Af • 23 January, 2018

Vores frisure er noget af det, der er med til at udtrykke vores personlighed. Derfor går vi mænd selvfølgelig meget op i, hvordan vores hår skal sidde. Vi besøger jævnligt frisøren, for at få kontrol over frisuren igen – og det er også rigtig godt.

Men husker du at pleje håret? Og er det overhovedet nødvendigt at pleje håret, hvis du er en mand med kort eller mellemlangt hår? Selv de mest maskuline mænd har brug for et sundt og velplejet hår. Uanset om du har korte gyldne krøller eller lange velfriserede lokker, er det essentielt at holde håret sundt!

Hvorfor er sundt hår vigtigt?

Sundt hår danner grundlaget for, at vi kan udforme den perfekte frisure. Du kan sikkert nikke genkendende til, at håret er mere besværligt at arbejde med, hvis det er for tørt. Du har måske skæl eller tyndt hår? Det kommer sig af, at dit hår dagligt bliver udsat for skader – eksempelvis fra sol og kulde eller skrappe kemikalier fra dårlige hårprodukter. Det skal vi have lavet om på!

Derfor er det vigtigt at pleje håret, så du altid står op om morgenen med velplejet hår, der bare venter på at blive sat til perfektion! Der findes adskillige gode råd til sundt hår – men hvor skal man starte? Nu skal du bare høre!

Vores hårproblemer er individuelle fra mand til mand. Men vi har samlet 3 af de mest almindelige hårproblemer, og giver dig råd til hvordan du behandler det.

De 3 bedste råd til sundt hår

1. Råd – Slip af med tørt hår

Tørt hår er et velkendt problem blandt os mænd, og det kan skyldes mange ting. Måske at vi tørrer håret for hårdt, eller at vi vasker det med en shampoo der ikke tilfører den nødvendige fugt. Det giver en tør hovedbund, og derfor altså desværre tørt eller statisk hår. Hvordan undgår du det? Jamen løsningen er egentlig ret simpel. Du skal bruge en shampoo, der giver ordentlig fugt og næring til håret, så hovedbunden opnår en normal fugtbalance – altså hverken for fedtet eller for tør.

Sebastian Volupt Shampoo

Vi kan klart anbefale at bruge vores shampoo fra Sebastian Professional, der renser håret skånsomt. Ved hjælp af Jojoba-olie efterlader shampooen dit hår silkeblødt, og giver samtidig hovedbunden den nødvendige næring og fugt.

Shampooen er baseret på naturlige ingredienser, hvilket er en forudsætning for sundere hår. Den bør anvendes hver gang, du vasker dit hår – og gerne med en balsam efterfølgende.

2. Råd – Kom skæl til livs

Har du udfordringer med skæl i hovedbunden? Det er irriterende, og er tilmed et tegn på at dit hår ikke er i sit rette element. Det er der heldigvis råd for! Først og fremmest har håret brug for luft, så lad huen blive derhjemme – selvom det er koldt for ørene. Derudover kan du med stor fordel bruge en shampoo eller balsam, der renser i dybden og modarbejder bakterierne.

Australian Bodycare Scalp Cure

Her har du et rigtig godt produkt til håret, hvis du vil skæl til livs – udover samtidig at give håret masser af frisk luft. Hovedbundskuren trænger ind i hårsækkene, hvor den renser og reducerer væksten af bakterier og svampe.

Herefter bør du bruge en sund conditioner, for at fugte hovedbunden efter vask. Hovedbundskurer anvendes dagligt eller efter behov, alt afhængig af hvor slemt dit skæl er.

3. Råd – Gør noget ved tyndt hår

Èn af de ting man ofte overser, når man finder hårplejeprodukter, er at vælge produkt efter ens hårtype. Men kan hårprodukterne ikke cirka det samme? Tænker du måske. Svaret er nej, og jeg skal fortælle dig hvorfor. Der er stor forskel på, hvad de forskellige hårplejeprodukter tilfører håret. Tyndt hår har brug for ingredienser der tilfører tykkelse, mens kraftigt hår mere har behov for blødhed.

Tyndt hår er et af udbredt problem for mange mænd, der ønsker en kraftigere frisure. Tyndt hår er ofte forårsaget af hormonelle ubalancer eller skrappe kemikalier, der påvirker hovedbunden. Det er derfor essentielt at vælge produkter, der indeholder naturlige ingredienser og giver fylde frem for at blødgøre.

Alpecin Koffein Shampoo

Alpecin er vores mest solgte brand til kampen imod hårtab. Koffeinen i produktet bidrager til stærkere hårrødder og mindre slid. Shampooen Skal blot påføres i vådt hår og sidde omkring 2-3 minutter.

Den tilfører kreatin til håret, som er det dine hårstrå bliver tykkere af. Shampooen arbejder i dybden, og du vil hurtigt se synlige resultater. Vi anbefaler, at du bruger den hver dag, for at opnå en flot tykkelse.

Derefter vil du kunne mærke en bedre struktur i håret og det vil være nemmere at frisere. Shampooen indeholder ingen blødgørende stoffer som silikone og giver derfor håret en flot struktur der allerede kan mærkes efter få gange.

Velvære er vejen frem

Hårproblemer kan naturligvis ikke kun løses med gode hårplejeprodukter. Men hårplejeprodukterne kan give dig et rigtig godt skub i en bedre retning, hvis du kombinerer det med en sund livstil. Sundt og velplejet hår handler også om vores velvære – det handler om at have det godt!

Sørg for at få nok søvn, spis sundt og varieret – og find frem til de hårprodukter, der passer til din hårtype. Så er du allerede godt på vej til at opnå et sundere hår!

Husk desuden at vaske dit hår inden sengetid. Så undgår du at dine hårprodukter sætter sig i puden, og derved slipper du for uren og fedtet hud, når du vågner.

Summary
Sådan får du sundt hår
Article Name
Sådan får du sundt hår
Description
Sådan får du sundere hår - Den ultimative guide med råd til mænd, der ønsker sundt og velplejet hår
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine