Af • 1 September, 2023

Synes du, at det er ved at være tid til, at de ædlere dele får noget frisk luft? Der er som regel altid en række udfordringer, når det kommer til intimbarbering – og det betyder, at dit værktøj skal være på plads, for at du kan opnå et godt resultat.

Ved du ikke, hvordan intimbarberingen skal håndteres, så kan du med fordel følge vores step-by-step guide, så du opnår den perfekte intimbarbering helt uden problemer.

Hvad er vigtigt for en god intimbarbering?

Vi kender alle det med, at en intimbarbering kan gå galt. Enten at du skærer dig, eller du oplever røde knopper og irritation efter en barbering – og det er ikke særligt behageligt eller flot.

Har du ikke det rigtige udstyr eller værktøj, så gør det dit arbejde meget sværere – og derved resultatet værre. Derfor gælder det om, at du vælger det helt rigtige før, under og efter værktøj og produkter, så du altid er godt forberedt til en intimbarbering.

Skraberen er det vigtigste redskab, når du skal lave en intimbarbering, og derfor er det uhyre vigtigt, at du vælger den skraber, der passer bedst til dig og dit behov. Hvis du søger det perfekte kit, så har vi sammensat set perfekte intimbarberingssæt – naturligvis til en skarp pris.

Den perfekte rækkefølge for en intimbarbering

For at opnå et godt resultat er det vigtigt, at du følger stepsene – ellers kan vi ikke garantere dig, at du opnår et flot resultat, som du også kan være bekendt at vise frem.

1. Intimbarbering – Trim hårene

Har du aldrig intimbarberet dig, eller er det et stykke tid siden, og hårene er blevet lidt lange, så er det en god idé at trimme hårene ned i en kortere længde. Det gør, at din intimbarbering bliver bedre og meget mere tæt.

Remington BHT2000 Bodytrimmer
Denne trimmer fra Remington er perfekt til dette formål, hvis hårene skal trimmes ned. Maskinen er desuden vandtæt, og derfor kan du med fordel anvende den i bruseren. Trimmeren er en bodytrimmer, og kan derfor anvendes på hele kroppen, hvis du ønsker at fjerne hår et andet sted på kroppen – du skal blot justere afstandskammene til de forskellige behov.

2. Intimbarbering – Tid til badet

Det er altid nemmere at udføre en intimbarbering, hvis huden er blødgjort – og det kan du hurtigt gøre ved at tage et varmt bad, så porerne åbner sig op og huden er blødgjort.

På huden sidder der bakterier, skidt og snavs, som kan komme i porerne, når du starter din barbering – derfor er det en god idé med et varmt bad inden, så du får fjernet de bakterier, der end måtte sidde.

Australian BodyCare renser i dybden
Denne kropssæbe fra Australian BodyCare er perfekt til at fjerne de døde hudceller, skidt, snavs og bakterier, der måtte sidde på huden grundet indholdet af tea tree, der er antibakterielt og rensende. Derved opstår der heller ikke irritation i hårsækkene.

Australian Bodycare Intim Wash
Ønsker du en sæbe, der er decideret egnet til de nedre dele, så anbefaler vi, at du anvender denne fra Australian Bodycare, der styrker, beskytter og renser det intime område. Ingrediensen Tea Tree olie har antibakterielle egenskaber, som afhjælper irritation og lugtgener.

3. Intimbarbering – Blødgør hårene

Når du skal lave en intimbarbering, er det vigtigt, at du har det rigtige barberingsprodukt. En god idé er at finde et barberingsprodukt, der kan blødgøre hårene, samt gennemfugte, lindre og berolige huden – har du dette, så opnår du helt sikkert et bedre resultat.

RFSU Intim Easy Shave Gel
Denne RFSU Intim Easy Shave Gel sørger for, at hårene bliver blødgjort, og dermed gør det nemmere for dig at barbere dig. Huden bliver samtidig gennemfugtet, så der ikke opstår irritation eller tørhed. Shave gelen har en pH-værdi, der er reguleret, så der ikke skabes ubalance dernede. Dette produkt er uundværligt til en intimbarbering.

4. Intimbarbering – Kom godt igang

Nu kommer du endelig til barberingen – og du føler måske, det er en lang proces med alle de steps – men det er det langt fra. Når du har prøvet det et par gange, så er du lynhurtigt inde i rutinen, og kan klare din før-behandling hurtigt.

Når du skal igang med at barbere dig, er det aller vigtigste værktøj det, du skal fjerne hårene med. Du kan faktisk fjerne det på flere forskellige måder – med skraber, hårfjerningsprodukt og så videre. Mulighederne er efterhånden mange, du skal blot tage stilling til, hvad du ønsker. Vi giver eksempler på, hvad du kan vælge imellem.

BIC Flex 5 Hybrid Barberskraber (4 stk)
Hvis du ønsker en meget tæt samt ultraskånsom intimbarbering, så bør du prøve BIC Flex 5 – her får du præcist det, som skraberen lover, at den kan.

Når det er til de intime dele, er det fordelagtigt at have en skraber, der med fem individuelt bevægelige blade i rustfrit stål og et fleksibelt hoved, følger din krops konturer. Derudover indeholder den strips med aloe vera og e-vitamin, der blødgører og gennemfugter, så huden bliver plejet under barberingen.

