Af • 18 October, 2017

Made4mens ekspert Tommy Jensen har denne gang testet denne RazoRock Don Marco Barbersæbe. Du kan nu blive lidt klogere på denne lækre barbersæbe!

Find ud af, hvad Tommy Jensen synes om denne barbersæbe fra RazoRock!

Historien om RazoRock Don Marco sæben:

Det hele startede med Alumblokke, Joseph Abbatangelo’s svigerfar kunne ikke barbere sig medmindre han brugte alum, så Joseph fik til opgave at finde noget til ham, på dette tidspunkt var de på ferie i Italien. Det fandt han i en lille by ved navn Lucca.
Alumblokke var mere end almindeligt svære at finde i nord Amerika hvor de boede, så her åbnede der sig en foretningsmulighed og eventyret kunne begynde.

De (Josepg & Michael) tog kontakt til italienske sæbemagere for at få lavet gode sæber som kun skulle være under navnet Razo-Rock. Resten er som man siger historie, det hele startede i 2009 og det er kun gået en vej for dette makkerpar, der bare ville have det som en hobby….

Denne sæbe er lavet efter gammel tradition og er 100% vegetabilsk, og efter sigende lavet af en kvinde.

Indpakning/Emballage:

I typisk RazoRock stil, sort plastbøtte med klistermærke…. ikke noget fancy halløj, det skal være en solid bøtte som kan stables og som er nem at pakke i kasser, alt sammen får at holde prisen nede så kunden for det hele lidt billigere. Mange sæbebøtter kan være svære at åbne, men ikke her da låget har stort gevind og dermed ikke sætter sig fast og tages af med et snuptag.

RazoRock Don Marco Duftnotor:

Det første der rammer næsen er mandarin og appelsin, men det er faktisk bergamotte appelsin som de har hældt i sæben og så er der endvidere orangeblomst fra det bitre appelsintræ i, bundnoten minder meget af olivenolie og et hurtigt kig i bunden af bøtten bekræfter dette. Det er en rigtig dejlig duft der kommer frem ved opskumning, frisk og lækker.

Sådan virker Sæben:

Ikke alle veganer sæber har det godt med at lave en stor skum, her går det faktisk meget godt. Den skal have noget vand for at komme godt i gang, men så kommer der også en dejlig blød skum frem. Der kommer en del luft i og det kan man ikke lave om på, Jeg prøvede at være stædig og køre den meget længe op i min sæbeskål uden held, der blev ved med at være luft i…. So be it.
Sæben er en blød sæbe, så den har ikke behov at stå 1-2 min. at blume for at give en hurtig opskumning.

Opskumning:

Det tager max 10 sekunder at få skummet den op, kører du længere tid (med det samme vand i kosten) så bliver den lidt mere tyk og lækker. Jeg har skummet den op i hovedet og i sæbeskål, begge dele med godt resultat. Dog er jeg mest til sæbeskål da jeg på den måde kan få en lun skum og nyde duften endnu mere. Dette kræver dog en speciel sæbeskål som man hælder varmt vand i.

Performance:

Don Marco har som en del af den fætre i veganer serien en udfordring i at give en fed skum, men det gør ikke så meget da der er masser af glid i den selv om den ligger i den tynde ende, men husk kun at skrabe 2 gange samme sted på et pas, ellers vil du få nik’s. Olivenolien er klart med til at give det gode glid, nu er der også kokusolie og lanolin i, så der er masser af glidemidler i. Skægget bliver godt fugtet af alle de olier, så har du et skarpt blad i shaveren får du ingen problemer overhovedet.

Pleje efter barbering:

Jeg føler mig rimeligt godt plejet, efter 10 minutter, vil jeg dog gerne have en balsam eller en lotion på. Sæbens opgave er ikke at pleje dig efter brug, men det er et kæmpe plus hvis den gør det. Men i dette tilfælde kom der en lækker balsam på kinderne og jeg var mere end tilfreds. Huden er frisket op og det skyldes klart sæben som her været i ansigtet i hele 3 pas.

Ville jeg købe denne sæbe igen?

Det korte svar er ja, den gør hvad den skal og forkæler dig med en duft som bare er super dejlig i min næse i hvert fald, glidet er der ikke noget i vejen med og den efterfølgende pleje var som forventet af en veganer sæbe. Prisen taget i betraktning er den en god daglig arbejdshest, og med hele 150 ml. i bøtten så er der til rigtig mange gode barberinger i den.