Af • 28 February, 2022

Nogle områder af kroppen er hårdere ramt af bumser end andre. Udover ansigtet, som er det sted de fleste mennesker får bumser, er det også muligt at få bumser en lang række andre steder. Nogle af de steder hvor de hyppigt forekommer, er på ryggen, på brystet eller på lårene. Dette er alle steder som er irriterende. Dog særligt ryggen, da den kan være meget svær at behandle ordentligt. Bumser på lårene og på brystet er også irriterende men ofte meget nemmere at behandle.

Skal man behandle de bumser man får på lår, bryst, ryg og andre steder anbefales det i høj grad at gøre på samme måde, som man gør når man skal behandle bumser i ansigtet. Altså sørge for at holde området omkring bumserne rent. Derudover skal man sørge for at presse bumserne ud på den mest nænsomme måde man kan, under de mest hygiejniske forhold man kan forestille sig.

Desuden gælder de samme råd, som det gælder for bumser generelt. Altså at skal man undgå bumser på kroppen, så ligger størstedelen af arbejdet i perioden inden bumsen popper frem. Det er blandt andet ved at overveje nogle af de mange myter, der findes om forekomsten af bumser. F.eks. er det en god ide at benytte passende hudprodukter.

Grunden til at disse normalt regnes for myter, er at de ikke fremprovokerer bumser alene, men i kombination med hinanden. Tag for eksempel en myte der lyder: Havde dine forældre mange bumser i deres ungdom så får du det også. De er arvelige. Denne myte er til dels sand, men kun når den kombineres med andre myter som for eksempel myten: Bumser skyldes indtagelse af for meget fed mad. Denne myte er også til dels sand, men kun når den kombineres med en anden myte som for eksempel myten om arvelighed.

Derfor er det en god idé, hvis man vil undgå, eller hvis man vil behandle sine bumser, at gennemgå myterne og så tage stilling til hvorvidt man kan hensyn til dem. Det kan for eksempel være at man skal være ekstra opmærksom på ikke at spise for meget fed mad, hvis man ved at ens forældre havde meget uren hud som unge. Det kan også være at man skal være ekstra opmærksom på at vaske sin hud grundigt og ofte, hvis man spiser meget fed mad. Denne hensynstagen til myterne er ofte nemmere, og langt mere effektiv, end hvis man skal til at behandle bumserne efter at de er fremkommet.

Summary
Bumser på kroppen
Article Name
Bumser på kroppen
Description
Nogle områder af mennesket er hårdere ramt af bumser end af andre. Ansigtet er typisk hårdest ramt, men nogle mænd oplever bumser på andre dele af kroppen.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine