Af • 19 November, 2019

Bruger du en barberkost, eller har du i overvejelserne at begynde at bruge en? Så er det faktisk en god idé for at opnå en bedre barbering. Hvis du har problemer med urenheder efter en barbering, er en barberkost et godt bud!

Fordeler du bare din barberskum, barbercreme eller andet barberingsprodukt med hænderne? Så bør du være klar over, hvor mange bakterier du tilfører til dit ansigt, når du fordeler det.

Hvorfor bruge en barberkost?

En barberkost sørger for, at din barbercreme bliver fordelt ordentligt i ansigtet, så du opnår en perfekt barbering uden ridser, sår, knopper eller andre former for irritationer.

Du skal bruge en barberkost for at få en mere behagelig, tættere og meget bedre barbering. Det giver dig en flot barbering uden skader på din hud, da barberkosten formår at fordele produktet så godt, at det ligger sig tæt ind til huden.

Det er en fornøjelse at fordele din barberskum på huden med en lækker kvalitets barberkost. En barberkost har desuden også den fordel, at den virker eksfolierende på huden, så den fjerner de døde hudceller, der måtte ligge på overfladen af din hud og blokere for porerne.

En barberkost er med til at løfte skægstubbe fra huden, så det er nemmere for dig at barber dig ordentligt i første omgang. Det betyder, at din hud ikke bliver mærket af det.

Hvilken barberkost skal du vælge?

Der er fyldt med forskellige barberkoste, så hvilken skal du vælge? Hvilken er god, men hvad vil du også gerne opnå? Hvordan vil du have hårene? Der er faktisk flere ting, du skal tage stilling til ved en barberkost. Det er ikke bare en barberkost. Det er et barberingsredskab.

Njord Shaving Brush

En lækker maskulin og kvalitetsbevidst barberkost fra Njord. Det er lige præcis sådan en lækker barberkost, du har brug for, for at opnå en god barbering.

Fordele ved Njord Shaving Brush:

 • 100% grævlingehår
 • God kvalitet
 • Fantastisk evne til at holde på vandet
 • Får en let og fyldig skum
 • Også god til nybegynderen

Hawkins & Brimble Shaving Brush – Synthetic

Er du til de syntetiske hår, så er denne barberkost et perfekt match til dig. Du får en fed og maskulin barberkost, der også har høj kvalitet. Du er derfor sikret en sikker og god barbering uden komplikationer.

Fordele ved Hawkins & Brimble Shaving Brush:

 • Syntetiske hår
 • Skummer produktet let op
 • Fordele barbercremen jævnt i ansigtet
 • Giver en blød fornemmelse

Proraso Barberkost af Naturhår (Boar)

Ønsker du en barberkost, der ligger godt i hånden, og hvor du samtidig får et godt barberingsresultat? Så skal du prøve denne barberkost fra Proraso, da din barbering vil blive nemmere med denne barberkost.

Fordele ved Proraso Barberkost af Naturhår:

 • Ligger godt i hånden
 • Nem at skumme op med
 • Fordeler sig jævnt på ansigtet
 • Naturhår

Børstehår på barberkoste

Der findes flere forskellige hår til barberkoste. Der bliver også brugt forskellige hår til barberkostene. Derfor skal du vælge den børste, der passer til dit behov. Børsterne er forskellige, og de kan noget forskelligt – men de har selvfølgelig den samme egenskab at skulle skumme en barbercreme op, så du kan fordele det jævnt i ansigtet.

Der findes blandt andet:

 • Boar (vildsvine hår – kan også være hestehår)
 • Fibre
 • Badger (grævlingehår)

Boar (vildsvine hår)

De fleste barberkoste med Boar er fremstillet af svinehår. Dog er der nogen, der også bruger hestehår. Grundet hårene i denne barberkost, vil børsten være hårdere – og den vil have en eksfolierende effekt på din hud.

Den vil dog med tiden blive blødere, fordi den bruges. Hvis du er nybegynder inden for old school barbering, så kan du med fordel bruge en Boar barberkost, da den er nem at arbejde med.

Fibre (syntetisk hår)

Denne slags barberkoste er perfekt til dig, der gerne vil undgå dyrehår i din barberkost. Denne børste minder meget om Badger barberkosten, fordi den har en blød fornemmelse. Derudover har den også bløde og robuste hår, så du kan fordele din barbercreme jævnt i ansigtet.

Du kan sagtens finde en lækker barberkost, der svarer til en Badger. Her får du også den fordel, at det er syntetiske hår.

Badger (grævlingehår)

Hvis du vil have det bedste af det bedste, så skal du vælge en barberkost med grævling hår. Det er det ypperste, du kan få inden for barberkoste. Grævlingehår er meget naturlige og er meget nemme at arbejde med, fordi de er bløde og fleksible. Dog har børstene en eksfolierende effekt på huden, så du fjerner de døde hudceller, mens du fordeler barbercremen.