Af • 14 August, 2018

Alle mennesker ønsker at have et flot smil der lyser op på grund af hvide tænder. Du kender sikkert det, hvor man efter en lang arbejdsdag finder ud af, at man har haft noget siddende i tænderne. Det er ikke den fedeste følelse vel? Det er blot for at fremhæve at tænderne virkelig kan have stor indflydelse på dit selvværd og udstråling.

Vi vil gerne hjælpe dig til hurtigt at forstå hvad der er no-go. Hvad du bør gøre, og hvilke produkter der kan hjælpe dig til et smukt hvidt smil. Sidst men ikke mindst vil vi lave en anmeldelse af Avojo’s helt nye teknologi der indeholder aktivt kul og har vist sig at være bedst i test.

Hvad forårsager gule tænder?

Man forbinder ofte gule tænder med en dårlig mundhygiejne, og det kan gå ud over ens lyst til at smile. Nogle mennesker har desværre fra naturens side mere gule tænder end andre. Hvis du er en af dem så vurder først, om det er alle dine tænder, eller om det blot er enkelte der er mere gule end de andre.

Er det gule dog spredt ligelidt på alle tænder er der højst sandsynligt en naturlig årsag til misfarvningen. Med alderen er det også en naturlig faktor, at ens tænder blive mere gule. Heldigvis har teknologien gjort store fremskridt indenfor området og medført, at det er muligt at tage kampen op imod misfarvningen og få hvide tænder.

Tips til ting du så vidt muligt bør undgå:

 • Kaffe
 • Sodavand
 • Cigaretter
 • Karry
 • Lakrids
 • Sojasovs
 • Te (især Earl Grey & English Breakfast)
 • Rødvin

Det hjælper dog betydeligt, hvis du sørger for at børste dine tænder efter du har drukket eller spist noget af ovenstående, så det ikke får lov til at sidde for længe på tænderne. Pas dog på med at gøre dette efter du har drukket sodavand, da det skader mere end det gavner at skure på tænderne når de lige har været udsat for syre.

Hvis ikke du er i nærheden af en tandbørste så skyld eventuelt din mund med lidt vand fra hanen, da det også hjælper til at rense det skadelige skidt væk fra dine tænder.

Hvordan får jeg hvide tænder?

Inden du går i gang med projekt hvidere-tænder, så får du lige lidt hurtig info om dem. I dette tilfælde skåner vi dig for en lang kedelig forklaring, men der er ét ord du skal kunne. Emalje.

Emaljen er det lag som lægger sig rundt om tandens krone. Desværre er emaljen ikke forbundet til et nerve – og karsystem. Dette betyder, at man ikke kan genopbygge emaljen. Når først skaden er sket, så er der endnu ikke nogen vej tilbage. Derfor skal du virkelig passe godt på dine tænder.

Men hvordan får man så smukke hvide tænder? Det er ikke altid nødvendigt at løbe skrigende til tandlæge eller betale i dyre domme for, at få behandlet dem med laser. Der findes løsninger, du kan klare hjemme forholdsvis billigt og desuden også uden at skade dem.

Rens dem grundigt

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du altid børster dine tænder morgen og aften. Din tandlæge vil helt sikkert også overbevise dig om, at du skal ind til dem og have renset dine tænder jævnligt. Vi mener dog, at du kan undgå denne regning, eller i hvert fald nedsætte dit behov for det, ved selv at tage handling.

Det ellerførste produkt vi gerne vil fremvise er vores tandrensesæt, som er lavet i rustfrit stål og er utrolig populært hos os. Dette skyldes, at sættet er yderst professionelt, og gør det muligt at rense dine tænder helt til bunds.

Du har sikkert set tandlægerne bruge tilsvarende udstyr. Så slip for de dyre tandlægeregninger og lav denne engangsinvestering. Så er du i hvert fald allerede godt på vej til sunde og hvide tænder!

Lav din egen øjeblikkelige behandling med et tandblegningssæt

Hvor fedt er det ikke lige! Vi tilbyder en masse forskellige tandblegningssæt, som hjælper dig til at opnå hvidere tænder. Det er super effektivt og du kan få sættene i forskellige størrelser og typer, alt efter dit behov.

Når først skaden er sket og du ønsker et lynhurtigt resultat, har du alt hvad du skal bruge i de forskellige sæt. Vi har listet vores favoritsæt op til dig, som du kan læse alt om ved at klikke på dem.

Bleg dem med tandpasta

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men vælger du en blegende tandpasta, kan det rent faktisk få stor betydning for dit smil! Der er mange der forsøger sig med ting såsom kokosolie, bagepulver eller natron, som man kan læse om på nettet. Vi anbefaler dog, at du sparer dig selv for eksperimenterne og køber noget der virker.

Denne tandpasta er udviklet til ikke bare at holde tænderne rene men også hvide. Tandpastaen indeholder mint som både giver god ånde, og som er kendt for at hæmme skadelig bakterievækst inde i munden. Engang tykkede man på mintbladene for at få dens gavnende virkning, men det er du heldigvis fri for!

Løsningen til rygere

Er du en af dem der ikke vil lægge smøgerne på hylden, men stadig gerne vil have et dejligt hvidt smil, så er der udviklet en tandpasta særligt til dig. Den hedder Clinomyn og sørger for, at du genopretter din egen naturlige farve i tænderne, hvis du benytter den morgen og aften.

Det nemme alternativ

Hvis der er fart på din hverdag, og du blot ønsker en hurtig rekvisit til at hjælpe dig med at få hvide tænder, så kan du nu gøre det med en lille og effektiv mundspray.

Vi har nemlig sørget for at fange verdens første mundspray med hvidningseffekt til vores sortiment. Den giver både en god og sund smag i munden, men afhjælper altså samtidigt gule eller snavsede tænder.

Bedst i test

Nu til det mest spændende. Hvilket produkt er efter vores overbevisning det allerbedste? Vi har hos Made4men.dk udkåret denne vinder:

Single product test

Bedst i test

Vi har blandt andet valgt Avojo som værende bedst i test, fordi den er udviklet på baggrund af noget af den allernyeste teknologi indenfor tandblegning. Den giver dig ikke hvide tænder fra det ene øjeblik til det andet desværre. Du vil derfor ikke kunne fyre den på inden du møder din nye date. MEN!

Den giver derimod et resultat der klart er værd at vente på. Og frygt ej, for så meget tålmodighed skal du heller ikke væbne dig med. Du vil kunne se forskellen indenfor 7 dage, hvis du anvender det dagligt.  

Avojo Activated Coconut Charcoal indeholder aktivt kul. Det lyder umiddelbart lidt skræmmende, men det er ikke. Tværtimod. Det er fremstillet af ren kokosnøddeskal og er 100% rent, naturligt og uden nogen form for kemisk indhold.

Foruden at give dig hvidere tænder, har Avojo en lang række andre fordele.

Alle fordele ved Avojo Activated Coconut Charcoal:

 • Hvide tænder på syv dage
 • Gratis tandbørste følger med
 • 100% naturligt fremstillet
 • Flourfri
 • Misfarver ikke tandkroner
 • Giver dig lysten til at smile igen