Af • 16 July, 2018

Nu nærmer sommeren sig, og det betyder bl.a., at du skal have gjort dine fødder præsentable. Ingen kan lide ulækre fødder, så mænds fødder har lige såvel som kvinders brug for en kærlig hånd, før de kan slippes ud i sommersolen.

Du kan vælge at løse problemet ved at investere i en lækker pedicure hos professionelle, eller du kan nemt, hurtigt og billigt ordne det selv. Hvis du vælger det sidste, er det gjort ekstra nemt for dig med guiden nedenfor. Følg de simple trin, brug de gode råd og voilá – lækre fødder!

Fodbad

Et rigtig godt fodbad kan være en god måde, at komme af med sure tæer på. Det er både nemt for dig at lave og det føles samtidigt super lækkert, efter en lang dag med sko på.

Fodbad mod sure tæer

Titania har lavet en hel produktserie, der kan hjælpe dig med at undgå at få sure tæer og ulækre fødder. Titania Vital fodbad har den store fordel, at det udover at blødgøre fødderne effektivt også virker desinficerende og således modvirker fodsvamp og bakterier, der forårsager dårlig lugt.

Når Titania Vital Fodbad er tilsat det varme vand, er fodbadet klar, så sæt dig ned, stik fødderne i fodbadet og nyd det et kvarters tid. Tør efterfølgende dine fødder grundigt med et rent håndklæde – husk også mellem tæerne.

Hård hud fjernes

Fodfil

Efter fodbadet er huden og neglene bløde og lette at arbejde med, så det er nemt at fjerne den hårde hud med en fodfil. Det kan være en god ide, at vente til fødderne har tørret lidt, så du ikke kommer til at fjerne andet end den hårde hud.

En anden ting er, at hvis du skal ud på en længere gåtur eller en hård løbetur, så er det bedst at der lige går en uges tid efter, ellers kan du nemt få meget ømme fødder.

Elektrisk fodfil

En fodfil som er elektrisk er meget mere effektiv, lidt ligesom en plæneklipper med motor, det er bare nemmere. Scholl Diamond er en videreudvikling af den tidligere maskine og her er der smæk for skillingen. Den fjerner nemt som ingen ting den hårde hud og er simpel at benytte.

Den har et roterende hoved, hvor der sidder slibende diamantkrystaller og fjerner den hårde hud og eksfolierer samtidigt. Maskinen vil automatisk stoppe, hvis man presser for hårdt ned, så man skal ikke være bange for at bruge den.

Neglene

Lange negle på tæerne er virkelig klamt, og det gør det kun endnu værre, hvis de også er beskidte, så klip neglene med en negleklipper og rens neglene grundigt med en neglerenser. Husk at klippe neglene lige over og lad være med at runde dem eller klippe dem ned i siderne. Dette er rigtig vigtigt for at undgå at få nedgroede negle. Efter negleklipningen kan du bruge en neglerenser til forsigtigt at skubbe neglebåndene tilbage, så de bliver pæne, og du undgår flosser mm.

Hvis du allerede har været så uheldig at få en nedgroet negl, kan du behandle problemet ved hjælp af en neglerodsklipper, der gør det muligt at fjerne netop det stykke af neglen, der skaber problemer. Men vær forsigtig og pas på, du ikke fjerner for meget. Hvis det står rigtig skidt til med den nedgroede negl, bør du i stedet overveje at søge professionel hjælp hos en fodterapeut.

Komplet neglesæt

Her får du et neglesæt som, indeholder alt hvad du skal bruge. Alle tingene er lavet i rustfrit stål, så det er intet problem, hvis det bliver lidt vådt. Du får mange forskellige redskaber til at rense, klippe og file neglene.

Selve etuiet er lavet kompakt, så du kan kan tage den med på ferie eller lignende og det er lavet i PU læder, så det føles lidt lækkert og ser lidt federe ud, end kærestens neglefil.

Pleje af fødderne

Når fødderne til sidst er rene og bløde, og alt uønsket er fjernet, er det tid til pleje i form af en fodcreme. Det er altid vigtigt at tilføre noget godt fugt, efter da det selvfølgelig er lidt hårdt mod fødderne. Ligesom du bruger en creme til ansigtet efter du har renset det, så skal du også bruge en god creme til fødderne.

Fodcreme som plejer

Bioselect Fodcreme udmærker sig særligt ved desuden at have en anti-bakteriel virkning. Smør de rene fødder ind over det hele og lad cremen trænge ind og fødderne tørre, før du tager strømper og fodtøj på.

Når du har fulgt ovenstående, er dine fødder klar til sommersolen, men hvis du gerne vil holde dem lækre og undgå de sure tæer i varmen, så kast også lige et blik på de gode råd herunder.

Undgå sved og fodsvamp

Bakterier trives rigtig godt i et lukket, fugtigt miljø som fx på en svedende fod i en sko, og gammel sved er bakterier især glade for. Svedige fødder kan således også let blive angrebet af fodsvamp, der giver en irriterende rødmen og kløe. Så sørg for at vaske dine fødder grundigt med sæbe mindst en gang om dagen, så du får fjernet al snavs og sved og tag også gerne en gang imellem et desinficerende fodbad som beskrevet i guiden.

Lang tur på gåben? Prøv dette trick!

Mindst lige så vigtigt er det, at du efter vask tørrer dine fødder meget omhyggeligt over det hele – ikke mindst mellem tæerne – husk det nu!

Deodorant mod sure fødder

Når fødderne er tørre, kan du med fordel bruge Titania Fod Pudderspray eller Deospray, der modvirker, at du opad dagen får våde og svedige fødder i skoene.

Du kan herudover anvende 2-3 gange om ugen for effektivt at minimere kilden til problemerne ved at nedsætte din svedproduktion. Du får desuden mere svedige fødder, hvis du har bare tæer i skoene, så husk strømpen i lukkede sko.

Undgå ildelugtende sko

Når du nu har rene og lækre fødder, er det ret vigtigt også at kaste et kritisk blik på skoene, for hvis de stinker, hjælper det ikke meget, at dine fødder var rene, før du fik sko på. Det kræver lidt vedligehold at undgå, at dine sko med tiden kommer til at lugte af sure tæer, især hvis du har bare tæer i skoene, men der er nogle nemme husråd, der kan klare problemet, hvis du husker at praktisere dem engang imellem.

Du kan fx lade dine sko ligge i fryseren natten over – det dræber bakterierne og mindsker dermed dårlig lugt. Du kan også vaske dem i en Rodalon opløsning, hvis de kan tåle en vask – alternativt kan du tørre dem af indvendigt med en klud med Rodalon opløsning. Rodalon er et lugt-neutraliserende rengøringsmiddel, der kan købes i de fleste supermarkeder. Sidst men ikke mindst kan du bruge en Titania Sko Deospray, der let og effektivt mindsker den dårlige lugt. Hvis dine sko lugter særlig slemt, kan du med fordel kombinere de tre løsninger, så du kan slå den dårlige lugt helt af banen.

Følg de simple råd, køb et udvalg af ovennævnte produkter, brug dem jævnligt og husk at tørre dine fødder og tæer grundigt efter vask hver gang – så holder du let dine fødder lækre og velduftende og undgår sure, svedige tæer og fodsvamp.

Summary
Undgå klamme tæer!
Article Name
Undgå klamme tæer!
Description
Mænd, få styr på jeres tæer - Ingen kan lide usoigneret tæer og fødder. Vi har lavet en guide med tips til lækre tæer.
Author
Publisher Name
Mad4Men Magazine