Sådan får du det bedste resultat med en skraber
Når du bruger en skraber, er det rigtig vigtigt, at du starter oppefra og ned med hårets groretning. Herefter skal du blot finjustere det – og ønsker du et helt glatbarberet resultat, så kan du forsigtigt køre mod hårets groretning – du skal dog være meget forsigtig, da det kan give hudirritationer at køre den mod hårets groretning.

For at undgå irritationer og røde knopper er det bedst, hvis du ikke skraber mod hårene – og skal du gøre det, så vær’ forsigtig. Derudover er det en god idé at undgå at skrabe det samme sted mere end to gange, da huden er meget tynd, og lynhurtig bliver irriteret.

Det aller vigtigste er tid. Gi’ dig selv rigtig god tid til at udføre din intimbarbering. Skynder du dig, risikerer du bare at skære i dig selv, eller at resultatet ikke bliver ordentligt.

Veet For Men Cream
Vil du ikke bruge skraber, kan du prøve det meget eftertragtet og populære hårfjerningsprodukt fra Veet. Denne creme fjerner nemlig hårene for dig – er det ikke imponerende, at en creme kan det? Og du skal ikke tvivle på det – det kan sagtens lade sig gøre.

Denne creme kan bruges til intim hårfjerning i før badet, dog skal du være meget varsom og forsigtig, da det intime område er et sart område – så brug produktet med omhu, så du undgår rødme, irritation eller røde knopper.

5. Intimbarbering – I bad én gang mere

Uanset hvilken af ovenstående metoder du anvender, så er det en god idé at gå i et bad efterfølgende, og bruge din sæbe igen. Det fjerner de døde hudceller, skidt, snavs, overskydende hår og barberingsprodukt, der skulle sidde tilbage på huden.

Fordelen ved at gå i bad er, at du får fjernet det, der sidder tilbage på huden, så det ikke sidder og tilstopper hårsækkene. På den måde undgår du indgroet hår, røde knopper eller bumser efter din barbering.

Inden du er færdig i badet anbefaler vi, at du tager et koldt gys – nemlig skruer ned for varmen. Det vil lukke porerne til, så der ikke opstår nogen form for irritation. Derudover er det også bare sundt for kroppen at få sat gang i blodcirkulationen.

6. Intimbarbering – Pleje til de nedre dele

Den efterfølgende og afsluttende pleje er ekstrem vigtig. Det er hårdt for huden at blive barberet, og derfor skal den beskyttes og plejes efterfølgende.

Døjer du med at få irriteret hud, røde knopper, indgroet hår eller andet, der kan opstå efter en barbering, så bør du give den sarte hud noget mere omsorg – og der findes et hav af antibakterielle produkter, der kan afhjælpe problemerne.

Njord Foam – Anti-irritation Shaving Foam
Denne Anti irritation shaving foam bekæmper rødme, indgroet hår, røde knopper eller irritation efter en barbering. Dette produkt er uundværligt, hvis du døjer med disse ting. Den bekæmper det hele, så du skal ikke gå og være nervøs over et ikke særligt flot resultat.

Produktet er nemt at anvende, og du påfører blot noget af produktet på en vatrondel, hvorefter du fordeler det på det barberet område. Du kan sagtens fordele på hele det barberet område, eller du kan påføre det, hvor du har irritationer eller røde knopper.

RFSU Intim Ingrown Hair Cream
Det er vigtigt, at du altid beskytter huden med en creme efter en intimbarbering. Denne intim creme er egnet til de intime områder, og skaber derfor ikke en ubalance. Cremen gennemfugter huden, samtidig med at den bekæmper indgroet hår.

Sådan undgår du knopper efter intimbarbering

Er du en af dem, der bare altid får røde knopper af en intimbarbering? Vi kender det alle, det er ikke sjovt – og man vil helst ikke vise det frem. Det ser ikke særligt flot ud, men følger du ovenstående steps, og følger de efterfølgende steps, så kan din intimbarbering kun blive god.

4 tips mod røde knopper

Du får her de 4 bedste tips til at undgå knopper efter en intimbarbering – hvem vil ikke gerne undgå det? Vi kender hvert fald ingen, der synes, det er sjovt.

1. Sørg for at varme huden op
Det er en god idé altid at varme huden godt op, inden du starter på din barbering. Det gør, at din hud er dejlig blød, varm og beroliget. Det gør altid din barbering nemmere – og giver et bedre resultat.

2. Trim med en saks
Har du overset hårene i noget tid, eller har du ladet det stå til, så hårene er blevet en anelse for lange? Det kan du heldigvis gøre noget ved. Er hårene blevet for lange, er det meget vigtigt, at du ikke bare griber skraberen, da det kun gør din intimbarbering sværere – samt giver flere irritationer. Du skal derfor gribe fat i saksen som det første, så du kan få trimmet måtten ned.

3. Hvor ofte skifter du barberblade?
En ting er at dine redskaber skal være i orden, en anden ting er, at det her er mindst lige så vigtig. Dit resultat afhænger nemlig også af, hvor skarpe dine barberblade er. Du opnår helt sikkert det bedste resultat, hvis dine barberblade altid er skarpe og forholdsvis nye.

4. Hvor ofte barberer du dig?
Barberer du dig hver eneste dag – så vil det kunne ses og mærkes på huden, da den helt sikkert vil blive irriteret over det. Derfor anbefaler vi, at du kun barberer dig et par gange om ugen – men det er selvfølgelig helt op til dig behov!

Nu er du klædt godt på til at kunne udføre en intimbarbering – og helt uden problemer. Rigtig god fornøjelse – damerne er vilde med dig uanset dit valg.