedbund uden irritationer.

Australian Bodycare Scalp Cure

Har du en irriteret hovedbund, der er tør, klør og rød, og som også har en del skæl, så skal du give noget kærlighed til din hovedbund. Denne hårmaske er perfekt til at kurere en irriteret hovedbund med skæl, da den indeholder tea tree olie, som er antibakterielt, så hovedbunden bliver renset for skidt og bakterier, så det ikke længere kan sidde og irritere.

Du kan nemt og enkelt fordele denne hårmaske i hovedbunden. Du kan lade den sidde i håret natten over, hvis problemet af skæl, rødme, irritation og kløe er rigtig slemt. Du vil derfor opnå maksimal effekt af hårmasken.


Hvornår skal jeg være ekstra opmærksom?

Hvis du en dag føler, at dit skæl er begyndt at blive meget voldsomt, kan det være en ide at booke en tid hos lægen. Man kan nemlig være så uheldig, at udvikle skæleksem, ringorm eller psoriasis, som er blandt de lidelser vi ikke selv kan kurere.

Hjælp hvad skal jeg gøre?

Det vigtigste du overhovedet kan gøre hjemmefra er, at holde en god hygiejne i dit hår. Sørg for at vaske dit hår mindst en gang om dagen, så du får skyllet de døde hudceller ud. Når du vasker hår mindsker du også risikoen for at gærsvampen vokser. Benyt gerne en skælshampoo eller et anden kur, som indeholder nogle af ingredienser som målrettet bekæmper skæl.

En god hygiejne er ikke altid nok. Heldigvis findes der et hav af produkter, som er udviklet specifikt til formålet. Der findes både skælshampooer og andre midler, der bekæmper problemet. Vi tilbyder dig alt den hjælp du kunne have brug for lige her hos Made4Men. Se vores sortiment af produkter til tør hovedbund

Kom dit skælproblem til livs!

Nu er du forhåbentligt blevet lidt klogere på hvad skæl er, hvor det kommer fra og hvordan man kommer af med det. Men du mangler stadig svar på en ting. Kan jeg blive fri for skæl for altid? Det korte svar er nej, men med god hygiejne og faste rutiner, kan du nedkæmpe det i sådan grad, at du aldrig vil lægge mærke til det igen. Følg vores råd om at vaske hår hver dag og invester i en skælshampoo, som hjælper dig med at gøre dit skæl usynligt for altid.

Nu kan du trygt iføre dig en sort skjorte uden, at bekymre dig om at den bliver plettet op af dagen. Selvtilliden er tilbage!

5 bedste tips til at undgå skæl i hovedbunden

Vi giver vores aller bedste tips til dig, så du kan undgå skæl i hovedbunden. Faktisk er der ikke særligt meget, du bør tænke på – og det hele kan klares rigtig hurtigt og effektivt.

De 5 bedste tips er:

  • Vælge din shampoo ud fra din hovedbundstilstand
  • Vask dit hår jævnligt
  • Brug gerne en hårmaske
  • Lad håret lufttørre
  • Sørg for at slappe af, da stress har en indvirken på skæl

Er du en af dem, der døjer med rigtig meget skæl, så bør du overveje ovenstående 5 tips. Har du den rigtige hårshampoo, vasker du dit hår jævnligt? Du kan nemlig selv være med til at fremprovokere skællet, men også være med til at bekæmpe skællet. Du skal derfor selv aktivt gøre noget, hvis du ønsker at komme skællet til livs.

Made4Men anbefaler:

Skælbekæmpende shampoo fra Matas Men

En skælbekæmpende shampoo fra Matas Men, der både beroliger og lindrer en irriteret, rød og kløende hovedbund med skæl. Hovedbunden bliver eksfolieret af indholdsstoffet salicylsyre, så de døde hudceller, der ligger i hovedbunden bliver fjernet, så de ikke længere tilstopper og genererer hovedbunden.

Med denne shampoo skal du ikke bekymre dig om din hovedbund, da den vil blive plejet og beskyttet efter anvendelse. Skift din nuværende shampoo ud med denne fra Matas Men, hvis du ønsker en blød og ren hovedbund uden irritationer.

Effektiv hårmaske fra Australian Bodycare bekæmper dit skæl

Har du en irriteret hovedbund der er tør, klør og er rød? Denne hårmaske er perfekt til at kurere en irriteret hovedbund med skæl. Kuren indeholder tea tree olie, som er antibakterielt, så hovedbunden bliver renset for skidt og bakterier.

Du kan nemt og enkelt fordele denne hårmaske i hovedbunden. Du kan lade den sidde i håret natten over, hvis problemet af skæl, rødme, irritation og kløe er rigtig slemt. Du vil derfor opnå maksimal effekt af hårmasken.

Recipe For Men giver dig en hovedbund uden skæl

Hvad vasker du dit hår i? Faktisk er det vigtigt, at du vælger en shampoo, der passer til din hovedbund for at skabe bedst mulig balance.

Denne shampoo fra Recipe er egnet til manden, der har irritation, kløe, rødme og skæl i hovedbunden. Hårshampooen renser hovedbunden for skidt, snavs og bakterier.