Af • 27 November, 2018

Er du træt af urenheder, trist hud, ujævn struktur eller manglende glød? Så bør du vidst ændre din hudpleje strategi. Det aller vigtigste for en hud med glød, uden urenheder og generelt er ret fejlfri, er at eksfoliere din hud.

Eksfolierer du ikke din hud nu, så er det på tide at komme igang. Det gavner kun din hud, vel at mærke hvis du gør det rigtigt – men vi hjælper dig selvfølgelig hele vejen igennem, og har testet en masse peelinger, så du får den bedste viden til at gå i gang.

Hvorfor er det vigtigt at eksfoliere din hud?

Først skal vi vidst have på det rene: peeling, scrub, eksfoliering… Har du hørt mange af disse navne og undret dig? Kært barn har mange navne. Støder du på disse tre navne, så fortvivl ej, det har blot flere navne – men præcis samme effekt.

Der er rigtig mange fordele ved at eksfoliere. Din hud har godt af at blive eksfolieret, så de døde hudceller, skidt og snavs kommer væk fra huden. Det er ofte døde hudceller, der sidder og blokerer for huden, så der opstår urenheder eller irritation i huden.

Du tænker måske, det ikke er så vigtigt at eksfoliere din hud, men det er faktisk vigtigere, end du lige går og tror. Der findes flere forskellige måder at eksfoliere huden på. Nogen laver deres egen hjemmelavede peeling mens andre køber en peeling. Du kan gøre lige, hvad du har lyst til. Det vigtigste er, at du ved, at der findes to forskellige peelinger, der kan bruges – det er en mekanisk eller enzympeeling.

Når du skal vælge din peeling, er det vigtigt, at du kender din hudtype, så du ved hvilken scrub, du skal gå efter. Kender du ikke din hudtype, kan du få hjælp til det lige her!

Mekanisk peeling

Denne peeling er den mest almindelige og kendte peelingsmetode. En mekanisk peeling er en peeling, der indeholder en form for korn eller andet, der kan skrubbe huden. Denne peeling arbejder du selv med i ansigtet, og massérer den grundigt men mildt rundt i ansigtet, hvorefter du vasker den af.

Fordele ved mekanisk peeling
Der er forskellige fordele ved en mekanisk peeling. Det er blandt andet:

 • Fjerner de døde hudceller, der sidder og blokerer på hudens overflade
 • Mindsker urenheder, ujævn struktur og manglende glød

Ulemperne ved mekanisk peeling
Det ser ud af meget, det er det bestemt ikke. Her får du ulemperne:

 • Mekanisk peeling kan være rigtig svær at styre
 • Din hud kan få små ridser, hvis du peeler huden for hårdt
 • Kan irritere din hud så meget, at den begynder at få urenheder i protest over, at det er for hårdt
 • Er din hud meget sensitiv eller sart, anbefaler vi klart, at du ikke anvender en mekanisk peeling – du kan forværre hudens irritation og sensitivitet markant med en mekanisk peeling

Hvis du peeler din hud, så kender du måske følelsen af, at du giver den maks gas med peelingen, for nu skal huden bare være helt ren! Det gavner desværre intet. Du kan sagtens bruge en mekanisk peeling, hvis bare du bruger den rigtigt! Så vær’ opmærksom, hvis du bruger denne metode.

Enzympeeling

Du tænker måske, hvad er det? Det er faktisk ret nemt. En enzympeeling er utrolig nem at anvende. En enzympeeling indeholder en eller flere enzymer, der eksfolierer huden, så de døde hudceller kommer væk. Enzymerne kan fx være papaya, kiwi, ananas osv.

Fordele ved enzympeeling
Når du anvender en enzympeeling, så fordeler du blot peelingen og lader den sidde på huden i 5-10 minutter – alt efter din hudtype. Fordele ved en enzympeeling er:

 • Denne peelingstype er utrolig mild og skånsom for huden
 • Du kan ikke overpeele din hud
 • Du kan ikke få ridser eller skader for at have peelet for hårdt

Er din hud sensitiv eller sart, kan du med meget stor fordel anvende en enzympeeling, da det er mildt mod din hud.

Ulemperne ved enzympeeling
Der er faktisk ikke rigtig nogen ulemper ved en enzympeeling. Det er nemt at anvende, og alle hudtyper kan bruge en enzympeeling, da det er mildt og skånsomt for en hud, der ikke kan tåle friktion på huden.

Hvis der skal nævnes én ulempe ved enzympeeling, så er det, hvis du lader peelingen sidder på huden alt for lang tid. Det kan irritere huden. Derfor er det vigtigt, at du har kontrol over, hvor lang tid du kan tåle. Hold øje med din hud.

Vigtig information om peeling
Det er vigtigt, at du peeler din hud 1-2 gange ugentligt. Selvfølgelig afhænger det af, hvilken hudtype du har. Det er vigtigt, at du tager hensyn til, om du har en sensitiv eller sart hud, da du bør anvende din peeling med omhu. Altid lyt og mærk efter på din hud, så kommer du længst og til de bedste resultater.

