Af • 16 May, 2019

Er du en parfumenørd, der ikke kan få nok af herreparfumer, eller er du bare på udkig efter en ny lækker, maskulin, krydret eller måske stilfuld parfume, der kan give dig masser af selvtillid?

Faktisk kan en parfume gøre dig og dine omgivelser gladere, fordi de kan give en duftoplevelse uden lige. Hvem elsker ikke en god herreparfume? Vi lyver ikke, når vi siger, at damerne er helt vilde med mænd, der dufter exceptionelt godt.

Uanset om du bare leder efter en ny duft, eller vil have en af de bedste parfumer på markedet, så får du serveret de 5 bedste parfumer her

Hvad gør parfume ved dig?

Kender du ikke følelsen af en god duft? Det er lækkert – og det er sådan damerne har det, når du dufter fantastisk. De bliver helt vilde efter dig, og hvem vil ikke gerne have det?

En parfume kan sætte gang i rigtig mange ting ind i dig – men så sandelig også dine omgivelser bliver påvirket, da det påvirker jeres duftsans, der bliver aktiveret, når man dufter en parfume. En god duft kan faktisk give dig følelsen af, at du har masser af selvtillid, da det booster dig psykisk rigtig meget. Derudover kan det give dig en følelse af afslappethed og befrielse.

En parfume har en stor magt i os, da det påvirker en af sanserne – og de er meget følsomme.

Hvordan er en parfume opbygget?

Ved du ikke, hvordan en parfume er opbygget, eller har du altid undret dig over, hvordan det hænger sammen? Faktisk har en parfume en helt speciel opbygning, der gør, at den dufter, som den gør. En parfume består af forskellige noter – topnoter, mellemnoter og bundnoter. Disse noter gør, at parfumen kan blive helt speciel og er helt sin egen.

Topnoter i en parfume
Når du går efter en parfume, skal du ikke umiddelbart gå efter topnoterne, da topnoterne er de duftnoter, der vil forsvinde allerede inde for et par minutter. Det vil sige, at parfumen efter et par minutter får en helt anden duft, da topnoterne fordamper relativt hurtigt.

Selvfølgelig skal du kunne lide topnoterne, da det giver det aller første indtryk af herreparfumen, men det er ikke de duftnoter, der vil kunne duftes hele dagen.

Mellemnoter i en parfume
Når topnoterne er fordampet efter et par minutter, så vil parfumen få en helt anden duft, da det nu er mellemnoterne, der vil kunne duftes. Mellemnoterne vil allerede fordampe efter 10-15 minutter, så derfor bør du heller ikke vælge din parfume ud fra mellemnoterne.

Bundnoter i en parfume
Det du skal vælge din parfume ud fra er bundnoterne, da du vil dufte bundnoterne, når topnoterne og mellemnoterne er fordampet. Derfor har du den helt rigtig duft, når du når til bundnoterne. Derfor skal du vælge din parfume ud fra duftnoterne i bundnoterne, da det er de dufte, du vil kunne dufte resten af dagen.

Top 5 af herreparfumer

Er du i tvivl om, hvilken parfume du skal vælge, så har vi gjort det nemt for dig, da vi giver dig vores 5 bedste bud på de absolut bedste 5 parfumer til mænd.

1. Herreparfume – Giorgio Armani ‘Acqua di Gio’ EDT

På toppen af listen finder du intet ringere end den klassiske ‘Aqua di Gio’. Alle kender vidst denne berømte Giorgio Armani parfume, som nok aldrig vil gå af mode, fordi den er så klassisk og maskulin på samme tid.

Topnoterne er blandt andet en frisk duft af citrus. Derefter kommer mellemnoterne, som er rosmarin og jasmin, der gør parfumen krydret. I bunden finder du blandt andet duften af skov og hav, der gør den meget maskulin.

2. Herreparfume – Amouage ‘Interlude’ EDP

Med denne Amouage Interlude parfume er du garanteret en ekstra krydret og kraftfuld parfume, fordi koncentrationen er meget høj. Er du derfor på udkig efter en parfume, der med garanti holder en hel dag uden at forsvinde i duften, så skal du vælge denne eksklusive parfume fra Amouage.

Interlude har topnoter af bergamot og oregano, der fordamper rigtig hurtigt. I mellemnoterne finder du duftnoter af blandt andet rav og citrus. Nede i bunden finder du duftnoter af sandeltræ og læder. Med disse fantastiske, maskuline og kraftige duftnoter får du en parfume, der er ekstrem kraftig – og det skal ikke undervurderes. Et sprøjt er rigeligt!

3. Herreparfume – Jean Paul Gaultier ‘Le Male’ EDT

Endnu en tidløs klassiker – denne gang fra Jean Paul Gaultier. Går du meget op i din parfume, så kan du virkelig få en lækker parfume, der giver en attraktiv og krydret duftoplevelse.

I topnoterne finder du duftnoter som mynte og lavendel, der krydrer parfumen. Dernæst kommer mellemnoterne med deres kanel, spidskommen og orangeblomst, der er forfriskende og røget. I bunden finder du dufte som cedertræ og vanilje der er forførende, sexet og maskulin i duften.

4. Herreparfume – Mont Blanc ‘Legend Night’ EDT

Her er en ekstrem maskulin og velduftende herreparfume. Med en Mont Blanc parfume går du aldrig galt i byen – og du går derfor slet ikke galt i byen med denne Legend Night parfume. Den er så maskulin og krydret, at alle vil elske at dufte til dig.

I topnoterne får du dufte af æble og ceder, som relativt hurtigt vil fordampe. Derefter bliver duftene i mellemnoterne tydligere, og er blandt andet vanilje og appelsin, der giver en sødme og friskhed. I bunden finder du gran og kardemomme, som tilfører ekstra meget krydderi og maskulinitet til parfumen.

5. Herreparfume – Paco Rabanne ‘One Million’ EDT

En af de mest populære herreparfumer på markedet er denne One Million parfume. Den blev kendt på rekordtid, og har været kendt længe. Desuden går One Million nok aldrig af mode, fordi den har en helt fascinerende duft.

Topnoterne består blandt andet af frossen grapefrugt og pebermynte. Derefter kommer mellemnoterne med duften af moskus og kanel. Til sidst kommer bundnoterne som kan duftes resten af dagen med lædernoter, amberketal og tonkabønner. En meget maskulin og krydret duft på grund af duftnoterne i bunden.

Er du på udkig efter andre herreparfumer

Vi har et meget bredt udvalg af de aller bedste og mest kendte parfumer til mænd. Er du ikke til en af ovenstående top 5 af herreparfumer, så kan du helt sikkert finde en anden parfume på vores side, som falder i din smag. Du kan nemlig finde alt fra krydret parfumer til friske eller søde – alt efter hvilken duft, du er til.

Dyk ned i parfumeverden – det kan altid tiltrække damerne. Derudover kan din parfume være dit kendetegn – så vælge din parfume med omhu og efter, hvad du kan lide af duftnoter.

Duftprøver

Har du svært ved at beslutte eller er du nysgerrig efter en ny unik duft? Så er det altid en god idé at lægge ud med en duftprøve. Så er du sikker på, at du aldrig får smidt for mange penge efter en duft, som du ikke er vild med!

Vi ligger inde med et bred udvalg af gode og spændende duftprøver á små 2 ml og 1.2 ml parfumer, som du kan købe før du beslutter dig for at finde en ny yndlings duft!