Af • 22 April, 2018

Hvide skjorter, et hav af hårprodukter og følelsen af selvbevidsthed er helt sikkert noget du har bøvlet med, hvis du døjer med skæl. Vi er her for, at fortælle dig at alt dit bøvl ikke behøves, at forsætte længere. Der findes måder som kan få skæl til at forsvinde for altid. Alt du skal bruge er mindre produkter og mindre tid – det havde du nok ikke troet var?

Men hvor kommer skæl egentlig fra?

Rigtig tit bliver man nød til, at forstå hvor problemerne slår rødder, for at kunne komme problemet til livs. Selvom den “korrekte” grund til skæl stadig er ukendt, har man alligevel kunne spore sig ind på nogle af faktorerne for problemet, gennem livsstils forhold mm. En tør hovedbund er den mest typiske grund til skæl.

Hvis dit skæl er flager i mindre størrelser og måske findes andre steder end i hovedebunden, kan det skyldes tør hud. Hvis du har irriteret og mere olieret hovedbund, som måske endda kradser en smule og samtidig efterlader lidt større flager, kan det skyldes sebooroisk eksem, som også er meget normalt.

Husk og vask dit hår

De naturlige olier som dit hår producerer, kan nemlig give irriteret hovedbund hvis du ikke får håret vasket nok.

Andre grund til en hovedbund fyldt med skæl-flager kan være: hudproblemer som f.eks. eksem, dermatitis eller psoriasis, eller hvis du er sensitiv overfor bestemt hår og hudprodukter. At slippe fuldstændig for skælflagerne og den irriteret hovedbund kan i rigtig mange tilfælde klares ved blot at være opmærksom på dine hygiejne rutiner. Alle er naturligvis forskellige, men det kan få dig rigtig langt!

Det er med at finde en balance mellem og vaske dit hår for meget og for lidt. Begge dele kan nemlig resultere i en skælflagende hovedbind. Det første skridt til et skæl-frit liv er, at finde ud af hvad grunden til dit skæl er. Det gøres ved at prøve sig frem. Vask dit hår for lidt og se resultatet, derefter vask dit hår for meget og arbejd ud fra det.

Mænd har en større risiko for at få skælflager

Flere undersøgelser viser, at mænds homoer kan være en direkte kilde til skæl. Mænd har olier kirtler er også større og dermed har de også en større produktion af olie. Det giver naturligvis også en større risiko for olieret hovedbund.

Men bare rolig mand… Der er simple måder at stoppe denne udvikling i opløbet! Så vil du kunne være godt på vej til et liv uden bekymring for skælflager. En af de mest normale og nemmeste måder at få bugt med skælflagerne er ved, at få dig en shampoo som kan klare problemet for dig.

Der findes også masser af mænd derude, som ikke aner at disse produkter findes og hvilke det er. Du har måske prøvet et par forskellige produkter uden held. Det er nemlig super vigtigt, at du vælger den korrekte shampoo til dit hår, men ja… udvalget er urimeligt stort!

Produkter vi anbefaler mod skæl

Matas Men Anti-dandruff Shampoo

En skælbekæmpende shampoo fra Matas Men der både beroliger og lindrer en irriteret, rød og kløende hovedbund med skæl. Hovedbunden bliver eksfolieret af indholdsstoffet salicylsyre, så de døde hudceller der ligger i hovedbunden bliver fjernet, så de ikke længere tilstopper og genererer hovedbunden.

Med denne shampoo skal du ikke bekymre dig om din hovedbund, da den vil blive så plejet og beskyttet efter anvendelse. Skift din nuværende shampoo ud med denne fra Matas Men, hvis du ønsker en blød og ren hovedbund uden irritationer.

Molton Brown Anti-Dandruff Shampoo

Måske lider du “kun” af en mild omgang krasende skælflager. Molton Brown Shampoo har indkopereret alle de gode kvaliteter fra fennikel i deres shampoo, for at fjerne udtørrede hudceller og give din hovedbund plads til at trække vejret igen.

Med denne shampoo skal du ikke bekymre dig om din hovedbund, da den vil blive så plejet og beskyttet efter anvendelse. Du skal blot benytte shampoen dagligt eller når du lige har brug for en udrensning.

Recipe for men Anti Dandruff Shampoo

Hvad vasker du dit hår i? Faktisk er det vigtigt, at du vælger en shampoo, der passer til din hovedbund for at skabe bedst mulig balance, og så du opnår en sund hovedbund.

Denne shampoo fra Recipe er egnet til manden, der har irritation, kløe, rødme og skæl i hovedbunden. Sådan en rigtig træls hovedbund, der kan gøre en helt vanvittig, fordi den blandt andet kløer. Hårshampooen renser hovedbunden for skidt, snavs og bakterier, så de ikke kan ligge og irritere

Australian Bodycare Scalp Cure

Har du en irriteret hovedbund, der er tør, klør og rød, og som også har en del skæl, så skal du give noget kærlighed til din hovedbund. Denne hårmaske er perfekt til at kurere en irriteret hovedbund med skæl, da den indeholder tea tree olie, som er antibakterielt, så hovedbunden bliver renset for skidt og bakterier, så det ikke længere kan sidde og irritere.

Du kan nemt og enkelt fordele denne hårmaske i hovedbunden. Du kan lade den sidde i håret natten over, hvis problemet af skæl, rødme, irritation og kløe er rigtig slemt. Du vil derfor opnå maksimal effekt af hårmasken.


Udover at få fingerne i den helt rigtige shampoo, så er der naturligvis også andre elementer, som skal tages op til overvejelse når du vil komme af med skæl. Rigtig god hudpleje starter indefra. Shampoos og andre produkter kan sagtens kurere eller forebygge mod skæl, men en sund hverdag med massere af vand og god ernæring holder din krop og hud sundere end noget andet.

Sørg også for, at holde din hud hydreret med massere af vand. Vand har nemlig vist sig, at være en af de bedste midler til at reducerer tør hud og holde huden flot og sund. Hvis du spiser mad med massere af B vitaminer, zinc og sunde fedtstoffer kan din hud også få massere af gavn af dét og holde sig sund på den måde. En kombination er naturligvis helt optimalt!

Skæl er en belastning for alle der har det. At leve med skæg giver dig en selvbevidsthed, som kan tærer irriterende meget på dig. Følg vores guide og du vil ikke opleve disse problemer igen!