Ved du hvornår, du skal bruge en peeling? Hvis ikke du ved, hvornår du skal bruge en peeling, så er det efter, du har renset din hud. Et peelingsprodukt er derfor produkt nummer 2 i din hudplejerutine.

Bedst i test: Eksfoliering

For at vi kan hjælpe dig bedst muligt, så har vi selvfølgelig lavet en bedst i test af vores eksfolieringsprodukter. Inden du begiver dig i krig med en peeling, er det vigtigt, at du har taget stilling til, hvad du ønsker af en peeling. Skal det være en mekanisk peeling eller enzympeeling?

Njord vinder årets peelingsprodukt

En klassisk men ekstrem effektiv ansigtspeeling fra Njord. Ikke nok med at det er en ansigtspeeling, så er produktet dansk – er det ikke fantastisk? Ansigtspeelingen er mild, men den kan ikke anvendes af den helt sensitive eller sarte hud.

Denne mekaniske peeling renser huden i dybden, minimerer porerstørrelsen, urenheder og døde hudceller. Ansigtspeelingen er utrolig nem at arbejde med, og den er nem at vaske af med vand. Du får en ubeskrivelig dejlig og blød hud med Njord. Derfor vinder den årets peelingsprodukt!

Vi anbefaler, at du anvender denne peeling 1-2 gange ugentligt – igen er det vigtigt, at du vurderer, hvordan din hud er.

Årets peeling

Bedste peeling til prisen – 2-i-1 effekt!

Det her er en utrolig lækker, nem og effektiv peelingsprodukt fra Ole Henriksen.

Denne peeling er en enzympeeling, der blot skal sidde på huden og eksfoliere. Ikke nok med at den fjerner de døde hudceller, så er det også en ansigtsmaske. Det vil sige, du får 2-i-1 effekt her! Med produktets indhold af blandt andet honning, råsukker og græskarekstrakt bliver din hud afsindig blød, glødende og strålende.

Selvom dette produkt både er peeling og maske, så anbefaler vi, at du stadig kun anvender produktet 1-2 gange ugentligt.

Ansigtspeelingen er sindssyg lækker, effektiv og så dufter den skønt. Derudover er det nemt, at du har peeling og maske i ét produkt – derfor vinder denne peeling den bedste peeling til prisen!

Bedst til prisen

Det billige alternativ – fortvivl ej på effektiviteten

Ønsker du en billigere ansigtspeeling, så har du produktet lige her. Tag dog ikke denne peeling forgivet – da den stadig er exceptionel god!

Peelingen er en mekanisk peeling, der er ekstremt dybderensende, og er derfor bedst egnet til den fedtede eller kombineret hud – denne peeling er ikke til den sensitive eller sarte hud. Den fjerner de døde hudceller, der ligger på overfladen af huden og blokerer. Derudover stimulerer peelingen talgproduktionen, så du undgår fremtidige urenheder samt den fedtende eller skinnende fornemmelse.

Denne ansigtspeeling giver vi prisen for det billige alternativ – selvom den er billig, så er den ekstrem effektiv!

Effektiv til prisen

Det største hit inden for peelingsprodukter lige nu

Du har nok set sådan en her før – og det er der god grund til, for de bliver utroligt omtalt for tiden. En dermaroller er nok det mest effektive, når det kommer til at stimulere cellefornyelsen helt i dybden og peele hudens overflade.

En dermaroller sætter gang i cellefornyelsen, og derved sker der en udskiftning af cellerne nede i underhuden. Den skubber alle de gamle og ødelagte celler op til overfladen, og sørger for, at de nye der kommer, er friske og boostet.

En dermaroller er derfor god, hvis du ønsker at sætte ekstra gang i cellefornyelsen, samtidig med at du får en meget fejlfri hud, da en dermaroller kan arbejde på ældningstegn som linjer og rynker, samt gamle og nye ar og pigmentskader. Derfor kan en dermaroller virkelig gøre underværker for dig, der ønsker noget ekstra pleje.

Hvilken hud opnår du ved eksfoliering?

Når du peeler din hud, er der rigtig mange fordele, du opnår! Du opnår blandt andet at din hud:

 • Har en mere jævn struktur
 • Hudorme og urenheder er mindsket
 • Porerstørrelsen er minimeret
 • Din hud føles blødere
 • Mere strålende hud
 • Huden er fyldt med mere glød

Som du kan se, er der utrolig mange fordele ved at peele huden. Vi anbefaler også på det kraftigste, at du peeler din hud, da det er en slags fitness for din hud. Den skal holdes i form, præcist som din krop skal. Bliver den ikke eksfolieret, kan din hud begynde at ældes hurtigere og tidligere. Hvem vil ikke gerne se ungdommelig ud længst muligt?

Har du ikke en peeling, så anbefaler vi dig på det kraftigste, at du får det anskaffet. Vi har lige givet dig de bedste i test produkter!