Af • 25 June, 2018

Er du lige så fan af den traditionelle barberingsmetode, som vi er her hos Made4men? En læderstrop er et must have, hvis du barber dig med en klassisk barberkniv. Dens primære funktion er at vedligeholde skarpheden på din barberkniv så lang tid som muligt.

Du genkender nok læderstroppen fra de gamle western film, hvor de sad i barbersalonen og barberen kører sin kniv på en læderstrop frem og tilbage. Ganske vist kræver det lidt øvelse at benytte den, men så snart det er på plads kan du forlænge din barberknivs levetid markant!

Den klassiske læderstrop har ofte 2 stryge sider. En rå læder side og en syntetisk lædertype. og der findes mange forskellige lædertyper din strop kan have. Vi vil derfor gerne guide dig igennem, hvilken lædertype din strop skal være!

Læderstrop – Hvad skal jeg vælge?

Der findes 3 typer læderstrops. Paddle, Hanging og Loom. Hvor Loom næsten er udgået, fordi Loom stort set ikke bliver produceret mere. Så om du foretrækker en paddle eller hanging er en smags sag.

Paddle
En paddle er læderstrop som man kan holde i et håndtag og så kører du kniven op og ned på denne. Det er lidt nemmere at anvende og kræver ikke meget plads. Man kan holde læderstroppen i den ene hånd og barberkniven i den anden.

Hanging
Hanging ligger lidt i navnet, hvor man fastgøre stroppen på et dørhåndtag, krog osv. Dette er også den mest old school metode og også den fedeste måde at gøre det på!

Meningen med en hanging strop, er at den skal fastgøres i den ene ende og derved holdes helt stram under slibningen. Det kræver lidt mere teknik og plads, men er helt sikkert også den mest effektive metode. Vi anbefaler Njord Leather Strop som er super kvalitet til prisen!

Lædertype

Der findes mange valg indenfor læderen og siden 1800 tallet har det primært været hestelæder der er blevet anerkendt for at værende det fineste læder man kan få. Det er i fleste tilfælde faktisk læderet som sidder på hestens popo, som bliver anset som højkvalitetsstrop, fordi overfladen varer længere.

Der findes også en række kolæder som er blevet behandlet – også kendt som latigo læder. Derudover findes der også række mindre brugte lædere bla. syntetisk læder til alle dyreelskerne.

Hvilket læder du foretrækker er oftest meget op til smag – men hvis du vil går all-in på en super lækker læderstrop i hestelæder skal du overveje Bison Natural Horsehide Læderstrop (3 inch) Bison er meget kendte for deres utrolig høje kvaliteter af læder. Din barberkniv vil få rigtig meget glæde af din læderstrop fra Bison.

Denne læderstrop er lavet med meget højkvalitets hestelæder og med dens smukke glans og naturlige styrke vil man helt sikkert blive tilfreds med denne læderstrop. Den er blevet sat sammen med solide messing skruer fra Chicago, som også gør det muligt at udskifte meget slidt læder.

Den er naturligvis også udstyret med en 100% bomuld inderside til at kunne fjerne fugt efter barberingen.