Af • 7 April, 2019

Ja, hvad er det egentlig? Du har måske hørt om det mange gange, men er usikker på hvad det er. Det skal der selvfølgelig laves om på, og derfor vil vi fortælle og vejlede dig om de berømte barberblade. Et Double Edge barberblad er et simpelt stykke stål med to skærende kanter, en på hver side af bladet. Det monteres i en traditionel Double Edge Safety Razor og giver en tæt og præcis barbering.

Trods dette simple koncept, er der stadig en masse forvirring om barberbladene i almindelighed. Hvor længe holder de? Hvordan vælger du den rigtige? Hvad er den sikreste måde at opbevare dem på? I denne artikel besvares nogle af de oftest stillede spørgsmål om Double Edge barberbladene.

Hvordan er bladene lavet?

Silhuetten af en Double Edge Safety Razor kan genkendes af mænd over hele kloden, fordi knivene er fremstillet og distribueret af virksomheder i hele verden. Med udviklingen af e-handel og logistik har mænd i dag flere muligheder for at vælge barberblade end nogensinde før.

Fremstillingsprocessen indeholder flere skridt til at sikre, at knivene bliver af høj kvalitet. Bladene starter med at være lange strimler af stål som går gennem flere temperaturbehandlinger, belægninger, og kvalitetstests før de er klar til at blive pakket som traditionelle barberblade.
Mærkerne Merkur og Feather er nogle af de mest populære mærker verden over, på grund af deres skarphed. Begge dele, samt mange flere slags, kan findes her på Made4men.

Hvilket blad er det rette for mig?

En af de vanskeligste opgaver for mange mænd er at finde det rigtige barberblad som passer til skæggets råhed og hudens type. Fordi hver persons hud og hår type er unik, er det meget vanskeligt (hvis ikke umuligt) at anbefale en kniv frem for en anden.

Et blad, der giver en jævn og behagelig barbering til en person kan være barsk og ubehagelig på en andens hud. Hvis du lige er startet med den traditionelle barbering kan du begynde med et mildt blad og eksperimentere med forskellige mærker, indtil du finder det rigtige for dig.

Når du prøver de forskellige mærker af blade, opdager du hvordan bladet føles på din hud. Det rigtige blad vil glide jævnt over huden og give en tæt og behagelig barbering. Hvis du oplever nogen problemer, er her nogle spørgsmål besvaret:

• Har du ikke lyst til at barberbladet kommer i kontakt med dit hår eller du nødt til at gå over det samme område flere gange? Din skraber kan være for mild for dig. Prøv med en skraber der udsætter mere kant på huden.

• Føler du, at bladet trækker i håret, når det kommer i kontakt med det, og du er nødt til at anvende mere kraft til at føre bladet videre? Vælg et skarpere blad.

• Føler du, at bladet kradser på huden, og tager alle dine skægstubbe ud på en gang? Din skraber kan være for aggressiv for dig. Din skraber kan udsætte for meget af bladets kant til huden.

• Føler du en brændende fornemmelse i dine sidste strøg på grund af friktionen af bladet på huden, eller brænder din aftershave dit ansigt overdrevent? Hvis du starter din barbering fint i dit første omgang, men ender med irritation efter en anden eller tredje gang, er det et tydeligt tegn på at dit blad er for skarp for dig.

Mange nybegyndere antager, at det skarpeste blad er lig med den bedste barbering – her vil du hurtigt finde ud af dette ikke altid er tilfældet. Tag hensyn til følsomheden af din hud og dit hår, og vær klar på at det tager nogle forsøg og nogle fejl før du kan fastslå, hvilket mærke dine barberblade skal have.

Hvor længe holder Double Edge blade?

Der er forskel på hvor lang tid et blad holder, da det kan variere fra mærke til mærke og fra skæg til skæg. Et blad bør dog mindst kunne holde til tre barberinger. De mest populære blade kan give den gennemsnitlige person 5-7 barberinger med hvert blad. Nogle mænd kan endda bruge det samme blad endnu længere, hvis de ikke har specielt groft skæg, der kan køre bladkanten hurtigt ned, eller hvis de bare ønsker at spare så mange penge som muligt.

Hvordan skal jeg opbevare Double Edge blade?

Double Edge Barberblade

Nye blade kan opbevares i deres originale emballage, indtil du lægger en i din Double Edge Safety Razor til brug. Du kan lade bladet sidde i skraberen til at bruge flere gang, men husk at tør den med et håndklæde efter hver gang den bliver brugt. Hvis du har flere skrabere og roterer imellem dem, eller du bare ved at du ikke skal bruge en bestemt skraber i en længere periode, bør du fjerne bladet fra skraberen og gemme det i en bladbank.

De fleste af de populære barberblade på markedet i dag, er fremstillet af rustfrit stål eller har særlige belægninger, der gør dem mere modstandsdygtige over for rust.

Fordi de fleste mænd i gennemsnit kan få 5-7 barberinger ud af deres Double Edge blade, vil bladet ikke være i brug længe nok til at kræve særlige hensyn til opbevaring. Når det er tid til at skifte dit blad, fjerner du det fra din skraber og lægger det i en bladbank eller i en beholder til sikker bortskaffelse.

Hvorfor så vælge Double Edge over en almindelig skraber?

Udover den fact, at de almindelige skrabere fra supermarkederne er en meget mainstream tendens, har Double Edge barberblade mange andre fordele. De almindelige skrabere bliver sat op på et piedestal, som de bedste i test og de er samtidig designet super moderne og mærker som Gillette bruger flere millioner kroner på, at have verdens største sportsstjerner som frontfigurer.

Double Edge Safety Razor er løsningen på den anden side og er en ærlig og traditionel måde, at blive barberet på. DE løsningen skraber hår uden problemer, og alt du stort set skal gøre er, at tage dig tid til at blive god til det. Så er DE den absolutte bedste løsning på sigt.