Af • 16 November, 2021

Uønsket hårvækst er et problem, der rammer de fleste mænd før eller siden. Men problemet bliver straks værre, når spørgsmålet kommer til; hvilke hår skal fjernes, og hvilke skal blot trimmes?

Vi giver dig her en guide til hvilke hår du bør fjerne og hvordan.

Hvilke hår bør jeg fjerne?

Som hovedregel bør du trimme dine øjenbryn og næsehår. Mange mænd vælger også enten at fjerne hår på skuldre, ryg og intimbarbere, eller at trimme diverse steder.

Hår i ører og næse

Med en næsehårstrimmer er du fri for både hår i næse og ører – den kan nemlig bruges til begge dele! En god næsehårstrimmer kan skånsomt og effektivt fjerne alle hår. Det gælder blot om at vælge den du føler giver dig det mest optimale resultat.

Hvis du bare har ét eller få hår, som generer dig, kan du fjerne dem nemt med en pincet, så du ikke behøver finde trimmeren frem.

Nedenfor har vi udvalgt vores allerbedste næsehårstrimmere:

Øjenbrynene

Er du træt af kun at have ét enkelt øjenbryn frem for de sædvanlige to? Så er det måske værd at overveje at anskaffe dig en pincet til at fjerne de værste hår. Det er vigtigt at bruge en pincet i modsætningen til fx en skraber, som er nærmest umulig at styre omkring øjenbrynene.

For at undgå smerten, som man forbinder med en pincet, kan du med fordel plukke øjenbryn lige efter et bad. På den måde vil dine porer være åbne og det gør det lettere at fjerne hårene. Det vigtigste er dog en skarp pincet.

Du kan finde alt fra pincetter til kittet der giver dig brynene der sidder spot on. Vi har udvalgt vores favoritter til dig her:

Hår på brystet

Har man brysthår, er det til debat, hvorvidt man bør skille sig af med dem. Er du en af dem, der gerne vil have dem fjernet helt eller blot trimmet lidt, så bør du overveje en god bodytrimmer.

Udover at trimme dit hår på brystet, kan du anvende en “gel creame” som aktivt går ind og fjerner hårene ved at sidde på i op til 10 minutter.

Mulighederne er mange, så derfor har vi udvalgt lidt forskelligt, som du kan bruge til at fjerne dine brysthår, hvis det er den vej du ønsker at gå.

Intimbarbering

De fleste mænd er nok i vildrede når det kommer til fjernelse af kønsbehåringen, for hvor meget skal man fjerne og hvordan gør man det lige? Som hovedregel er det smag og behag, om man ønsker at fjerne det eller ej. Er du ikke i tvivl og vil gerne i gang med trimningen, anbefaler vi dig at købe en god bodytrimmer til formålet.

Hvis du foretrækker at være helt glat, så findes der flere forskellige skrabere specifikt til formålet. Husk at anvende en barberskum, så din hud ikke bliver irriteret dernede – hvem gider det.

Skuldre og ryg

Har man hår på skuldre eller ryg, er det igen smag og behag, om man vil fjerne hårene. Den ultimative måde at fjerne uønsket hår på ryg og skuldre er ved hjælp af en BakBlade Skraber til ryggen.

Trimmeren kan let transporteres og kan indstilles i forskellige positioner og længder, som gør det nemt at nå selv de vanskeligste steder på kroppen. Her er det vigtigt at trimme fra top mod bund i lange strøg for at mindske hud irritation.

Der findes selvfølgelig flere måder at fjerne uønsket hår på skuldre og ryg, så du kan se vores bedste bud på løsning af det problem.

Andre midler i din kamp mod uønsket hårvækst

Er du mere til voks end til den traditionelle barbermetode, så skal du måske overveje at forsøge dig frem med hårfjerningsvoks. Voks fjerner hurtigt og effektivt uønsket hårvækst på ryggen, brystet, armene eller endda benene.

Den medfølgende olie hjælper dig endda til at undgå hudirritation og virker samtidig kølende og beroligende. Med voks, bliver hårvæksten fjernet med rod og huden forbliver glat og fri for hårvækst i flere uger.

Et andet alternativ end voks er den mildere Hbc4mens hårfjerningscreme. Hbc4men har lavet en hårfjerningscreme, som skal anvendes i forbindelse med bad. Når du har smurt cremen på, kan du efter få minutter, fjerne hårene med cirkulerende håndbevægelser. Let og smertefrit, bliver din hud hårfri og efterlades glat og blød.

Undgå røde knopper og indgroede hår

Vil du være sikker på at undgå de trælse indgroede hår eller røde knopper, så anbefaler vi du anvender en aftershave, en ansigtscreme eller olie efter din barbering. Uanset hvor på din krop. Du kan effektivt undgå irriteret hud efter barbering og voksning ved at bruge produkterne regelmæssigt, og kan du samtidig forebygge at de indgroede hår dukker op igen.

Summary
Sådan undgår du uønsket hårvækst
Article Name
Sådan undgår du uønsket hårvækst
Description
Uønsket hårvækst er et problem, som rammer de fleste mænd. Made4Men har derfor lavet en guide til hår fjerning- og trimning.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine