Af • 10 March, 2019

Hårtab bliver mere og mere udbredt blandt europæiske mænd. Faktum er, at over 50% af danske mænd inden 50-års alderen er ramt af en skaldet ise og at særligt de mænd, der oplever hårtab i en tidlig alder, ser det som et problem.

Om det er 90’ernes Score Kaj, som har betydet, at mange mænd sætter lighedstegn mellem charme, selvtillid og lækkert hår, vides ikke – men heldigvis er der hjælp at hente for de mænd, der har svært med at leve med hårtabet. Vi har lavet en guide til at forebygge og afhjælpe problemer med hårtab, som giver dig masser af tips og hjælp til at skjule den bare plet.

Forebyg hårtab = Plej det hår, du har

Hårtab begynder med en udtynding af håret, som gradvist bliver synlig. Hårtabet kan forebygges og behandles med en lang række forskellige shampooer, som sørger for, at dit hår får så meget volumen som muligt. Det anbefales at benytte specialshampoo da det både sørger for at pleje håret, så du ikke øger dit hårtab, og samtidigt giver håret mere fylde så det syner af mere.

Der findes sågar special shampoo og balsam fra flere forskellige brands, som indeholder en unik blanding af flydende kreatin, som er det protein, som findes naturligt i dit hår. Med daglig brug af både shampoo og balsam oplever mange en stor forandring. Vi har udvalgt nogle af vores favoritter til dig nedenfor.

Camouflér hårtab – fiberprodukter kan hjælpe

Hvis du er begyndt at blive lidt tynd i toppen og man kan ane hovedbunden under lokkerne, er der også hjælp at hente. Der findes mirakelprodukter, som kan hjælpe dig med at skjule, at håret er blevet lidt små-tyndt.

Det Amerikanske firma Toppik har udviklet et særligt produkt som fås i forskellige farvenuancer og består af bittesmå mikrofibre, som hæfter sig på dine hårstrå og får dit hår til at se væsentligt tykkere ud.

Toppik produkter indeholder naturlige hårfibre af organisk keratin protein og kan derfor ikke skade dit hår. Påfør Toppik fibrene, og red igennem med en kam. Det blandes derefter med håret og hæfter på hårstråene. Det sætter sig ikke i hovedbunden og drysser ikke på dit tøj. Voila: Tykkere hår og mindre synlig hovedbund – en win win!

Hentehår er yt

Står håret ikke til at redde, er det fristende at hente lidt hår fra siderne og redde det ind over de tynde områder, men det er altså iflg. Made4men’s eksperter et absolut no-go. Du bør i stedet vælge det skaldede look og vende din bagdel til din fordel. Bruce Willis og Vin Diesel har absolut ikke levet forgæves. Det er in at være skaldet!

Vores bedste trimmere

Klip dit hår med en god hårtrimmer og sørg for, at det aldrig bliver over 3 – 4 mm. Hvis du er den kompromisløse type, kan du også vælge at barbere dig helt tæt med en skraber og skjule alle tegn på dit hårtab.

Vores bedste barberskum og aftershaves

Made4men anbefaler at benytte en barberskum til issen, da man ellers nemt kan få røde knopper og hudirritation. Efter barberingen bør du bruge en god aftershave, som hjælper med at reducere netop disse røde knopper og indgroede hår.

Hårtransplantation er sidste udvej

Hvis du virkelig ikke føler, at du kan leve med dit hårtab, er hårtransplantation din sidste mulighed. Behandlingen udføres ved at flytte hårsække en efter en, hvorefter hårsækkene indsættes på det ønskede område. Behandlingen foregår uden skalpel men er stadigvæk smertefuld og fremfor alt en bekostelig affære.

Vi anbefaler derfor klart, at du tager imod vores råd og plejer de hår der er, eller afprøver vores mirakelmidler, som kan camouflere dine bare pletter på hovedet. Du vil gøre dig selv en tjeneste!

Summary
Hjælp! Jeg taber håret...
Article Name
Hjælp! Jeg taber håret...
Description
Vidste du, at over 50% af danske mænd bliver ramt af hårtab før 50 års alderen. Find hjælp i vores guide til forebygning og afhjælpning af hårtab.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine