Af • 14 March, 2022

Uanset hvilken mand man møder nu om dage, er han højest sandsynlig igang med at forsøge at gro sig en eller anden form for skæg. Men hvordan gør man det rigtigt og hvilken skægpleje bør man bruge? Skæg er det nye sort, og den moderne måde at udtrykke sin manddom på.

Det kan dog være svært at få skægget til at blive helt som man ønsker. Det tager alt for lang tid, og resultatet stemmer ofte ikke helt overens med det man ønskede. Lad det være slut med at spilde din tid på tåbelige teknikker der alligevel ikke virker! Følg Made4Men’s råd og nå hurtigere et tykkere og mere fyldigt skæg.

1. Giv ansigtet kærlighed

En af de største fejl vi oplever mænd laver i forbindelse med at gro et kraftfuldt skæg er, at de ikke går op i deres hud. Der er tydelige tegn på, at de folk som tager sig godt af deres hud i ansigtet, også hurtigere gror sig et fyldigere skæg.

Proraso Pre-Shave Creme Eucalyptus oil

Sørg for at få renset og ansigtet hver dag. Lav det til en rutine, så går det meget nemmere! Efter du har renset og vasket ansigtet dagligt, skal du altid påføre en ansigtscreme!

Undersøgelser viser, at eucalyptus har en effektiv virkning på skægvækst. Derfor anbefaler vi dig denne pre-shave creme fra Proraso. Pre-shave cremen forbereder din hud på en tæt og behagelig barbering. Den blødgør og beskytter din hud på bedste vis. Den skønne kølende og forfriskende fornemmelse, som du får af eucalyptus er virkelig behagelig.

Selv efter du har groet dig dit ønskede skæg anbefaler vi, at du fortsat fastholder denne rutine for at bevare dit skæg og hud i den bedste tilstand. Desuden elsker kvinder velsoigneret mænd!

2. Husk protein og andre nutritions

Vi bliver hvad vi spiser – så tænk over din kost! Hvis du ønsker at få skægget til at gro hurtigere skal du måske tænker en ekstra gang over hvad du putter i munden. Protein er et af de vigtigste macronutrients du kan spise, hvis du ønsker et stort og tykt skæg.

Sørg for at få masser af æg, kød, nødder m.m., som har et højt proteindhold. Ønsker du at vide mere om kost og nutritions er der hjælpe at hente her. En løsning mange mænd anvender, hvis de ikke kan få tilstrækkelig vitaminer igennem kosten, er kosttilskud. Her anbefaler vi Njord Hair vitamins, som giver dig de bedste forudsætninger for at gro et stærkt og fyldigt skæg.

3. Brug skægolie

Der findes utrolig mange olier til skægpleje på markedet. Dette skyldes, at mange har oplevet at deres skæg ikke bare har groet hurtigere men også er blevet mere kraftfuldt efter at have benyttet skægolie.

Made4Men har hjemmearbejdet i orden, og sørget for kun at have de aller bedste i vores sortiment. Derfor kan du trygt vælge hvilken som helst olie fra vores shop og mærke forskellen!

4. Lær at håndtere stress

Nu når du har fået styr på fysikken, så er det tid til at få psyken til at spille også! Stress er din aller værste fjende, når det kommer til skægvækst. Det er en af de mest almindelige årsager til hårtab, og er du stresset kan det altså have stor indflydelse på, om du kan gro dig et fyldigt og flot skæg.

Der findes et hav af løsninger til at håndtere stress på nettet, men det behøves ikke være så kompliceret, som det hurtigt kan komme til at lyde. For nogle er det nok afstresning at gå en tur i skoven, og for andre en god film på sofaen. Find ud af hvad der virker afstressende for dig, så du ikke blot hurtigere gror skæg, men også får mere overskud i din hverdag.

Du har ikke kontrol over din omverden, men du kan lære at kontrollere hvilken betydning den har for dig.

Fit Skin Care – Stress Less

Hvis du føler dig stresset og har meget at se til, er det desværre tydeligt at spotte i dit ansigt. Sporene sætter sig.

Vi anbefaler derfor denne Stress Less serum, som reducerer de mørke rander under øjnene og stress, som viser sig tydeligt i dit ansigt. Den skal blot påføres på stress-linjer og fine linjer omkring dine øjne, din mund og pande.

Husk på hvad du skal gøre for dig selv, for nemmere at kunne gro et fyldigt skæg!

5. Sov dig til mere skæg

Der sker en masse ting imens du sover. Blandt andet arbejder cellerne på højtryk for at genopbygge beskadiget celler, og hjælper derfor også skægget med at gro. Når du prioriterer at få sovet nok, vedligeholder du et sundt testosteronniveau i kroppen, hvilket er en afgørende faktor når det kommer til stress.

Man siger at voksne gerne skal ramme ca. 8 timers søvn hver nat. Sørg derfor for, at gå ordentlig tid i seng, så du kan nå en ordentlig genopbyggende søvn, og dermed gro det ønskede skæg. Hold styr på dit søvnmønster og mange andre ting med dette intelligente ur fra Remington.

6. Hold din krop i gang

Som sagt er testosteronniveauet en altafgørende faktor, når du skal gro dit skæg. Styrketræning har mange fordele, men altså også en stor fordel når det kommer til skægvækst. Styrketræner du jævnligt, vil du nemlig øge produktionen af testosteron i din krop, og derved også hvor meget skæg din krop producerer.

Kroppen er et stort puslespil, og alle ting hænger sammen. Styrketræning vil hjælpe på din søvnkvalitet, og samtidigt virke afstressende for kroppen. Så kombinerer du styrketræning med de allerede nævnte punkter, så er du godt på vej til at nå et skæg andre vil misunde!

7. Undgå at klippe det for tidligt

Over alt på nettet vil du finde artikler der fortæller dig, at du skal klippe dit skæg så ofte som muligt, for at få det til at gro hurtigere. Dette er forkert! Du er nødt til at bevare tålmodigheden.

Det tager i gennemsnit fire uger før du overhovedet kan vurdere, hvor godt dit skæg er kommet igennem. Først når det er nået til denne længde, bør du begynde at tænke i at klippe og forme det. Du bør derfor ikke sætte det hele over styr, selvom mange nok vil begynde at kommentere på det. Hold ud og bevar fatningen, så vil du ende med et flot og fyldigt resultat!

Vi håber du er blevet klogere på, hvordan du får et fyldigere skæg. Det er ikke så svært, det handler blot om at være god ved sig selv. Og have tålmodighed!

God fornøjelse – vi ved du kan!